محمد رجایی در مورد سه نرخی شدن قیمت ارز اظهار کرد: چنین اقداماتی علاوه بر ایجاد نوسان و ناهمگونی در بازار موجب افزایش سوءاستفاده خواهد شد.
وی گفت: اضافه شدن نرخ سوم به ارز رانت ایجاد میکند، بنابراین اولویت این است که ارز دو نرخی هم نداشته باشیم چه رسد به ارز سه و چند نرخی.
رجایی ادامه داد: چنین اقداماتی طبعا آثار بسیار بدی بر بازار خواهد داشت. افرادی متقاضی ارز هستند یا مسافرند یا ارز را برای واردات استفاده میکنند اما متاسفانه در حال حاضر شرایط به گونهای شده است که ارزش پول ملی مدام کاهش پیدا میکند و تورم هر روز بالا میرود، بنابراین ارز به عنوان سرمایه و پسانداز محسوب میشود که آثار بسیار بدی بر اقتصاد کشور خواهد داشت و تنها منجر به انتفاع کشورهای صاحب ارز خواهد شد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در قبال ارزی که به صورت سرمایه در اختیار مردم قرار میگیرد، کالا وارد نمیشود، بنابراین اقتصاد ملی ما از این جنبه آسیب میبیند.
وی تصریح کرد: اگر بر بازار ارز کنترل صورت نگیرد، قیمت ارز آزاد بالاتر خواهد رفت، چراکه قیمت ارز تابع عرضه و تقاضاست و با شرایط فعلی اقتصادی ما هرچه تقاضا بیشتر شود، قیمت ارز هم بالاتر میرود.
نماینده مردم گناباد، اظهار کرد: دولت در شرایط فعلی باید جلوی نوسان در بازار ارز را بگیرد و این اقدام با سه نرخی کردن ارز میسر نیست بلکه باید ارزش پول ملی را ثابت نگه داشت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه طبق قانون پنجم توسعه، دولت موظف شده بود نرخ ارز را به سمت شناور کنترل شده هدایت کند، در حال حاضر این شاخص چه وضعیتی دارد، گفت: نوسانهای متعدد باعث شده است که نتوانیم به اهدافی که در قالب برنامه پنجم توسعه در مورد تعیین قیمت ارز تصویب شده بود، دست پیدا کنیم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در شرایط فعلی کار اساسی دولت نمیتواند حرکت به سمت قیمت شناور کنترل شده برای ارز باشد، بلکه کار اساسی دولت این است که ارزش پول ملی را ثابت نگه دارد و با اخلالگران برخورد جدی کند. همچنین دولت موظف است با اطلاعرسانی جلوی انبار شدن ارز را در خانهها را بگیرد، چراکه چنین اقداماتی تنها به نفع کشورهای صاحب ارز و به ضرر اقتصاد ملی خواهد بود