پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 4303 تاریخ : 1390/12/28-00:00:00
,17,
«جعبه سیاه» پرونده فساد بانکی را هم به دادگاه می کشانیم

قاضی سراج :

«جعبه سیاه» پرونده فساد بانکی را هم به دادگاه می کشانیم

سومین جلسه رسیدگی به پرونده فساد بانکی کشور، با حضور قاضی پرونده، نماینده دادستان، 18 نفر از متهمان و 10 نفر از وکلای مدافع آنها در شعبه اول دادگاه انقلاب تهران برگزار ش

 



به گزارش بانک و صنعت، قاضی سراج در ابتدای جلسه گفت: اطمینان می دهم افرادی را که فراری هستند پای میز محاکمه خواهیم کشید و از پلیس بین الملل نیز خواسته ایم که در مورد این پرونده همکاری لازم را داشته باشد.
وی ادامه داد: دادگاه در محدوده کیفرخواست حق رسیدگی دارد و کیفرخواست 32 متهم به دادگاه فرستاده شده است. همچنین طبق توضیحاتی که دادستان داده است این پرونده بیش از 100 متهم دارد. احتمالا بعضی از افراد متهمان را وادار می کنند که اعتراف نکنند اما این پرونده، معامله اسناد است و اسناد هستند که حرف آخر را می زنند و اظهارات متهمان فقط برای روشنگری پرونده است.
سراج افزود: عده ای مدعی هستند افرادی متهمان را وادار به اعتراف نکردن، کرده اند. برخی از متهمان می گویند جعبه سیاه پرونده فراری است اما با اطمینان می گویم افراد فراری پای میز محاکمه می آیند.
گشایش غیرقانونی ال سی ها اتهام متهم ردیف دوم
در ادامه جلسه «س.ک» رئیس وقت بانک صادرات گروه ملی فولاد اهواز و متهم ردیف دوم پرونده فساد مالی اخیر برای ادای توضیحات درباره نحوه گشایش ال سی ها در جایگاه قرار گرفت.
متهم در پاسخ به سؤال قاضی سراج مبنی بر این که آیا نمی دانستید این کارتان به کشور ضربه می زند، گفت: نمی خواستیم به اقتصاد کشور ضربه ای وارد کنیم.
همچنین وکیل مدافع متهم در این باره گفت: گشایش اعتبارات اسناد توسط متهم، قانونی بوده است و او خلافکار نیست هر چند سقف گشایش ها را رعایت نکرده است.
وی ادامه داد: کمیته عالی اعتبارات بانک صادرات درباره 88 مورد گشایش اعتبار معادل 330 میلیارد تومان را صادر کرده بود و در اسفند سال 88 نیز هزار میلیارد تومان گشایش اعتبار دیگر صادر کرد.
تناقض گویی وکیل و متهم
فراهانی، نماینده دادستان تهران در ادامه در جایگاه قرار گرفت و گفت: این اظهارات وکیل مدافع متهم ردیف دوم مغایر با محتویات پرونده است که حتی متهم نیز از این مغایرت تعجب کرده است.
فراهانی در ادامه اظهارات خود گفت: در تمام گزارش ها عنوان جعلی بودن مجوز گشایش ها بیان شده است و شخص متهم نیز اقرار کرده که بدون مجوز، گشایش اعتبار کرده است آنگاه چگونه وکیل وی می گوید که ال سی ها قانونی بوده است.
قاضی سراج خطاب به نماینده دادستان گفت: خطاب شما باید دادگاه باشد.
فراهانی در ادامه با بیان این که آیا دریافت 4/2 میلیارد تومان از سوی متهم از عواید باند و شبکه نیست گفت: این متهم خودش کاسه داغ تر از آش شده بود، او در برخی موارد کارمندان مه آفرید را تهدید می کرد که اگر نامه ها را ندهند، آنها را برکنار خواهد کرد.
فساد فی الارض و دریافت رشوه
کیفرخواست متهم
ردیف سوم
در ادامه جلسه نماینده دادستان ضمن قرائت کیفرخواست «س.م» رئیس وقت بانک ملی شعبه کیش و متهم ردیف سوم، اتهامات وی را فساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی و دریافت رشوه از مه آفرید امیر خسروی عنوان کرد.
فراهانی، در قرائت اتهامات متهم گفت: افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی با علم به ضرر رساندن به اقتصاد و اخذ رشوه از مه آفرید امیر خسروی اتهامات این متهم است.
وی ادامه داد: در این زمینه بانک ملی موظف به اعتبارسنجی بوده تا بعد از آن، کار تنزیل را انجام دهد اما این کار انجام نشده است.
فراهانی گفت: در عین حال عدم احراز حقیقی بودن دیون در هنگام تنزیل گشایش ها و تنزیل گشایش ها در زمان خارج از وقت اداری از اقدامات غیرقانونی این متهم بوده است.
قاضی سراج هم خطاب به وی اعلام کرد شما متهم به فساد فی الارض، مشارکت در اخلال نظام اقتصادی، صدور 102 فقره ال سی با علم به ضربه زدن به نظام و همچنین اخذ رشوه به مبلغ 107 میلیون تومان و پولشویی به استناد مدارک و اظهارات بانک صادرات، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، کمیسیون اصل نود، بازرسی کل کشور، بورس و اظهارات شهود هستید از خود دفاع کنید.
دفاعیات متهم ردیف سوم
رئیس اسبق شعبه بانک ملی جزیره کیش در دفاع از خود اظهار داشت: در مورد 100 میلیون رشوه باید بگویم اشتباه کرده ام چون آن لحظه بدهکار بودم با این که می توانستم از پدرم قرض کنم ولی به صورت قرض الحسنه از گروه آریا قرض کردم چون آنها مشتری بانک بودند و من پشیمانم. در مورد 7 میلیون تومان هم باید بگویم اسناد و مدارک موجود است. سال اول قبول نکردم و سال دوم هم به نیت ساخت مسجد امام صادق که من عضو هیئت امنای آن هستم قبول کردم.
آقای س- م رئیس اسبق شعبه بانک ملی کیش در ادامه دفاعیات خود گریست و گفت: من فکر می کردم دارم به مملکت خدمت می کنم! من همرزم شهدا بودم و وقتی کیفرخواستم خوانده شد فکر نمی کردم این اتهامات من است. خاوری کجای دنیا دارد به ریش من می خندد و حالا من امروز باید به جای او جوابگو باشم. آقای قاضی! من سال گذشته بهترین رئیس شعبه بانک ملی کشور شدم و امروز باید محاکمه شوم. قاضی خطاب به متهم گفت: شما حتی ساعت 10 شب هم پول واریز می کردید. متهم گفت از ساعت 8 شب به بعد سیستم بانک ملی مسدود می شود. اوج واریزی ما شاید تا ساعت 5/3 بوده است که همه اینها به دستور آقای الف رئیس اداره بوده است. من هیچ وقت فکر نمی کردم این کارهایی که انجام می دهم غیرقانونی است.
جلسه چهارم 8 فروردین 91
جلسه سوم دادگاه دیروز ساعت 30/12 پایان یافت و قاضی سراج اعلام کرد که جلسه چهارم روز 8 فروردین سال آینده برگزار خواهد شد.
حواشی سومین جلسه دادگاه
¤ در پایان جلسه سوم دادگاه یکی از بستگان یک متهم حاضر در دادگاه قصد داشت با او دیدار کند که با ممانعت ماموران امنیتی روبه رو شد.
¤ برادر همسر مه آفرید امیر خسروی نیز که در دادگاه حضور داشت با نزدیک شدن به وی قصد داشت مبلغ 200 هزار تومان وجه نقد به او برساند که این کار او هم با دخالت ماموران امنیتی مواجه شد و مه آفرید از دستیابی به این پول بازماند.
¤ همچنین مادر یکی دیگر از متهمان، در خلال اظهارات نماینده دادستان تهران، به این اظهارات وی واکنش تندی نشان داد که قاضی سراج از او خواست اعتراضاتش را پایان داده و در جایش ساکت بنشیند و روند دادگاه را مختل نکند اما این زن دست از اعتراض خود برنداشت تا این که شوهر وی او را مجاب به سکوت کرد.
 

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران