پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 5375 تاریخ : 1391/03/17-00:00:00
,17,
نمایندگان 100 کشور جهان ازنمایشگاه فرش دیدن کردند

گشایش نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ،

نمایندگان 100 کشور جهان ازنمایشگاه فرش دیدن کردند

نمایشگاه بین المللی تخصصی - صادراتی صنایع دستی به مناسبت روز جهانی صنایع دستی از 17 تا 23 خرداد ماه جاری در محل نمایشگاههای دائمی تهران و با حضور 850 غرفه صنایع دستی در حو

 محمدحسن صالحی‌مرام‌ معاون صنایع دستی کشور، به بهانه‌ی فرا رسیدن روز جهانی صنایع دستی و برپایی نمایشگاه تخصصی صادراتی صنایع دستی ، با بیان این مطلب گفت:  نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری و تعیین راهبرد تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه‌ی ملی، تاثیر مستقیم باتولیدات صنایع دستی دارد مجموعه‌ای که در این حوزه می‌تواند خود را به خوبی نشان دهد، صنایع دستی است چون بیش از 90 درصد نهادهای آن بومی‌ است و بیش از 5 / 2 میلیون شغل در این حوزه شکل گرفته است.
وی به مزیت‌های صنایع دستی در اشتغال‌زایی با هزینه پایین، مهاجرت معکوس و آموزش در کوتاه‌ مدت اشاره کرد و ادامه داد: صنایع دستی می‌تواند نسخه‌ی نجات‌بخش در زندگی امروز به ‌شمار آید.
معاون صنایع دستی کشور تصریح کرد: در این نمایشگاه هنرمندان و صنعتگران 31 استان کشور آثار خود را در قالب غرفه‌های مختلف در معرض فروش و نمایش قرار می‌دهند.
همچنین 8 کشور خارجی در این نمایشگاه غرفه‌هایی را به خود اختصاص داده‌اند و بیش از 100 کشور که دارای نمایندگی در ایران هستند، برای بازدید از این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند.
وی اظهار داشت: نمایش زندگی اقوام در چادرهای عشایری، برگزاری همایش تجلیل از هنرمندان شاخص سراسر کشور و نمایش صنایع دستی برگزیده کشور که موفق به دریافت مهر اصالت شده‌اند از جمله بخشهای نمایشگاه بین المللی تخصصی-صادراتی صنایع دستی به شمار می‌رود. در این نمایشگاه هنرمندان کشورهای مطرح و همسایه در بخش هنرهای سنتی و صنایع دستی حضور خواهند داشت.
صالحی‌مرام در ادامه از تشکیل کمپین حامیان زنان صنایع دستی ایران‌ در آینده‌ی نزدیک خبر داد و بیان کرد:‌ اگر این جمعیت شکل گیرد دوباره صنایع دستی به خانه‌های ایرانی وارد می‌شود.
وی با اعتقاد به این‌که مشکل صنایع دستی معرفی نشدن آن است،‌ گفت: صنایع دستی ایران با وجود توانایی و ظرفیتی که دارد، ده‌ها پله با دیگر رقبای خود فاصله دارد. در حالی که اگر آن را خوب معرفی کنیم به‌زودی می‌توانیم شاهد گردش مالی زیاد آن باشیم.
صالحی‌مرام با بیان این‌که قیمت گران صنایع دستی سبب شده است در سبد کالای خانوار جایی نداشته باشد‌، اظهار کرد: این مشکل را می‌توان با تشکیل بازارچه‌های صنایع دستی تا حدودی رفع کرد. در حال حاضر مطالعه‌ی 10 بازارچه‌ی صنایع دستی انجام شده است و به‌زودی عملیات ساخت آن‌ها آغاز می‌شود و تا پایان سال نیز در تمام نقاط کشور این بازارچه‌ها راه‌اندازی خواهند شد.
وی با اشاره بر اینکه تشکل‌های صنایع دستی بیشترین قابلیت را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد بازارچه دارند افزود: معاونت صنایع دستی تصمیم دارد برای حمایت از آن‌ها تسهیلات مالی بدون محدودیتی را در نظر گیرد.
صالحی مرام در ادامه‌ی درباره‌ی مسأله بیمه‌ی هنرمندان صنایع دستی، توضیح داد: موضوع بیمه با قدرت تمام پیش می‌رود؛ اما هنرمندان باید از مراکز فنی ـ حرفه‌یی گواهینامه دریافت کنند. فعلا تنها عامل کند پیش رفتن بیمه‌ی هنرمندان صنایع دستی، مراحل اداری است که تلاش می‌کنیم این مراحل را کاهش دهیم.
صالحی مرام در ادامه بسته ‌بندی صنایع دستی را یکی از بزرگترین مشکلات این حرفه عنوان کرد و گفت:‌ قصد داریم بزودی همایش بسته‌ بندی صنایع دستی را در استان البرز با حضور هنرمندان و صاحب نظران این حرفه برگزار کنیم.
وی با بیان این که همایش بزرگ بسته‌بندی صنایع دستی طی 2 ماه آینده در استان البرز برگزار خواهد شد، افزود: در نمایشگاه بین‌المللی تخصصی ـ صادراتی روز جهانی صنایع دستی به معرفی بسته‌بندی‌های محصولات صنایع دستی نیز پرداخته می‌شود.
صالحی‌مرام درباره‌ی  شرایط بیمه‌ی هنرمندان بالای 50 سال که مشمول قانون بیمه‌ی سازمان تأمین اجتماعی می‌شوند گفت: این مسأله، گیر قانونی دارد. باید برای پیشروی در این زمینه مصوبه‌ای را بگذاریم که پیش‌نویس آن تهیه شده و در اختیار مراجع ذیربط قرار گرفته است. امیدواریم این قول‌ها عملی شود.
وی اظهار داشت: ما برای رفع این خلأ، هنرمندان بالای 65 سال را تحت حمایت وزارت ارشاد قرار می‌دهیم. اکنون طی هماهنگی با این وزارتخانه حدود 170 تا 180 نفر شامل این حمایت‌ها شده‌اند و در حال افزایش این تعداد هستیم تا این خلأ قانونی از بین برود.
معاون صنایع دستی رتبه‌بندی هنرمندان صنایع دستی را از دیگر برنامه‌های این معاونت دانست و ادامه داد: این موضوع در حال پیگیری است و در صورت تحقق آن، اگر هنرمندی دارای رتبه‌ی یک شود می‌تواند در دانشگاه‌ها تدریس کند.
وی در خصوص  سهم صنایع دستی در تولید ناخالص ملی با توجه به جمعیت 5 / 2 نفر شاغل در این حوزه گفت: با توجه به افزایش حجم صادرات صنایع دستی، آمار شفافی نداریم؛ ولی سال 90،‌ 500 میلیون دلار در بخش صنایع دستی صادرات داشتیم که این، رقم قابل توجهی است.
صالحی‌مرام درباره‌ی اقداماتی که برای معرفی صنایع دستی قرار است انجام شود، بیان کرد: مهم‌ترین کار برای معرفی، ایجاد نمایشگاه‌ها و گالری‌های دائمی است. بر این اساس، ما به‌دنبال استفاده از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده هستیم. ضمن آن تلاش می‌شود از قابلیت رایزن‌های فرهنگی استفاده کنیم و آن‌ها را برای توجیه تا قبل از پایان تابستان فرا می‌خوانیم.
وی ادامه داد: مهم‌تر از همه‌ی این کارها، استفاده از شبکه‌های تلویزیونی است که به‌دنبال بستن قرارداد با شبکه‌های داخلی و برخی شبکه‌های خارجی هستیم تا از این ظرفیت برای معرفی صنایع دستی استفاده کنیم. واقعیت این است که امروز تبلیغات حرف نخست را می‌زند و در این حوزه هرچه تبلیغات بیشتر شود، باز هم کم است.
معاون صنایع دستی درباره‌ی تکلیف مصوبه‌ی دولت برای اختصاص یک‌دهم درصد از بودجه‌ی مؤسسه‌ها و سازمان‌های دولتی و وزارتخانه‌ها به خرید آثار هنری از جمله صنایع دستی که اعتبار آن تا پایان تیرماه امسال است، اظهار کرد: هماهنگی‌های لازم را با دستگاه‌های دولتی داشتیم. به همین خاطر در نمایشگاه امسال اجازه‌ی فروش داده شده است، چون مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی با فروش محصولات در غرفه‌ها، به‌جز کتاب موافقت نمی‌کند، ولی ما این موضوع را برای نمایشگاه حل کرده‌ایم.
صالحی‌مرام اضافه کرد: بعد از پایان نمایشگاه، دستگاه‌های دولتی را که خرید کرده‌اند همراه میزان خریدشان در رسانه‌ها معرفی می‌کنیم.
معاون صنایع دستی در ادامه‌ی سخنانش با یادآوری این‌که قرار است رشد صادرات صنایع دستی امسال 30 درصد باشد، افزود: ما رقم 500میلیون دلار را به 5 / 1 میلیارد دلار می‌رسانیم و فکر می‌کنم مشکل چندانی برای تحقق این تعهد نداشته باشیم.
وی با تأکید بر این‌که صنایع دستی باید از مجاری قانونی به کشور وارد شود، ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم با همکاری اصناف، با قاچاق صنایع دستی خارجی برخورد کنیم؛ اما اگر ورود این صنایع دستی قانونی باشد نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم. ما که نمی‌توانیم دور خودمان سیم خاردار بکشیم.
وی تصریح کرد: این روزها برخی از این کالاها که ما فکر می‌کنیم چینی هستند، اتفاقا در داخل کپی شده‌اند. من نمونه‌ی این آثار کپی‌شده را در کارگاهی در لالجین همدان دیدم. به نظر می‌رسد این اتفاق خیلی هم بد نباشد، چون ما برای وارد کردن آن کالاهای خارجی میلیاردها دلار ارز را از کشور خارج می‌کردیم علاوه بر این، سلیقه‌ها هم تغییر می‌کند.
صالحی‌مرام درباره‌ی بازارهای هدف صنایع دستی ایران، توضیح داد: چین یکی از مهم‌ترین بازارهای هدف ماست، نمایشگاه‌هایی که در این کشور برگزار شد، نشان می‌دهد مردم چین تمایل زیادی برای خرید صنایع دستی ایران دارند. بازار چین یک ‌سوم دنیاست و 15 درصد این جمعیت بالای خط رفاه هستند. برای همین قصد داریم در چند شهر آن، گالری‌هایی را برپا کنیم همچنین کشورهای عربی را مانند قطر و عمان و همچنین آمریکای لاتین را از دیگر بازارهای صنایع دستی ایران ذکر کرد.
وی صادرات چمدانی صنایع دستی را یکی از معضلات دانست و افزود: در عمل، گران‌ترین محصولات صنایع دستی مانند مصنوعات سنگی، نقره و طلا از طریق چمدان از کشور خارج می‌شوند. بدون این‌که آماری از آن‌ها داشته باشیم. برای همین با گمرک توافق کرده‌ایم تا محاسبات و آمارگیری صادرات صنایع دستی سامان‌دهی شود.
صالحی‌مرام درباره‌ی تشکیل فراکسیون صنایع دستی در مجلس که در روز معارفه‌اش از آن سخن گفته بود، اظهار کرد: در گذشته، فراکسیون گردشگری تشکیل شده بود. در این دوره دنبال آن هستیم تا با افزایش جمعیت نمایندگان مجلس، فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را تشکیل دهیم تا از وزنه‌ی حمایتی بیشتری بهره‌مند شویم.
صالحی مرام با تاکید بر این که امروز تبلیغات حرف اول را می‌زند، گفت: حتی اگر صد در صد بودجه صنایع دستی هم به این امر اختصاص داده شود، باز هم کافی نیست.
شایان ذکر است: مراسم روز جهانی صنایع دستی، بیستم خردادماه با حضور «محمود احمدی نژاد» رئیس‌جمهور و «سید حسن موسوی» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سالن میلاد نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و این نمایشگاه تا 23 خرداد ماه برای بازدید علاقمندان دائر است



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 188
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران