تهران که منشأ آشفته بازار اجاره بهای مسکن در کشور است نابسامانی شکل تاسف آوری به خود گرفته و هر موجری تقریبا ساز خود را کوک می کند و کاری به سقف تعیین شده برای رشد اجاره بها ندارد.
در حالی که از تابستان 1391 سه هفته سپری شده، اما نرخ های اجاره روند صعودی خود را پی گرفته اند و سقف 13تا 15درصد رشد قیمت مورد تایید، بیشتر روی کاغذ رسمیت دارد، همچنین خط و نشان موجرین برای مستاجرین مبنی بر پذیرش صوری و یا تمدید توافقی از مصادیق شرایط بازار در این بخش است.
هرچند که آمار بانک مرکزی نشان می دهد حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی در فعالیت های ساختمانی طی شش ماه نخست سال گذشته رشد
7/30درصدی نسبت به مدت مشابه سال ماقبل داشته، اما تعداد کل ساختمان هایی که احداث آنها طی نیمه نخست سال 90 آغاز شده بود، با شش دهم درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال 89 به رقم 109هزار و 983 دستگاه رسید.
در همین حال هزینه احداث یک مترمربع بنا در ساختمان هایی که احداث آنها طی شش ماه نخست سال 90، آغاز شده بود،
4/12درصد افزایش یافت و به بیش از 340 هزار تومان برای هرمترمربع رسید.
اطلاعات دریافتی از آژانس های معاملات املاک به طور متوسط در سه ماهه نخست امسال میانگین رشد اجاره خانه های پایتخت 20درصد بوده که رشد عرضه خانه های مهر می تواند مانع از شتاب قیمت در این بخش باشد.
گفتنی است طبق گزارش بانک مرکزی نرخ اجاره بها سال 1390 در مناطق شهری
1/11درصد نسبت به سال 1389 افزایش یافت و امسال پیش بینی می شود این روند تا دو برابر افزایش یابد.
بهرحال مستاجران که اغلب از قشر حقوق بگیر کارمند و کارگر تشکیل می شوند انتظار دارند دولت با اجرای برنامه های فوری مسکن و نظارت قوی بر معاملات اجاره مسکن قدری به این آشفته بازار سامان دهد