به گزارش بانک و صنعت، رستم قاسمی در مراسم امضای کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت از مخازن گاز کشور گفت: زمانی که موضوع نفت درجای کشور مطرح می شود موضوع بحث ازدیاد برداشت مخازن نفت و گاز در کشور مطرح نیست .شاید در گذشته برای این کار مهم بستر لازم را فراهم نکردیم یعنی در جهت آموزش نیروی انسانی، ابزار و زیرساخت های لازم بنابراین باید برنامه ریزی مداوم داشته باشیم تا با استفاده از امکانات موجود بتوانیم در راستای توسعه گام برداریم.
وی تصریح کرد: در یک برنامه پنج ساله توسعه فقط یک درصد افزایش ازدیاد برداشت را داریم که چندین برنامه اجرایی لازم است تا به 38 درصد برسیم که برای این منظور باید جهشی جدی در سرعت و زمان عملیات کارها داشته باشیم.
وی گفت: باید ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور هرچه سریعتر مستحکم تر شود و اگر بخواهیم در برنامه پنجم یک درصد جلوتر از نرم جهانی حرکت کنیم باید ظرفیت ها و زیرساخت ها را فراهم کنیم.
وزیرنفت اظهار داشت: برای این کار بزرگ و با اهمیت باید هرچه سریعتر امضای این کنسرسیوم که مورد نظر دو طرف قرار گرفت باید با حساسیت بیشتری استفاده شود.
چرا که با توجه به اینکه کشورما از لحاظ دارایی نفت سهم بیشتری دارد و با استخراج و اصلاح زیرساخت های کشور می تواند به مقصد توسعه اقتصادی کشور برسد.
وی گفت: ایجاد کنسرسیوم توسط دانشگاه ها به عنوان هایی برای بکارگیری دانشگاه های کشور و مراکز پژوهشی زمینه ای از اقدامات اساسی در حوزه صنعت و دانشگاه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه کشورما در تولید نفت سنگین بزرگترین منطقه نفتی خاورمیانه را دارد گفت: حوزه نفت سنگین که 34 میلیارد بشکه درجای تولید می شود بسیار کم است و ما انتظار داریم که این میزان تولید را به هشت درصد برداشت برسانیم.
وی ادامه داد: توانمندی هایی که در کشور وجود دارد می تواند صنعت نفت را به معنای واقعی ملی کند.
وی اضافه کرد: مشکلی که در این صنعت وجود دارد موضوع سرعت عملیات و زمان بهره برداری است که باید با ایجاد برنامه ریزی مداوم و اساسی دگرگونی جدی در بحث ازدیاد برداشت داشته باشیم چرا که پایه اقتصاد کشور صنعت نفت است که می تواند زمینه های توسعه اقتصادی و اشتغال زایی را فراهم کند