به گزارش روز یکشنبه شبکه تحلیلی ، خبری بانک و صنعت، فرزین با تشریح عملکرد و دستاوردهای شش ماهه اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها افزود: قبل از اجرای قانون ستاد هر روز جلسه داشت و در سال جدید مقرر شد شنبه و دوشنبه به شکل منظم و مستمر ستاد جلسه تشکیل دهد و تصمیمات آن در زمینه هدفمند کردن یارانه ها از طریق این ستاد منتشر شود.
وی با بیان اینکه در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها امکان تغییر در روش های اجرا وجود دارد و به عنوان مثال یارانه های نقدی که دو ماه یکبار پرداخت می شد بنا به درخواست مردم هر ماه پرداخت می شود گفت: اما به هر شکل تصمیمات متناسب با شرایط موجود در جامعه اتخاذ خواهد شد و پرداخت یارانه نقدی ادامه و استمرار خواهد داشت.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به گزارش عملکرد ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: یکی از مهمترین اهداف قانون هدفمندکردن یارانه ها الگوی مصرف است که در این زمینه اصلاح الگوی مصرف 15 قلم از کالاهای پرمصرف در کشور یکی از اهداف ستاد است.
فرزین افزود: از آنجا که روش پرداخت یارانه ها با عدالت و انصاف سازگار نیست تلاش ما این بود که با تغییر روش در پرداخت یارانه ها آحاد جامعه به یارانه ها دسترسی داشته باشند.
وی با اشاره به آمار صرفه جویی های صورت گرفته پس از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها و با بیان اینکه مصرف انرژی با رشد اقتصادی ارتباط دارد، گفت: کاهش نهایی مصرف انرژی زمانی اتفاق خواهد افتاد که تغییراتی در فناوری صورت گیرد.
سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: از این رو در یک دوره شش ماهه نمی توان درباره تغییر مصرف انرژی اظهار نظری کرد.
فرزین گفت: در دوره شش ماهه اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها چهار حامل اصلی انرژی از جمله بنزین ، نفت سفید، نفت کوره و گازوئیل در نظر گرفته شد و در دوره زمانی 28 آذر پارسال تا چهار تیر امسال سه میلیارد و 194 میلیون و 650 هزار لیتر صرفه جویی در این چهار حامل انرژی داشته ایم.
وی صرفه جویی در مصرف بنزین را 725 میلیون و 650 هزار لیتر، نفت سفید 725 میلیون و 650 هزار لیتر ، نفت کوره یک میلیارد و 85 میلیون و 190 هزار لیتر و گازوئیل را 734 میلیون و 290 هزار لیتر بیان کرد.
فرزین افزود: مصرف روزانه بنزین در سال 85 هفتاد و یک میلیون و 590 هزار لیتر بود که پس از اعمال سهمیه بندی در سال 88 به شصت و چهار و شش دهم میلیون لیتر رسید.
وی افزود: متوسط مصرف بنزین از روز اول اجرای طرح تاکنون 59 و شش دهم میلیون لیتر بوده است.
فرزین گفت: در این مدت مصرف گازوئیل 4 درصد ، نفت کوره 12 درصد ، نفت سفید 27 درصد و گاز مایع 20 درصد کاهش داشته است.
سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه ها در ادامه اشاره ای هم به کاهش مصرف گاز و برق در کشور داشت و افزود: زمستان پارسال شاهد کاهش روزانه 20 تا 25 میلیون متر مکعب مصرف گاز در بخش خانگی بودیم که تقریبا معادل تولید یک فاز پارس جنوبی است.
وی گفت: در فصل بهار مصرف گاز خانگی2 درصد کاهش داشت و صنایع نیز از ابتدای اجرای قانون تاکنون در مصرف گاز مایع 10 تا 12 میلیون متر مکعب افزایش داشته است.
فرزین گفت: همچنین در بخش صنایع با رشد تقاضا برای استفاده از گاز روبرو بوده ایم بدون اینکه چهار هزار و500 واحد صنعتی جدید متقاضی انشعاب گاز در کشور هستند.
وی افزود: مصرف گاز سی ان جی تا قبل از اجرای قانون 12 میلیون متر مکعب بود که پس از هدفمندی یارانه ها تا 18 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفت: از ابتدای اجرای قانون 300 هزار کنتور گاز مجزا نصب شده و نخستین دوره قبوض گاز 34 تا 36 روزه در حال انتشار است و به زودی به دست مصرف کنندگان خواهد رسید.
فرزین با بیان اینکه در سالهای قبل 8 درصد رشد مصرف برق داشته ایم و تعداد مشترکان در حال افزایش است، گفت: از سال گذشته تاکنون تعداد مشترکان از 24 و نیم میلیون به 26 میلیون مشترک افزایش یافته است.
وی افزود: تقاضای برق در کشور سالانه 8 درصد افزایش داشت که پس از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها شاهد کاهش دو درصدی در این زمینه بوده ایم.
سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه ها افزود: آخرین پیک مصرف برق در کشور 39 هزار و 26 مگاوات بود که این رقم به 39 هزار و 146 مگاوات رسید یعنی پیک مصرف برق سه دهم درصد افزایش داشته در صورتی که در سال های قبل پیک مصرف 8 درصد افزایش داشته است.
فرزین افزود: پیش بینی می شود امسال به پیک 41 هزار مگاوات نرسیم.
وی ادامه داد : مصرف برق در صنایع 13 درصد رشد کرده در حالی که این رقم در سال گذشته 5 درصد بوده است.
سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: صادرات برق 15 درصد رشد داشته و مصرف برق در بخش کشاورزی هم دو درصد افزایش یافته است.
وی افزود: 10 درصد صرفه جویی در مصرف برق معادل تولید یک نیروگاه 4 هزار و 500 تا 5000 مگاواتی است که برای راه اندازی آن باید 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود