حسین صدر با بیان اینکه حدود 80 تا 85 درصد واردات گوشت و مرغ از کشور برزیل است، اظهار کرد: اگر در حال حاضر نیز همین کار را به ما واگذار کنند، تا پایان سال میتوانیم به راحتی حداقل 60 هزار تن گوشت گوساله و 30 هزار تن گوشت مرغ را برای شب عید وارد کنیم.
وی تاکید کرد: ما آمادگی داریم و متعهد میشویم که این موضوع در صورت حمایت دولت و مجموعههای مرتبط با آن تحقق یابد، ولی علیرغم مکاتباتی که ما تا به امروز انجام دادیم و همین طور رسانهای کردن موضوع، نتیجهای که باید و شاید گرفته میشد را نگرفتیم.
رییس اتحادیه واردکنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران در پاسخ به این سوال که آیا راهکاری برای تامین بدون مشکل گوشت در ماه مبارک رمضان وجود دارد؟ با بیان اینکه با توجه به پروسه طولانی واردات مرغ نمی توان برای این ماه کاری پیش برد، گفت: متاسفانه برای ماه رمضان امسال نمیشود کار خاصی انجام داد. بنده به عنوان یک اتحادیه هم نمیتوانم کاری انجام دهم، چون زمان کمی به ماه رمضان باقی و با توجه به مشکلات عدیدهای که وجود دارد، بعید میدانم برای واردات مرغ ماه مبارک رمضان نیز تمهیداتی اندیشیده شده باشد.
وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی که همه با آن دست به گریبان هستند، بحث عدم امکان انتقال وجوه است، گفت: این موضوع برای بسیاری از فعالان و واردکنندگان مشکل ساز شده است.
صدر با بیان اینکه خوشبختانه مکانیزمی تعریف و با ایجاد شرکتهای متعدد در خارج از کشور همپوشانی و همافزایی ایجاد کردهایم و در حال حاضر مدعی هستیم که میتوانیم تا چند میلیارد دلار کالای اساسی را وارد کنیم، گفت: این کار را بدون هرگونه محدودیتی در انتقال وجوه انجام میدهیم.
او تاکید کرد: ما اتحادیه قانونی و ثبت شدهای داریم که آن را 1.5 سال پیش در اتاق بازرگانی ثبت کردیم و این درحالی است که ما را به رسمیت نشناخته و اجازه ورود و اثرگذاری را به ما نمیدهند. حتی ما چند نفر از اعضا را معرفی کردیم که واردات گوشت و مرغ را برعهده گیرند، ولی آنها گفتند که این اتحادیه را قبول ندارند و گروهی که در وزارت بازرگانی شکل گرفته باید این مجوز را صادر کند.
وی با بیان اینکه اتحادیه واردکنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران، تنها تشکل قانونی ثبت شده در عرصه واردات گوشت و مواد پروتئینی خام دامی است که در اتاق بازرگانی ایران نیز به ثبت رسیده است، گفت: در واقع ما یکی از تشکلهای زیر مجموعه اتاق بازرگانی ایران هستیم، اما متاسفانه زمانی که اتحادیه ما تاسیس شد، مصادف با تشکیل مجمع عالی واردات بود که این مجمع براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار در آن مقطع ایجاد شد و گروهی به نام گروه مواد پروتئینی تشکیل داد که استارت این گروه را ما در مجمع زدیم، ولی درحال حاضر به استناد آن مصوبه ستاد تنظیم بازار میگویند که چنین گروهی وجود دارد و این درحالی است که آن مصوبه برای زمانی بود که هنوز اتحادیه ما شکل نگرفته بود.
صدر تاکید کرد: اگر قرار است تجارت خوبی در زمینه گوشت صورت گیرد، راهکارش این است که اتحادیه ایرانی و اتحادیه هم ارزش در آن کشور تولیدکننده با هم توافق نامهای نوشته و درقالب قرارداد تجاری فعالیت کنند که این کار موجب ارتقای سطح کیفی محصولات شده و تثبیت قیمت به وجود خواهد آورد و قابل کنترل نیز خواهد بود