به گزارش بانک و صنعت، در این جلسه «ط.ن»، «س.خ»، «ع.ر»، «ع.ر»، «الف.ط.ر»، «خ.الف»، «ک.ن»، «س.ک.ر»، «الف.ش»، «ی.م»، «ر.ب.الف»، «الف.گ»، «س.م» و «م.الف» در کنار «مه آفرید امیرخسروی» حضور داشتند که سه تن از آنان محاکمه شدند.
قاضی سراج در ابتدای این جلسه تصریح کرد: ان شاالله سعی می کنیم در یکی دو جلسه باقیمانده به اتهامات همه 32 متهم رسیدگی شود و ختم جلسات را اعلام کنیم.
جلسه با قرائت کیفرخواست صادره علیه «ط.ن» ـ مدیرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ایران ـ آغاز و نجفی ـ نماینده دادستان تهران ـ گفت: «ط.ن» متهم است به تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ 80 میلیارد ریال، پولشویی عواید حاصل از جرم به همین مبلغ و صرف آن در هزینه های خیریه به قصد کتمان منشاء تحصیل مال نامشروع.
دریافت سود در پارکینگ
در ادامه متهم در دفاع از خود گفت از سال 88 با گروه ملی -زیر مجموعه گروه آریا- آشنا شده است و ادامه داد: از آن سال قرار شد به مه آفرید شمش بدهیم و کار مشترک ما حدود دو سال طول کشید و ما به او 200 میلیارد شمش دادیم. شما نحوه پرداخت سودها را که در پارکینگ صورت می گرفت مشکوک می دانید اما از نظر ما این مساله مشکوک نبود. ما با هم توافق کرده بودیم که در پارکینگ پول ها را به صورت نقد دریافت کنیم و برایمان مکانش خیلی مهم نبود. همچنین آن طور که شما می گویید خیلی پیچیده نیست.
وی ادامه داد: کل کارخانه فولاد یک میلیارد و 500 میلیون تومان ارزش اسمی دارد ولی مه آفرید امیرخسروی سه هزار میلیارد تومان از آن بهره برداری می کند؛ بنابراین این یک پوشش برای کارهای امیرخسروی بوده و در واقع کارهای او ال سی آفرینی بوده نه کارآفرینی. وی 200 خانواده را درگیر این پرونده کرده است.
سپس وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و از موکل خود دفاع کرد.
نماینده دادستان نیز در رد دفاعیات متهم و موکلش گفت: در ابتدای تحقیقات متهم منکر دریافت وجه از مه آفرید امیرخسروی شده است ولی بعد از اینکه مواجهه حضوری صورت گرفته، به ناچار به پرداخت شش میلیارد اقرار کرده است.سپس متهم و وکیل وی آخرین دفاعیات خود را مطرح کردند.
افشاگری های خواهر زاده
علیه آقای میم
در ادامه، «ع ر» ـ خواهرزاده «الف م» ـ با قرار گرفتن در جایگاه به عنوان مطلع به به بیان اظهاراتی پرداخت و گفت: بنده خواهرزاده آقای «م» هستم و هفت سال عملکرد آقای «م» را نقد کرده ام و سه سال است که با ایشان رابطه ندارم و به دلیل همین انتقاد در زندان به سر می برم و همیشه از عملکرد وی انتقاد داشته ام.
وی تصریح کرد: متاسفانه بنده متوجه سوءمدیریت ها شدم و می توانم در این راستا انتصاب برخی مدیران را مثال بزنم که سطح تحصیلاتشان در حد دیپلم بود و من مشاهداتم را در این زمینه به آقای «م» منتقل می کردم.
«ع.ر» با ذکر برخی اسامی در ادامه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال آقای «م» به عنوان یک مدیر کل از سوی دایی ام وظیفه ترخیص کالا را عهده دار شده بود. به دایی ام اعلام کردم که در این زمینه در رابطه با ترخیص کالا برخوردی صورت نمی گیرد اما ایشان قبول نکردند و به همین دلیل علیه بنده پرونده سازی شد.
وی تاکید کرد: آقای «م» (فردی دیگر) به عنوان معاون یکی از سازمان ها فعال بود و در کارهایی مثل مخدوش کردن نامه های مردم و بدهکاری افراد دخالت داشت. زمانی که بنده متوجه شدم، آن را به دایی خود اطلاع دادم اما وی نپذیرفت. در واقع حمایت دایی ام از آقای «م» کار را به جایی رساند که این فرد در انتصابات نفوذ می کرد. از جمله اعمال نفوذ وی در شناسایی شرکت هایی بود که در بحث سرمایه گذاری مانند پروژه کیش دست داشتند.
«ع.ر» با بیان اینکه بنده به صراحت از افراد اسم می برم، اظهار کرد: آقای «پ» از طریق حمایت دایی ام منصوب شد. بنده بارها گله داشتم که از ارتباطات دایی ام سوءاستفاده می شود. به خود او هم می گفتم ولی توجهی نمی کرد.
وی تصریح کرد: آقای «الف» با حمایت دایی ام به عنوان معاون یکی از بانک ها فعالیت می کند. فردی دیگر با حمایت های دایی ام سهمی را از بانک آریا دریافت کرد.
«ع.ر» با بیان اینکه بنده پشت پرده ها را بازگو می کنم، یادآور شد: من در جلسات متعدد قطع ارتباط خود را با دایی ام اعلام کرده ام.
«ع.ر» خاطرنشان کرد: این آقایان پروژه دو طبقه ای کردن رامسر را پیگیری کردند و در این زمینه رانت بزرگی توسط آنان شکل گرفت.
وی با بیان اینکه همه این افراد مانند اختاپوس هستند و به دنبال من بودند، گفت: آقای قاضی! بنده هفت ماه است که در بازداشت به سر می برم؛ در حالی که باید کسانی مانند دایی ام بیایند اینجا و پاسخگو باشند. من سه سال پیش اعلام کردم که بنده خواهرزاده ایشان نیستم و خودشان باید پاسخگوی ملت باشند.
وی در پایان از قاضی سراج خواست که به وی وقت خصوصی بدهد که رئیس دادگاه خطاب به وی گفت: بنده وقت خصوصی به کسی نمی دهم.
در ادامه، «خ.الف» ـ معاون سابق وزیر صنایع ـ و «الف گ» -مدیرعامل شرکت خط و ابنیه راه آهن - به عنوان مطلع در جایگاه حاضر شده و درباره نحوه واگذاری فولاد خوزستان به گروه آریا و اعمال نفوذهای انجام شده در این قضیه توضیحاتی را ارائه کردند.
«الف گ» در بخشی از توضیحات خود گفت: من به آقای «م» می گویم که دائما نگویند «اللهم عجل لولیک الفرج» چرا که اگر آقا ظهور کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
امیرخسروی: رشوه نبود
امر خیر بود!
در ادامه، قاضی سراج به تفهیم اتهامات علیه مه آفرید امیرخسروی ـ مدیرعامل شرکت امیرمنصور آریا ـ پرداخت.
افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور و اخذ میلیاردها تومان وجوه غیرقانونی به مبلغ 28 تریلیون و 544 میلیارد و 400 میلیون ریال، شرکت در پولشویی و 36 فقره گشایش LCهای صادره و مصرف آن در جهت تاسیس بانک آریا و تاسیس شرکت های جدید و خروج برخی از سرمایه های کشور به خارج و پرداخت رشوه، به عنوان اتهامات این متهم قرائت شد.
سپس خسروی در جایگاه قرار گرفت و در رابطه با مبلغ 24 میلیارد و 500 میلیون رشوه که به آقای «ک» پرداخت کرده است، مدعی شد: از روز اولی که بازداشت شدم بیان کردم این مبلغ را به عنوان خیریه به آقای «ک» پرداخت کردم و با دسته چک شخصی خودم پرداخت شده است.
وی در ادامه مدعی شد از غیرقانونی بودن «ال سی» ها بی خبر بوده است.
سپس «س ک» به دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و توضیحاتی را درباره نحوه صدور ال سی ها و عدم امکان نامطلع بودن امیرخسروی از غیرقانونی بودن آنها بیان کرد.
در ادامه دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی، مه آفرید خسروی با قرار گرفتن در جایگاه در رابطه با اظهارات «ع.ر» مدیرعامل گروه ملی، در پاسخ به سوال قاضی سراج که چه مبلغی از پول را به آقای خاوری داده اید؟ گفت: تا 3 میلیون دلار.
قاضی سراج از مه آفرید خسروی در رابطه با اتهام افساد فی الارض و پرداخت رشوه توضیح خواست که خسروی پاسخ داد: در رابطه با پول هایی که به بانک ملی کیش داده شده است باید بگویم 100 میلیون تومان آقای «س.خ» به بنده گفتند که برای یکی از دوستانش قرض می خواهد و من این پول را به صورت چک و به عنوان قرض به او دادم و زمانی که می خواست این پول را پرداخت کند من نمی دانستم که می خواهد وی این پول را به آقای «م» بدهد.
این متهم در رابطه با رقم های ریز دیگری که پرداخت کرده است، اظهار کرد: من این پول ها را بابت عیدی داده ام.
قاضی سراج از او پرسید، قبول دارید که این پول ها عادی پرداخت نشده است؟ متهم پاسخ داد: من از این موضوع خبر نداشتم.
خسروی در رابطه با پول هایی که به بانک سپه کیش داده است نیز گفت: این پول ها در عید به عنوان عیدی پرداخت شده است.
این متهم در رابطه با پرداخت 9 میلیارد ریال به «خ.الف» نیز خاطرنشان کرد: در رابطه با پرداخت این پول باید بگویم که اجباری بوده است و اگر پول را نمی دادیم سهمیه ما را کم می کردند و تولید ما دچار مشکل می شد. در واقع این پول بابت حفظ سهمیه شمش فولادی که از فولاد خوزستان می گرفتیم بوده است که آقای سمیعی نژاد معاون وزیر نیز در این امر دخیل بودند.
خسروی ادامه داد: آقایان از همان زمانی که گروه ملی را خریدند شروع به تحرکاتی کردند که ما کار را نکنیم. بنده در این زمان به رییس جمهور نامه ای نوشتم و در واقع آشنایی من با آقای «ع.ر» خواهرزاده ی آقای «م» از همین جا شروع شد.
نام ها را فاش می کنم
در ادامه جلسه رسیدگی به پرونده فساد کلان مالی، مه آفرید امیرخسروی اظهار کرد: آقای خاوری با پررویی تمام به من می گوید برای اینکه سقف اعتبارات را بالا ببریم باید به من پول بدهید، این سوال اینجا مطرح می شود که آقای خاوری را چه کسانی فراری داده اند؟ اگر در جلسه بعد این افراد به دادگاه نیایند و خود را معرفی نکنند، من قطعا نام آنها را فاش خواهم کرد.
در ادامه قاضی سراج پرسید: چرا «ح.س» فرار کرد؟ متهم پاسخ داد: من ضامن او نیستم.
این متهم افزود: روز جمعه
14/5/1390 حکم بازداشت من صادر می شود و آقای «ش» کارمند سابق وزارت اطلاعات به من می گوید که از کشور خارج شو و من برای احتیاط به آقای مهرگان(برادر متهم ردیف اول) گفتم که از کشور خارج شود زیرا آقای مهرگان اشتباهی را مرتکب نشده بود. افرادی می خواستند که ما فرار کنیم اما من این کار را نکردم و به کشورم افتخار می کنم.
قاضی با لبخند گفت: چقدر نیرو داشتی که همه به تو اطلاع رسانی می کنن؟ متهم افزود: من نیرویی در هیچ جا نداشتم.
متهم افزود: آقایانی که در قوه قضاییه هستند اشکالاتی دارند.
قاضی سراج گفت: نام آنها را بگو، شما که نام آقای «الف» را گفتید مابقی را نیز بگویید. متهم بار دیگر تکرار کرد که هفته دیگر همه اسامی را خواهم گفت.
قاضی سراج بیان کرد: هفته دیگری وجود ندارد. امروز همه چیز را باید بگویی و تا شب هر چه می خواهی می توانی بگویی.
در ادامه جلسه وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از امیرخسروی پرداخت و مدعی شد دلیل پرداخت رشوه از سوی وی این بوده که برخی از مدیران در دستگاه های اجرایی و بانک ها به وظایف خود عمل نمی کرده اند و وی مجبور به پرداخت رشوه بوده است.
جواهرات 10 میلیاردی
جلسه عصر دادگاه ساعت چهار و نیم آغاز شد و فراهانی ـ نماینده دادستان تهران ـ در واکنش به دفاعیات متهم و وکیل وی گفت: وجه اشتراک دفاعیات متهمان این پرونده به خصوص افراد دانه درشت آن این بوده که مه آفرید امیرخسروی همه کاره این پرونده بوده است.
نماینده دادستان در رابطه با بحث چکی که مه آفرید گفته بود که به «س.ک» برای انجام کار خیر داده است، اظهار کرد: وکیلتان این مطلب را به عنوان رشوه پذیرفته است. همچنین آقای «س.ک» عنوان کرده که مه آفرید امیرخسروی وقتی چک را به من داده گفته که با این چک خودت به بانک نرو و املاکی به نام خود و اعضای فامیل نخر. بنابراین باید بگویم همانطور که وکیلتان عنوان کرده این موضوع رشوه است و مه آفرید امیرخسروی با همه این کارها باز متنبه نشده و کماکان وضعیت سابق را ادامه می دهد.
نماینده مدعی العموم درباره مظلوم نمایی متهم در رابطه با فروش النگو و انگشتر همسر و فرزندش نیز گفت: حدود 10 میلیارد تومان مه آفرید امیرخسروی برای همسر اول و دوم خود طلا و جواهرات خریده است و در اینجا مدعی کارآفرینی است.
وی در ادامه از قاضی سراج خواست که این پرونده مفتوح بماند زیرا زمان بر است و مفاسد این گروه، گسترده است.
نماینده دادستان ادامه داد: اخیرا کشف شده است که در کامپیوتر شرکت امیرمنصور آریا، مهرهای دادگستری ذخیره شده و بابت این موضوع سه نفر بازداشت شده اند.
فراهانی در ادامه با اشاره به سکوت هشت ماهه متهم گفت: ما اشتیاقمان برای شنیدن بیشتر از شماست. نمی دانم چه مصلحت اندیشی ای می کنید که این گونه رفتار می کنید.
وی ادامه داد: شما مطالبی را بیان کرده اید که جرم نیست. اینکه یک مسئولی به شما گفته بیایید در تحریم ها به ما کمک کنید، جرم است؟ اگر کسی به شما گفت بروید و گروه ملی را بخرید و من به تو کمک می کنم، نام این اشخاص را بازگو کنید. نه اینکه هیچ مطلبی را در این راستا بیان نکنید.
60 شرکت صوری
در ادامه، تورگ ـ نماینده دادستانی که مسئول نظارت بر اموال گروه امیرمنصور آریاست ـ به ارائه گزارشی پیرامون شرکت امیرمنصور آریا پرداخت و اظهار کرد: بنا بر گزارش کارشناسان رسمی دادگستری حدود 60 شرکت به صورت صوری و برای ارائه فاکتورهای غیر واقعی در خدمت گروه امیرمنصور آریا بوده اند. وی ادامه داد: در بررسی های انجام شده در رابطه با این 60 شرکت ما به تک تک این شرکت ها مراجعه کرده ایم اما هیچ یک از آنها اسم و رسمی ندارند. حتی در بسیاری از موارد ما اسامی را شناسایی کرده ایم که هیچ هویتی نداشته اند.
نماینده دادستان گفت: در شرایط فعلی بر اساس استعلامی که از شرکت های امیرمنصور آریا داشته ایم، 29 میلیون و 713 هزار و 841 متر مربع از طرف سازمان های مختلف به شرکت های امیرمنصور آریا واگذار شده است. همچنین مجوز 250 لیتر بر ثانیه حق برداشت از آب های زیرزمینی در شهرستان لرستان به این شرکت گروه واگذار شده است.
نماینده دادستان ادامه داد: طبق نمودار از سال 1380 تا سال 1384 شرکت های مه آفرید امیرخسروی هیچ رشدی نداشته است اما دارایی های وی از سال 84 تا 88 رشد زیادی داشته و از سال 88 به بعد نیز این رشد به مرز انفجار رسیده است.
بدهی 3500 میلیاردی
تورگ گفت: کلیه خرید و فروش های گروه امیرمنصور آریا با دو خواهر به نام های «ر.ع» و «ل.ع» بوده که این خرید و فروش ها در دفاتر ثبت نمی شده و به حساب شخصی آقای مه آفرید واریز می شده است. همچنین 85 فقره اعتبارات نشان می دهد که هیچ کالایی مبادله نشده و در 57 فقره اعتبارات باقی، کالای بازرگانی تهیه شده است؛ لذا میزان بدهی فعلی گروه آریا سه هزار و 500 میلیارد تومان است.
ثابت کنید، اعدام کنید
متهم ادامه داد: آقای تورگ دشمن من است و از وی ترسی ندارم. چرا خرجی زن و بچه من را نمی دهد؟ از همین جا باید بگویم که مخارج ماهیانه همسر من 10 میلیون تومان است.
وی ادامه داد: آقای تورگ نسبت به بنده سوء نیت دارند و ماشین همسر من را گرفته اند. خانم من باید بهترین ماشین را سوار شود زیرا من به این جامعه خدمت کرده ام. این نظر آقای تورگ است که می گوید من خیانت کرده ام. حرف زدن راحت است؛ عملکرد مهم است.
امیرخسروی ادامه داد: من در بخش بازرگانی و تولید اعتباری داشتم و آن را پرداخت کردم و مالیات شرکت را داده ام و 60 شرکت به بنده تعلق ندارد و این موضوع تهمت و دروغ است. اگر این مطلب را اثبات کردید، حکم اعدام من را بدهید.
در آرزوی روستای پدری
مه آفرید امیرخسروی گفت: من در زمان کوتاه نمی توانم دفاع کنم. شما می خواهید آخرین دفاع من را بگیرید. من بیماری قند دارم و روزی ده قرص می خورم. قاضی سراج گفت: شما سه جلسه در دادگاه حضور داشتید و می توانستید صحبت کنید.
امیرخسروی ادامه داد: بنده همین جا اعلام می کنم که خودم کار می کنم و سود بانکی را تا ریال آخر پرداخت خواهم کرد و می توانم تا پایان سال 1396 تمام بدهی ها را بدهم.
وی گفت: در سال 1367 در رشته پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران قبول شدم ولی پس از دو ترم انصراف دادم و اگر آن رشته را ادامه می دادم، صدتا انسان مانند تورگ به من نمی رسید.
قاضی سراج با لبخند خطاب به متهم گفت: ولی شما برای انجام این کار قلبتان درد می کند.
خسروی پاسخ داد: با همین قلب بیمارم، حرف نمی زنم، بلکه عمل می کنم و حاضرم تمام بدهی های بانکی را با سود پرداخت کنم و وقف امام رضا (ع) خواهم کرد. بعد از آن به ده خودمان (ناش) خواهم رفت.