علی محرر گفت : با اختصاص این اعتبار ، کل بدهی به چایکاران مازندرانی و گیلانی در سال 90 ، تا آخر فروردین تسویه می شود.
رئیس سازمان چای کشور افزود: باپرداخت 100 میلیون تومان از مطالبات چایکاران تنکابن و عباس آباد تا آخر هفته کل بدهیها تسویه میشود.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه 60 هزار تن چای سالانه در 2 استان شمالی تولید می شود، افزود : برداشت اول برگ سبز چای از نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شود و چیدن برگ سبز چای در چهارمرحله تا مهرماه ادامه دارد .
نگاه: کشاورزان چایکار مطالبات خود را در گذشته به صورت ماهانه دریافت می کردند و اکنون شرایط متاسفانه به وضعی در آمده که با وجود شروع فصل جدید برداشت ، چایکار مطالبات دوره قبل را دریافت نکرده است و این در حالی است که فصل قبلی درمهر ماه به پایان رسید.!
فصل برداشت چای در شمال ایران هر سال از اوایل اردیبهشت ماه آغاز و تا اواخر مهر ماه با توجه به شدت سردی هوا ادامه دارد و چایکاران در فصل زمستان باغ ها را شخم زده و با هرس بوته ها آماده سازی می کنند.!
چایکاران می گویند، به علت مشکلات اقتصادی ، هزینه های بالا و تورم و نیز نداشتن نقدینگی بعضا امکان آماده سازی دو باره باغات " حداقل بخشی از باغ های چای " برای آن ها میسر نشده است . بیش از 54هزار خانوار در گیلان و غرب استان مازندران در تولید چای فعالیت دارند و برای استقلال تولیدات کشاورزی باید به این قشر توجه خاص بشود. عدم توجه در دو دهه اخیر موجب شده تا بسیاری از کشاورزان چایکار زمین های خود را تغییر کاربری داده " محصول دیگر جایگزین کنند" و یا آنکه به صورت قطعه بندی برای ساخت و ساز ساختمان به افراد غیر بومی فروخته اند.!!
به گفته چند تن از چایگاران در گفت و گو با خبرنگار بانک و صنعت، با این روند فعالیت که هزینه ها سرسام آور، در آمدها کم و تاخیرهای طولانی مدت در پرداخت بهای محصول ، عملا ادامه تولید در این بخش به مرور غیر ممکن می شود.!
کشاورزان می گویند، دولت و سازمان جهاد کشاورزی " سازمان چای کشور " باید قادر باشد، مطالبات کشاورزان را حداکثر با فاصله 15 روز پس از تحویل دهی برگ سبز چای بپردازند و آنها امکان کشت و کار را بیابند.!!. هم چنین مسوولان استان های شمالی باید بر این امور نظارت کرده و اجازه ندهند باغ های چای به سادگی تغییر کاربری پیدا کند، ضمن آنکه دستوری و فرمایشی عمل کردن در این حوزه هرگز پاسخگو نیست .
در حالی که مشغول تهیه مطلب فوق بودم، خبرگزاری ها یک خبر جدید به تاریخ امروز 27 فروردین بر روی سایت ها قرار دادند که ..... بخوانید!!
پایگاه خبری استاندارد مدیا،اعلام کرد: تلاش ها برای گشودن بازار چای کنیا در ایران با افزایش صادرات چای به نتیجه رسیده است.
بر اساس این گزارش، در ماه ژانویه، صادرات چای کنیا به ایران با 1271 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است. ایران از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون 1.1 میلیون کیلو چای از کنیا وارد کرده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته تنها 83 هزار کیلو گرم چای از کنیا وارد کرده بود.
این گزارش حاکی است، در ماه فوریه، صادرات چای به ایران با 113 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده و از 124 هزار و 80 کیلو گرم به 263 هزار و 718 کیلو گرم رسیده است.
در مجموع صادرات چای این کشور به ایران طی دو ماه نخست 2012 بالغ بر 1.363 میلیون کیلوگرم بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.5 برابر شده است.
سیسیلی کاریوکی، مدیر عامل میز چای کنیا در این زمینه گفت، ایران پتانسیل بالایی برای رشد بازار چای کنیا داراست، به طوری که در سال گذشته 5 میلیون کیلو چای از کنیا به ایران صادر شده است.
کنیا قصد دارد با تنوع بخشی به بازار چای خود، از وابستگی به بازار کشورهای انگلیس، مصر، سودان، افغانستان و پاکستان بکاهد. این کشورها مجموعا مشتری 74 درصد از تولیدات چای کنیا در ماه های ژانویه و فوریه امسال بوده اند
قضاوت بازار چای داخلی ، حمایت از چایکاران، واردات چای با دست های آشکار و نهان با شماست
مجید محمدپور - سردبیر!.