پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 4407 تاریخ : 1391/01/16-00:00:00
,17,
تحلیلی بر عملکرد صادرات و واردات کشور در سال 1390

تحلیلی بر عملکرد صادرات و واردات کشور در سال 1390

صادرات کالاهای غیرنفتی در سال1390 به رقم بی سابقه 43.8میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل 29درصد رشد را نشان می دهد.

به گزارش بانک و صنعت،در این سال واردات کشور نیز به رقم 61.8 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل، بیانگر کاهش 4.1 درصدی است. نکته قابل توجه اینکه صادرات غیرنفتی کشور به 160 کشور جهان و واردات کشور نیز از 153 کشور جهان صورت گرفته است که بدین ترتیب تجارت با بخش اعظمی از کشورهای جهان را نشان می دهد.

نکته قابل توجه دیگر این است که حدود 72درصد واردات کشور را کالاهای «واسطه ای و مواد اولیه»، 17درصد آن را کالاهای «سرمایه ای» و تنها 11 درصد را کالاهای «مصرفی» تشکیل داده است.

بررسی روند تجارت خارجی کشور در سال1390 نشان می دهد که:

1- ایران با وجود تحریمهای اقتصادی، با همت و تلاش فعالان اقتصادی در سال جهاد اقتصادی، توانسته است با حدود 160 کشور جهان، مراوده تجاری (صادرات و واردات) داشته باشد.

2- بی تأثیر بودن تحریمهای اقتصادی در تنوع کالاهای وارداتی و صادراتی نیز مشخص می شود، به طوری که در سال1390 ایران برای 5565 ردیف تعرفه ای واردات و برای 3357 ردیف تعرفه ای صادرات داشته است که نشانگر تنوع کالاهای وارداتی و صادراتی است.

3- رشد 28درصدی صادرات غیرنفتی کالاها نشانگر ظرفیتهای اقتصادی کشور در عرصه تولید قابل رقابت در سطح بین المللی است.

4- مقایسه آمار تجارت خارجی در سالهای 1389 و 1390 نشان می دهد که تراز بازرگانی غیرنفتی کشور به‌شدت بهبود یافته است.

امید آن که در سال1391 سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه داخلی، با مدیریت واردات و تقویت تولید بتوانیم سهم و نقش کشور را در عرصه تجارت بین المللی ارتقا دهیم.

در این راستا گمرک ایران بسته حمایتی از تولید را در دستور کار قرار داده که در سال جاری شاهد اجرای آن خواهیم بود.

مراودات تجاری ایران با 160‌کشور جهان

در ادامه روند رو به رشد تجارت خارجی کشور، گمرک ایران دیروز در گزارشی اعلام کرد همزمان با افزایش تحریم‌ها، مراودات تجاری ایران با 160‌کشور جهان افزایش یافته است. این بدان معناست که اگر شمار کشورهای جهان براساس عضویت در سازمان ملل را که هم‌اکنون 193 کشور است ملاک قرار دهیم، تنها 33 کشور با ایران مراوده تجاری نداشته‌اند.

به عبارت بهتر، ایران با 80 درصد کشورهای جهان مراوده داشته و 20 درصد آنها به هر علت مراوده تجاری با ایران نداشته‌اند. این آمار به خوبی نشان می‌دهد که میزان موفقیت و اثرگذاری دیپلماسی اقتصادی تحریم‌کنندگان که در سال 90 تلاش گسترده‌ای را برای متقاعد کردن سایر کشورهای جهان برای قطع رابطه تجاری با ایران آغاز کرده بود، چقدر ناموفق مانده و با بی‌اعتنایی و انزوا روبه‌رو شده است. به عبارت بهتر اثرگذاری تحریم کاملا خنثی شده و ایران با هر کشوری که اراده کرده مراوده داشته است.این آمار کاملا برخلاف آمار رسانه‌های غربی است که تلاش در ارتقای خط اثرگذاری تحریم‌ها بر افکار عمومی دارند.

بسته‌های تسهیلاتی گمرک

معمارنژاد گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران بسته حمایتی از تولید را در دو بخش در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: اعطای تسهیلات در پرداخت حقوق ورودی ماشین‌آلات، مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای وارداتی واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران از طریق ترخیص کالا با ضمانت نامه بانکی حداقل 6 ماهه و حداکثر 11 ماهه و ترخیص نسیه قطعات و مواد اولیه مورد توجه است.

به گزارش روابط عمومی گمرک معمارنژاد گفت: تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی با هدف کاهش زمان و هزینه انجام کار برای واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران هم از طریق هدایت اظهارنامه‌های وارداتی واحدهای تولیدی به مسیرهای سبز و زرد؛ پذیرش گواهی بازرسان شرکت‌های بازرسی بین‌المللی مورد تأیید موسسه استاندارد برای ترخیص کالا و اولویت در ایجاد انبارهای اختصاصی برای واحدهای تولیدی مورد توجه ماست.

رئیس کل گمرک از ایجاد سرویس ارزیابی ویژه برای واحدهای تولیدی در گمرکات اصلی کشور و انجام تشریفات ارزیابی در محل برای کالاهای صادراتی واحدهای تولیدی در سال جدید خبر داد.

ورود 3 میلیارد دلار سرمایه‌ خارجی به کشور

در همین حال، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال گذشته را 3‌/‌5 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: همچنین در این سال 3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به کشور وارد شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، بهروز علیشیری با ارائه گزارشی از سرمایه‌گذاری خارجی در سال گذشته و برنامه‌های فراروی این سازمان اظهار کرد: در سال گذشته 140 طرح سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش 3‌/‌5 میلیارد دلار به تصویب رسیده است.وی میزان سرمایه خارجی وارده به کشور در سال گذشته را که تاکنون در آن سازمان به ثبت رسیده و مستندات آنها به سازمان سرمایه‌گذاری ارائه شده 3 میلیارد دلار اعلام کرد.علیشیری همچنین گفت: حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در طول سال1390 در مقایسه با سال پیش از آن، 27 درصد رشد داشته است.

به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، با توجه به این‌که به طور معمول جمع‌آوری و بررسی بخشی از اسناد ورود سرمایه هر سال تا 3 ماه نخست سال بعد به طول می‌انجامد، پیش‌بینی می‌شود آمار نهایی سرمایه‌گذاری خارجی جذب شده کشور در سال 1390 از این رقم نیز فراتر‌رود.

علیشیری افزود: از کل مقدار سرمایه‌گذاری مصوب 79 درصد آن مربوط به بخش صنعت، 4.5 درصد مربوط به بخش خدمات و 4 درصد آن مربوط به حوزه کشاورزی می‌باشد و از کل میزان سرمایه وارده به کشور حوزه‌های معدن شامل نفت،‌ گاز، بخش صنعت، بخش پتروشیمی، بخش ساختمان و گردشگری به ترتیب بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

وی شناسایی و بررسی 1372 فرصت و پروژه سرمایه‌گذاری جهت معرفی به سرمایه‌گذاران خارجی، آماده‌سازی و قراردادن اطلاعات فنی، ‌مالی و اقتصادی 1107 فرصت سرمایه‌گذاری به ارزش تقریبی 100 میلیارد یورو در سایت فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران را از دیگر اقدامات در حوزه فرصت‌یابی و تشویق سرمایه‌گذاری خارجی برشمرد.

علیشیری با بیان آن‌که طی سال جاری 287 طرح سرمایه‌گذاری خارجی تحت پوشش قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی، توسط سازمان مورد ارزیابی و پایش قرار گرفته است، افزود: طبق آمارهای موجود در سازمان اکثر مشکلات سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه تعرفه و عوارض گمرکی، مالیات، اخذ تسهیلات بانکی، انتقال مالکیت زمین، جایزه صادراتی، زیرساخت‌های نامناسب در شهرک‌های صنعتی و ارزیابی دانش فنی بوده که با مکاتبات و مذاکرات این سازمان با دستگاه‌های متولی و مربوطه بسیاری از آنها تاکنون حل شده است.

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 191
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران