به گزارش بانک و صنعت ' محمد جواد محمدی زاده ' در حاشیه کاشت درخت در پارک پردیسان در جمع خبرنگاران افزود:تصمیمی در روز 12 مرداد 1376 مبنی بر واگذاری حدود شش هزار و 700 هکتار در اراضی خجیر و سرخه حصار توسط رئیس وقت محیط زیست گرفته و بر این اساس صورت جلسه ای امضا شد .
وی ادامه داد: اما مسئله ای که هم اکنون در بعضی از رسانه ها بازتاب داشته و بعضی افراد فضا سازی های نادرستی را در این زمینه انجام می دهند ارتباطی به امروز ندارد و مربوط به تصمیم 14 سال قبل است و واگذاری های عمده منطقه پردیس مربوط به حدود هشت تا 9 سال قبل باز می گردد.
وی تاکید کرد:سازمان محیط زیست دراین هفت تا هشت سال گذشته نه یک سانتیمتر ( مربع ) در این مناطق زمین واگذار کرده و نه اجازه می دهد که تغییر کاربری داده شود اما متاسفانه برخی سیاه نمایی می کنند در حالی که باید این علت را از مسئولان گذشته پرسید که چرا این صورتجلسه را امضا کرده اند.
معاون رئیس جمهور افزود: اما سازمان حفاظت محیط زیست برای چاره اندیشی و جبران تصمیمی که 14 سال پیش گرفته شد ، پیشنهادی مبنی بر افزودن بعضی از مناطق جدیدی که در منطقه هست و دارای ارزش حیاتی است به مناطق محیط زیستی به دولت ارائه داده که این پیشنهاد در حال بررسی است.
وی گفت: منطقه گلدشت با مساحت 11 هزار هکتار پیشنهادی است که سازمان محیط زیست به دولت داده است.
محمدی زاده در مورد ورود شرکت پردیس دراین منطقه اظهار داشت: در مورد ورود شرکت پردیس به این منطقه من نمی توانم بگویم که غیر قانونی هست یا نیست . این صورتجلسه 14 سال قبل امضا شد و حق براین بود که امضا نمی شد و شهر پردیس بر اساس آن ساخته شد.
وی ادامه داد: جایی که شهر پردیس بنا شد منطقه حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست بود که در زمینی به مساحت 6 هزار و 700 هکتار احداث شد و در حال حاضر درباره 700 هکتار آن بحث های جدیدی مطرح شده که ادامه همان تصمیم گذشته است .
ساخت جزایر مصنوعی در دریای خزر موجب نگرانی سازمان حفاظت محیط زیست است
محمد جواد محمدی زاده افزود: دراین زمینه پیگیری هایی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته و تاکنون در مذاکرات شفاهی این کشورها به ما این اطمینان را داده اند که به اکوسیستم ساحل خزر آسیبی نمی رسد ولی قرار است مطالعاتی را که آنها انجام داده اند ببنیم تا این اطمینان برای ما حاصل شود که اکوسیستم ساحل آسیب نمی بیند.
وی اظهارداشت: 14 میلیون نفر جمعیت در حاشیه دریای خزر زندگی می کنند که هفت میلیون آن مربوط به ایران است و بقیه به کشورهای حاشیه خزر مربوط می شود بنابراین بیشترین تلاش را ایران برای جلوگیری از آلایندگی با تدوین برنامه پنج ساله ای برای تصفیه تمام فاضلاب هایی که تاکنون وارد خزر می شده انجام داده است .
وی اظهارداشت: خوشبختانه در این راستا اقدامات خوبی در شهرهایی مانند رشت و ساری در حال اجراست.
محمدی زاده با بیان اینکه این اقدام اول ما در زمینه حفظ محیط زیست خزر از آلایندگی است گفت: درایران بیشترین تهدید برای خزر فاضلاب های خانگی و مقدار کمی هم پسماند است که در راستای اجرای این برنامه پنج ساله حل می شود اما مسئله نگران کننده از طرف کشورهای دیگر است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: این نگرانی ها یکی مربوط به استخراج نفت است که جمهوری آذربایجان و روسیه دارند که البته آلایندگی کشور روسیه کمتر است .
وی یادآور شد: ما در کنوانسیون تهران که آخرین جلسه آن حدود چهار ماه قبل در قزاقستان بود سندی را امضا کردیم که جمهوری آذربایجان هم از امضاء کنندگان دیگر این سند بود که اقدامات لازم را برای کاهش آلایندگی هایی که منشاء نفتی دارند انجام دهیم و این مسئله را پیگیری می کنیم .
سرانه جنگل در ایران نسبت به دنیا بسیار پایین است
بنا بر این گزارش، تفاهم نامه همکاری های زیست محیطی بین دو کشور ایران و ارمنستان امروز در سازمان محیط زیست ایران در پارک پردیسان بین ' محمد جواد محمدی زاده ' رئیس سازمان محیط زیست ایران و ' آرام هاروتیوتیان ' وزیر محیط زیست ارمنستان مبادله شد که به دلیل تقارن با روز درختکاری دو درخت به نشانه صلح و دوستی توسط دو طرف در فضای پارک پردیسان کاشته شد.
' محمد جواد محمدی زاده ' افزود: به دلیل پایین بودن سرانه جنگل در کشور دولت برنامه ریزی کرده تا سالانه حدود 100 هزار هکتار کاشت جنگل صورت گیرد و حدود 500 هزار هکتار هم از توسعه بیابان و خشک شدن جنگل جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: این یک کار اصولی است که دولت دربرنامه پنجم هدف گذاری کرده و به شهرداری ها نیز تاکید شده به ویژه در کلان شهرها توسعه سرانه فضای سبز یک متر مربع به ازای هر نفر جزو هدف گذاری هایی است که در برنامه های جامع کاهش آلودگی هوا لحاظ شده است.
معاون رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد سطح جنگل های ایران که امروزه حدود 14 میلیون هکتار است در مرحله اول به حدود 18 میلیون هکتار و در سال های آینده تا 25 میلیون هکتار افزایش یابد.
وی گفت: دراین راستا دستگاه های متعددی دخیل هستند و مردم هم باید کمک کنند تا نهضت کاشت درخت و جنگل در کشور جان بگیرد زیرا داشتن فضای سبز و جنگل کافی جزو نیازهای امروز کشور است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به همکاری ایران و ارمنستان در زمینه محیط زیست اشاره کرد و گفت: حفاظت از رودخانه ارس یکی از مفاد تفاهم نامه مبادله شده بین دو کشور است که در آن بر حفظ این رودخانه تاکید شده است.
وی افزود: ارس رودخانه پرآبی است که از ارتفاعات ترکیه سرچمشه می گیرد وارد کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان می شود از کنار کشور نخجوان گذشته و وارد ایران می شود و در نهایت به خزر می ریزد.
معاون رئیس جمهور با تاکید براینکه این رودخانه که بسیار پر آب ، دائمی و با ارزش است باید حفظ شود گفت: متاسفانه بعضی فاضلاب های خانگی ، پساب های صنعتی ، تشعشعات و به ویژه فلزات سنگین مانند مس و جیوه این رودخانه را تهدید می کند.
وی اظهارداشت: آلایندگی کشورهای مختلف متفاوت است عمدتا فاضلاب های خانگی مربوط به نخجوان و بعضی از فلزات سنگین مانند مس مربوط به ارمنستان است و ما توافق کردیم که اولا پایش در نقاط مختلف این رودخانه با ایجاد مراکز سنجش تقویت شود و دو کشور ایران و ارمنستان این پایش را در دوره های زمانی مشخصی انجام دهند و پروژه هایی را جهت جلوگیری از آلایندگی تعریف و اجرا کنند