به گزارش بانک و صنعت، دکتر علیرضا مصداقی نیا در مراسم آغاز به کار چهارمین همایش بین المللی تازه های دیابت با بیان اینکه این شاخص مورد تایید سازمان بهداشت جهانی، پیش از انقلاب اسلامی حدود 52 سال بود ، افزود:تمام شاخص های بهداشتی با تشکیل شبکه بهداشتی کشور در 25 سال گذشته و افزایش سطح خدمات بهداشتی و آب آشامیدنی سالم برای روستاها و اطلاع رسانی رسانه ها و صداوسیما ارتقا یافته است.
وی اضافه کرد:شاخص مرگ مادران به ازای هر صد هزار تولد زنده نیز 35 سال پیش 240 بود که اکنون به 22 و 8 دهم کاهش یافته است.
مصداقی نیا افزود: شاخص های مرگ نوزادان و دیگر شاخص های بهداشتی در کشور نیز بر اساس آمارهای جهانی روند مثبتی داشته است.
وی اضافه کرد:مشکلاتی همچون روند مهاجرت از روستا به شهر به ویژه مناطق حاشیه ای بدون برنامه ریزی بهداشتی و سلامتی،کم تحرکی در جامعه،افزایش مصرف دخانیات در کشورهای در حال توسعه موجب افزایش پرفشاری خون،چاقی و ابتلا به بیماریهای غیر واگیر است.
دکتر مصداقی نیا گفت:بیماریهای قلبی و عروقی با 50 درصد عامل نخست مرگ و تصادفات رانندگی نیز دومین عامل مرگ در کشور است.
وی افزود:افزایش میانگین سن جمعیت موجبات افزایش زمینه های ابتلا به بیماریهای غیر واگیر را در کشور فراهم آورده است.
معاون وزیر بهداشت گفت:تشکیل مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر در وزارت بهداشت اداره های زیر مجموعه(غدد،سرطان و ...) و ایجاد نظام ارجاع و پزشک خانواده از جمله فعالیت های این وزارتخانه به منظور کاهش ابتلا به بیماریهای غیر واگیر و دیابت در کشور است.
وی افزود:23 میلیون ایرانی ساکن در روستاها زیر پوشش پزشک خانواده قرار گرفته اند و بر اساس قانون 53 میلون شهرنشین نیز به تدریج زیر پوشش قرار می گیرند.
مصداقی نیا از تدوین نقشه تحول نظام سلامت به منظور تعیین مسیر راه در جهت نیل به اهداف آینده در وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی خبر داد و گفت:شورای سیاستگذاری این وزارتخانه راه رسیدن به اهداف نظام سلامت کشور در آینده را در قالب این نقشه تبیین کرده است.