به گزارش بانک و صنعت، متن کامل این بیانیه که محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس آن را قرائت کرد، به شرح ذیل است:
سوم خرداد روز مذاکرات کشورهای عضو گروه 1+5 با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در بغداد است.
واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران در طول دو دهه گذشته با آمریکا و همپیمانان غربی اش با اهداف سیاسی و علی رغم همه تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران در عهدنامه ان پی تی و مقررات آژانس چالش ظالمانه ای را به ملت ایران تحمیل کردند، با خویشتن داری، تدبیر و عزم ملی از منافع خود دفاع کرد و اهداف قانونی تصریح شده در پیمان ان پی تی را در چارچوب اهداف صلح آمیز محقق کرد.
و اکنون نوبت غرب است که در برابر ملت ایران اعتمادسازی کند و به رفتارهای خصمانه خود پایان دهد.
پیشرفت های ملت ایران در عرصه فن آوری هسته ای محصول مقاومت، اتکا و تلاش های دانشمندانی است که خون پاک خود را در این راه نثار کردند.
هشدار ما به گروه 1+5 این است که به حقوق ملت ایران احترام بگذارند و در مبنای عهدنامه ان پی تی که یک هنجار پذیرفته شده بین المللی است و به دور از فشارهای صهیونیستی عمل کنند و سیاست تقابل با جمهوری اسلامی را به سیاست تعامل تغییر دهند.
ما نمایندگان ملت بزرگ ایران که با دقت فرآیند مذاکرات را پیگیری می کنیم، از تیم مذاکره کننده می خواهیم که در برابر زیاده خواهی برخی از کشورها، با قاطعیت از حقوق ملت ایران دفاع کند و بدانند در این مسئولیت مهم از حمایت قاطع نمایندگان ملت برخوردار است.
مجلس شورای اسلامی در پایان به صراحت اعلام می کند زمان برای راهبرد فریبکارانه و دوگانه به پایان رسیده است، در هر حرکت راهبرد فشار علیه ملت ایران، پاسخ مناسب خود را به دنبال خواهد داشت.
شورای نگهبان لایحه بودجه 91 را تایید کرد
شورای نگهبان لایحه بودجه 91 کل کشور را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست.
لایحه بودجه سال 1391کل کشور که با اصلاحاتی در جلسه مورخ سی ام اردیبهشت ماه یک هزاروسیصد و نود و یک به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
ابلاغ قانون بودجه به رئیس جمهور
رئیس مجلس قانون بودجه 91 کل کشور را برای اجرا به رئیس جمهور ابلاغ کرد.
طبق ماده 1 قانون مدنی، مصوبات مجلس شورای اسلامی و نتیجه همه پرسی پس از طی مراحل قانونی به رئیس جمهور ابلاغ می شود. رئیس جمهور باید ظرف مدت پنج روز آن را امضا و به مجریان ابلاغ و دستور انتشار آن را صادر کند و روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت 72 ساعت پس از ابلاغ منتشر کند.
قرائت گزارش تفحص
از ستاد مبارزه با قاچاق
گزارش تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در صحن علنی دیروز مجلس قرائت شد.
در قسمت جمع بندی این گزارش آمده است: به نظر می رسد دولت متأسفانه هنوز به صورت جدی خطر قاچاق کالا به کشور و ابعاد و آثار مخرب آن را حس نکرده است. از دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این انتظار می رود که جهت کاهش پدیده قاچاق و جلوگیری از آثار سوء آن برای خود و یکایک دستگاه های عضو، برنامه راهبردی مدون، عملیاتی و کار داشته باشند، به نحوی که حجم قاچاق به صورت محسوسی کاهش یابد.
این گزارش می افزاید: این هدف با ادامه روند جاری میسر نیست و نیازمند تحول اساسی در فرآیند مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بازبینی نقش دستگاه های عضو ستاد در امر مبارزه است، بنابراین علاوه بر اقدامات دولت موفقیت در مبارزه با پدیده قاچاق در گروه مشارکت و تعامل تمامی اعضای ستاد مبارزه با قاچاق و استفاده کامل از تمامی ظرفیت ها از جمله تجار، اصناف و بدنه جامعه به عنوان فعالان اقتصادی و مصرف کنندگان کالاهای قاچاق است. با این حال با توجه به وجود برخی ناکارایی ها در ساختار و ترکیب ستاد و کمیت و کیفیت نیروهای آن لازم است تغییر رویه اساسی بر این باره استمرار یابد.
خروج یک طرح دو فوریتی
از دستور کار مجلس
به دلیل وجود طرحی مشابه در شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح دو فوریتی حمایت از مادران در دوران شیردهی از دستور کار مجلس خارج شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خود طرح دو فوریتی اصلاح ماده 3 قانون ترویج تقویت با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی و تبصره سه آن را در دستور کار خود قرار دادند.
محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس بعد از سخنان الهیان خطاب به وی گفت: اخیراً در شورای عالی انقلاب فرهنگی قانونی مفصل تر و با امتیازات بیشتر در رابطه با همین موضوع بحث شده که در شرف اجراست.
وی بر همین اساس از غلامعلی حدادعادل که عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است خواست تا توضیحاتی در این رابطه ارائه دهد.
غلامعلی حدادعادل هم در صحن علنی مجلس اظهار داشت: به اطلاع نمایندگان می رسانم که موضوع سیاست های جمعیتی در کشور مدتی است در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار می گیرد و مطالعه جامعی هم در خصوص آن انجام شده است.
وی افزود: در طرحی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور دارد، توجه به اعطای مرخصی به خانم ها بیشتر خواهد بود.
حدادعادل گفت: چون رهبری فرمودند وقتی شورا وارد مسئله ای می شود، مجلس وارد آن نشود و برعکس، بهتر است اجازه دهیم که آن مجموعه کارش را انجام دهد.
بعد از اظهارنظر حدادعادل طرح دو فوریتی اصلاح ماده سه قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی از دستور کار مجلس خارج شد.
تشکیل صندوق حمایت از تولیدات صنعتی
براساس مصوبه مجلس مقرر شد از تجمیع صندوق های ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک و صنایع دریایی و بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و معدنی تشکیل شود.
نمایندگان در ادامه جلسه دیروز خود مقرر کردند افزایش سرمایه بنگاه های اقتصادی ناشی از تجدید ارزیابی دارایی های آنها باشد ولی به مدت 5 سال از شمول مالیات معاف شود.
نمایندگان همچنین با کلیات طرح دائمی شدن قانون تشکیل سازمان بازرسی موافقت کردند.
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه دیروز خود لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات های بر درآمد و سرمایه و تشریفات بین ایران و اسلوونی را تصویب کردند.
نمایندگان مجلس همچنین به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه دادند به کنوانسیون ورود موقت ملحق شود.
مجلس در ادامه به دولت اجازه داد سرمایه جمهوری اسلامی ایران در صندوق اوپک را برای توسعه بین المللی به میزان 152میلیون و 900 هزار دلار آمریکا افزایش دهد.
طبق مصوبه مجلس همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف شد تسهیلات لازم را برای خروج مصالح و کالاهای مصرفی مورد نیاز اجرای قراردادهای خارجی فراهم کند.
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه دیروز پارلمان مصوب کردند، تمام یا قسمتی از جریمه های مقرر در قانون تامین اجتماعی بنا به درخواست کارفرما و با توجه به دلایل ابرازی مبنی بر خارج از اختیار بودن عدم انجام تکالیف مقرر، قابل بخشودگی است.
طبق مصوبه مجلس همچنین دولت موظف شد برای هدایت بازار به بهره گیری از توان تولید و خدمات داخلی، با استفاده از ظرفیت بیمه کشور به طراحی و استقرار اعزام بیمه حمایتی مصرف کنندگان اقدام کند.
مجلس، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی را نیز موظف کرد برای همه کارگران ایرانی که در ارتباط با صدور خدمات فنی اعزام می شوند، گواهینامه شغلی صادر کند.
بهارستان نشینان دیروز دولت را مکلف کردند به منظور تسریع در پرداخت مطالبات پیمانکاران طرح های صنعتی و معدنی در چارچوب بودجه سنواتی اوراق مشارکت منتشر کند.
مردم بحرین در مقابل سعودی ها بایستند
نماینده مردم هرمزگان با اشاره به طرح الحاق بحرین به عربستان گفت: به مردم بحرین توصیه می کنیم در مقابل سعودی ها بایستند و اجازه ندهند عربستان به کشورشان حمله کرده و مردم عزیز آن را ذلیل کند.
ذوالقدر با اشاره به طرح الحاق بحرین به عربستان تصریح کرد: سعودی ها اخیرا قصد حمله به یک کشور مستقل و اسلامی را دارند از این رو ما به مردم بحرین توصیه می کنیم که در مقابل سعودی ها بایستند و اجازه ندهند عربستان به کشورشان حمله کرده و مردم عزیز آن را ذلیل کند.
محاکمه آمر و عامل فساد
در کنار هم
غفار اسماعیلی نماینده هشترود در مجلس نیز گفت: در موضوع فساد 3هزار میلیارد تومانی برای جلب اعتماد عمومی و سامان دهی به وضعیت کشور باید آمر در کنار عامل محاکمه شود.
کرمی راد نماینده کرمانشاه نیز در نطقی میان دستور گفت: جهانیان بدانند که ایران اسلامی امروز در بهترین شرایط پای در عرصه مذاکرات بغداد می گذارد و حاضر نیست به هیچ قیمتی از حقوق مسلم خود کوتاه بیاید.
انوشیروان محسنی نماینده مردم نوشهر و چالوس نیز در نطقی میان دستور گفت: اجرای بدون تدبیر فاز دوم یارانه ها تولید ملی را نابود می کند.
علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مسئله حجاب و عفاف با انتقاد از عملکرد دولت در این زمینه گفت: رئیس جمهور و مشایی مسئله حجاب را قبول ندارند و مخالف نظریه اسلام در مورد حجاب هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه با توجه به حذف اصلاح طلبان در مجلس نهم فراکسیون اقلیت نداریم، گفت: در مجلس نهم فراکسیون اصولگرایان با سه زیرمجموعه تشکیل خواهد شد که یکی از آنان جمعیت ایثارگران است که بیشترین نقش را در ایجاد تفرقه بین اصولگرایان قبل از انتخابات ایفا کردند و اکنون دم از وحدت می زنند.
مطهری همچنین با اشاره به قضیه بحرین خاطرنشان کرد: تنها مردم این کشور می توانند در مورد سرنوشت آن تصمیم گیری بکنند.
وی در مورد نام خلیج فارس خطاب به کشورهای عربی گفت: تعصب ما بر سر نام خلیج فارس به خاطر اختلاف عرب و عجم و یا تعصب هایی از جنس مردمان عرب نیست بلکه اصرار ما به دلیل اسناد موثق و مسلم تاریخی است که نشان می دهد خلیج فارس از گذشته به این نام بوده است.
در حالی که مطهری در بخشی از سخنان خود سپاه را به مداخله در انتخابات متهم کرده بود، حمید رسایی نماینده تهران در تذکری به انتقاد از سخنان مطهری پرداخت.
وی افزود: امام خمینی(ره) در مورد این نهاد فرمودند اگر سپاه نبود، کشور هم نبود؛ چه در دوره جنگ سخت و چه در دوره جنگ نرم ما شاهد بودیم که سپاه پاسداران یکی از مهمترین وظایفش را دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی دانسته است.
رسایی ادامه داد: متاسفانه برخی از دوستان از جمله آقای مطهری امروز در نطقش مجددا اتهامی را متوجه این نهاد کرد؛ قبل از این هم آقای مطهری در مسئله وزیر نفت اتهامی را متوجه سپاه کرده و گفته بود که سپاه قصد بدست گرفتن تمام قدرت های کشور را دارد که رئیس مجلس هم در آن روز جواب محکمی به این موضوع داد.
نماینده مردم تهران گفت: جا داشت که رئیس مجلس امروز نسبت به این موضوع تذکر می داد چرا که تریبون مجلس جایی نیست که هرکسی هر چیزی دلش خواست از پشتش بگوید و این موضوع به یک وسیله برای رسانه های بیگانه تبدیل شود تا نهادهای مقدس را محکوم کند.
رسایی گفت: از تریبون مجلس که حاصل خون شهداست نباید این مسائل مطرح شود.