مدیرعامل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: تزریق تدریجی ذخایر کالایی میتواند در تعادل قیمتها بسیار مفید واقع شود چرا که برخی از کالاها در شرایطی خریداری شده که قیمت های جهانی آن پایینتر بوده است و با توجه به افزایش چشمگیر قیمتهای جهانی، عرضه این محصولات با قیمتهای کمتری در بازار انجام میشود.
محمدحسن نکوییمهر با بیان این مطلب که خوشبختانه پیشبینیهای مبنی بر افزایش قیمتها پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها به دلیل برنامهریزیهای صورت گرفته محقق نشده است، اجرای طرح ذخیرهسازی برخی از اقلام اساسی سبد خانوار به منظور مقابله با هر گونه افزایش قیمت و کمبود احتمالی ناشی از اجرای قانون هدفمند سازی یارانهها در کشور را نیز مورد توجه قرار داد.
وی اظهار داشت: بخشی از ذخایر صورت گرفته در برخی از کالاها همچون مرغ و گوشت قرمز به دلیل افزایش تقاضا درایام پایانی سال به بازار تزریق شده است.
مدیر عامل سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اعلام اینکه بخشی از ذخایر کالایی توزیع شده برخی دیگر نیز در حال توزیع است، افزود: تزریق تدریجی ذخایر کالایی به عنوان یکی از سیاستهای تنظیم بازار نقش به سزایی در تعادل قیمتها دارد.
این مقام مسوول همچنین خبر داد: براساس گزارش فائو، شاخص مواد غذایی (گوشت، لبنیات، غلات، دانههای شکر) در یک سال گذشته 7/67 درصد و غلات 62 درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر بازرگانی ادامه داد: طبق گزارشهای فائو در کمتر از یک سال، قیمت روغن نباتی حدود 35 درصد افزایش پیدا کرده در حالیکه در بازارهای داخلی این افزایش کمتر از 8 درصد برآورد شده است. در نتیجه میتوان گفت که کالاهایی که میزان تامین آنها درداخل کشور به قدر کفایت صورت نمیگیرد و کالاهایی که با مواد اولیه وارداتی تولید میشود، از قیمتهای جهانی متاثر خواهند