براساس ارزیابی های انجام شده در ماه ژانویه متوسط میزان بیکاری در هفده کشور عضو منطقه یورو به ده ممیز هفت دهم درصد رسید. این درحالی است که میزان بیکاری جوانان اروپایی بسیار بیشتر از این رقم و حدود بیست و یک ممیز شش دهم درصد است. فقط در یک ماه گذشته دهها هزار نفر دیگر در کشورهای منطقه یورو بیکار شدند. بیکاری فزاینده در اروپا درحالی بروز می کند که کشورهای اروپایی به شدت برای مقابله با بحران بدهی های فزاینده در منطقه یورو تلاش می کنند. بحران بدهی های فزاینده سبب فلج شدن اقتصاد کشورهای اروپایی شده و میزان اعتماد را به ثبات اقتصادی این منطقه از بین برده است. روند افزایش بیکاری در اروپا شدیدتر از حدی است که تصور می شد و همین مساله گویای وخامت اوضاع اقتصادی در شماری از کشورهای منطقه یورو است. به گفته مارکو پیتروپولی، اقتصاددان انگلیسی، «بحران اقتصادی منطقه یورو سبب شده است وضع اشتغال در این منطقه بدتر شود و هیچ نشانه ای دال بر بهبود اوضاع اقتصادی این منطقه و درنتیجه بهبود وضع بازرا اشتغال آن در آینده نزدیک متصور نیست.»
در سه ماهه آخر سال گذشته روند بیکاری در اسپانیا به شدت افزایش یافت و به حدود بیست و سه ممیز سه دهم درصد رسید. حدود پنج میلیون نفر در اسپانیا بیکار هستند. یونان نیز که با مشکلات شدید اقتصادی مواجه است با بیکاری بیست ممیز نه دهم درصدی مواجه است. دولت یونان با اخراج کارکنان دولتی تلاش می کند هزینه های خود را کاهش بدهد تا بتواند از کمکهای مالی اتحادیه اروپا بهره مند شود. پیش بینی می شود با ادامه اجرای سیاست ریاضت اقتصادی بر شمار بیکاران یونان افزوده شود. میزان بیکاری در پرتغال و ایرلند حدود چهارده ممیز هشت دهم درصد است. در اسلواکی این رقم سیزده ممیز سه دهم درصد است. یازده ممیز چهاردهم درصد از مردم استونی نیز بیکار هستند. افزایش بیکاری در اروپا سبب می شود شمار بیشتری از مردم این منطقه به دامان فقر بیفتند. کشورهای ثروتمند اروپایی نیز از این مشکلات مصون نیستند. آلمان که بزرگترین قطب اقتصادی اروپا به شمار می رود با مشکل بیکاری هفت ممیز چهار دهم درصدی مواجه است. در سه ماهه گذشته بیکاری در فرانسه به نه ممیز شش دهم درصد رسیده است. ایتالیا که دیگر قطب بزرگ اقتصاد اروپا است با بیکاری نه ممیز دو دهم درصدی دست و پنجه نرم می کند.
به گفته مارکو پیتروپولی« بیکاری فزاینده در کشورهای منطقه یورو مشکلی جدی است و باید برای آن چاره اندیشی شود.»
به هرحال، کاملا روشن است که کشورهای عضو منطقه یورو با مشکلات جدی مالی مواجه هستند. باتوجه به شرایط کنونی به نظر نمی رسد بتوان طرح جامعی برای حل مشکلات مالی منطقه یورو تبیین کرد. کارشناسان اقتصادی هشدار می دهند ممکن است بحران اقتصادی و مالی منطقه یورو شدت پیدا کند و دامنه بحران به دیگر کشورهای اروپایی کشیده شود مگراینکه سران کشورهای اروپایی اقدامات صحیح را صورت بدهند تا بواسطه آن بازار سرمایه ها در اروپا ثبات پیدا کند و به اشتغالزایی و رشد اقتصادی منجر شود.