علیاصغر انصاری در نخستین سمینار گذر به IPV6 در ایران، اظهار داشت: موضوع راهبری گذر از IPV4 به IPV6، نسبت به موضوع ضرورت گذر از اهمیت بیشتری برخوردار است.
معاون توسعه فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: در شرایط فعلی در کشور از IPهای غیر معتبر نیز استفاده میکنیم که امیدواریم IPV6 جایگزینی برای IPهای غیر معتبر نیز باشد.
انصاری افزود: در برنامه پنجم قرار است گستره زیادی از شبکهها در کشور جای گیرد و فناوریهای جدیدی وارد بازار شود که بر همین اساس نیاز به IPV6 بیش از پیش ضرورت مییابد.
وی گفت: در سال گذشته کشور کره 100 میلیون IP آدرس نسخه 4 و 6 را استفاده کرده که این رقم تقریباً دو برابر جمعیت 46 میلیونی کشور کره است و این کشور تاکنون بیش از 120 میلیون IP نسخه 6 را دریافت و توزیع کرده است.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت اختصاص آدرس نسخه 6 در جهان، توضیح داد: کشور برزیل بیشترین IP آدرس نسخه 6 را در جهان دریافت کرده که از این طریق میخواهد علاوه بر جبران عقبافتادگی گذشته خود، مدیریت منطقهای نیز داشته باشد.
وی گفت: همچنین در منطقه RIPE، کشور آلمان بیشترین آدرس نسخه 6 را اخذ کرده است.
وی گفت: 38 LIR ایرانی نیز IP آدرس نسخه 6 را دریافت کردند و به این ترتیب ما رتبه 23 را بین 65 کشور RIPE و رتبه 42 را بین 188 کشور دنیا در زمینه اخذ آدرس نسخه 6 دارا هستیم.
معاون توسعه فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات افزود: در سال آینده در تقویم منا که یک زیرمجموعه خاورمیانهای RIPE است، در ایران اجلاسی داریم که یکی از نکات اصلی منای تهران، IPV6 است و تلاش میکنیم که بتوانیم برتری خود را در این نشست در منطقه نشان دهیم.
وی برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را برای گذر از IPV4 به IPV6 به سه مرحله ساماندهی وضع موجود، مرحله گذر و وضع مطلوب دستهبندی کرد.
انصاری با تشریح اقدامات ساماندهی آدرسهای عددی، توضیح داد: تشکیل گروه ضربت گذر به IPV6 از جمله اقدامات وزارت ارتباطات در راستای گذر به IPV6 است.
وی گفت: این گروه از اوایل پاییز گذشته فعالیت خود را در سازمان فناوری اطلاعات ایران آغاز کرده و شورای راهبری گروه ضربت به ریاست رئیس سازمان فناوری اطلاعات عهدهدار مسائل راهبردی و تصمیمگیری است و اقدامات اجرایی نیز توسط گروه ضربت انجام میشود.
معاون توسعه فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به نقشه راه گذر به IPV6، توضیح داد: شبکه علمی تهران که در حال حاضر کاملاً موجود است، روی IPV6 بالا میآید.
وی گفت: در دنیا نیز تا سال 2020 برای گذر به IPV6 مهلت تعیین شده است.
انصاری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بازیگران و ماتریس تخصیص مسئولیتها برای گذر به IPV6، گفت: سازمان فناوری اطلاعات، رگولاتوری، شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات ایران، اپراتورها، شبکه دانشگاهی و سازمانی و مراکز خدمات میزبانی از بازیگران این گذر هستند.
وی تأکید کرد: هدف ما از نشست امروز این است که بگوییم بحثهای آکادمیک و تئوریک را پشت سر گذاشتیم و واقعاً باید وارد بحث شویم.
انصاری یادآور شد: خواه ناخواه این گذر انجام میشود؛ چه گروه ضربت تشکیل میشد یا نمیشد، اما در صورتی که گروه ضربت تشکیل نمیشد گذر معیوب بود.