باقر آقاعلیجانی رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : فرش دیرینترین کالای جهانی شده ایرانی است ، اما نسل جدید سلایق و خواستهای ویژه و متنوعی دارد و باید متناسب با شرایط روز آن را تامین کرد.
وی تمرکز و هدفگرایی تولید داخلی بر اساس سلایق مشتریان داخلی و خارجی را از اولویتهای مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد.
آقاعلیخانی گفت: مرکزسفارش پذیرش دارای 50 خروجی به 50 مجموعه بزرگ تولید فرش در کشور خواهد بود.
آقاعلیخانی تصریح کرد: تقاضاهای بازار داخلی و خارجی در این مرکز به ثبت میرسد و توانمندی ، ظرفیت و مزیت های تولید فرش دستباف ایرانی را هم معرفی خواهیم کرد.
وی گفت: فرش دستباف ایران در سطح جهانی یک برند محسوب میشود و حتی اگر ضرر هم بکنیم باید این برند را حفظ کنیم ، اما در حال حاضر سود آوری دارد و باید فرآیندهای مدیریت تولید و بازاریابی این محصول متحول و مدرن شود و از پیامدهای حاشیهای این برند هم استفاده کنیم.
اقاعلیخانی با اشاره به هدفگذاری یک میلیارد دلاری صادرات فرش دستباف در سال جاری که دو برابر عملکرد پارسال است، گفت: با روش ها و مدیریت سنتی نمی توان آن را تحقق بخشید.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که فرش ایرانی در دنیا طرفداران زیادی دارد، گفت: هزینه اشتغالزایی یک نفر در صنعت فرش دستباف حدود 20 میلیون تومان (با تامین مواد اولیه و همه هزینه ها در طول یک سال) است در حالی که در دیگر بخش های صنعتی به 5 برابر یعنی 100 میلیون تومان هم می رسد.
آقاعلیخانی گفت : توسعه تولید فرش دستباف باعث افزایش تقاضا در بخش های پیشین و پسین این هنر - صنعت اقتصادی هم می شود که نتیجه طبیعی ان ایجاد فرصت های شغلی زیاد در بخش تولید نهاده ها و حمل و نقل و دیگر موارد است.
وی گفت: فرش دستباف ایرانی به صورت عمده به 33 کشور صادر می شود و اصلی ترین محل صادرات امارت عربی متحده است که هم برای مصرف داخلی استفاده می کند و هم پل صادراتی فرش ایرانی به امریکا و برخی کشورهای اروپایی است.
آقاعلیخانی با بیان این که پارسال 560 میلیون دلار فرش ایران به کشورهای مختلف صادر شد ،گفت : هدفگذاری یک میلیارد دلاری در سال تولید ملی و حمایت ازکار و سرمایه ایرانی ایجاب می کند که دولت از توسعه تولید در هنر - صنعت فرش دستباف حمایت کند که به ایجاد اشتغال هم کمک خواهد کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت : توسعه روابط برای بازاریابی فرش ایران به دیگر کشورها در دستور کار قرار گرفته و برزیل بازار جدید خوبی برای این کار است.
آقاعلیخانی گفت: 45 درصد فرش دستباف به کشورهای آسیایی و 43 درصد به کشورهای اروپایی و بقیه هم به کشورهای افریقایی و دیگر نقاط ارسال می شود و چین ؛ ویتنام و برزیل نیز در برنامه ریزی امسال قرار گرفته است