پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 3697 تاریخ : 1390/10/28-00:00:00
,5,
ترانزیت گاز ایران به اروپا نهایی شد

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران خبر داد:

ترانزیت گاز ایران به اروپا نهایی شد

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه برای ترایزیت گاز ایران به اروپا دو مسیر بین المللی پیش بینی شده است از نهایی شدن مذاکرات ترانزیت گاز ایران به اروپا خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه بانک و صنعت، مهندس اوجی در جمع اصحاب رسانه افزود: پس از مذاکرات هیئت ایرانی با طرفین سوری توافقات اولیه برای ترانزیت گاز ایران از مسیر عراق، سوریه، جنوب لبنان و دریانه مدیترانه برای انتقال به خاک اروپا انجام شد  و این توافقنامه  تا پایان سال جاری نهایی می شود.

وی هزینه مالی این قرارداد چند جانبه را 15 میلیارد دلار برآورد کرد و گفت:  برای عملیاتی شدن این قرارداد به ساخت 5800 کیلومتر خطوط انتقال نیاز است.

مدیر عامل شرکت ملی گاز در خصوص زمان دقیق ترایزیت گاز ایران به اروپا گفت: با توجه به اینکه ایران در حال حاضر ترانزیت گاز کشورهای همسایه خود از جمله ترکمنستان را به خوبی عهده دار است و در امر صادرات گاز به کشور ترکیه به تمامی تعهدات خود عمل نموده است، هیچ محدویتی برای ترایزیت گاز به اروپا ندارد و آمادگی های لازم را برای صدور گاز به اروپا را از هم اکنون دارد.

مهندس جواد اوجی، در خصوص سرنوشت توافقنامه ایران و ترکیه برای ترانزیت گاز ایران پس از این توافقنامه جدید گفت: مقامات ترکیه ای به صورت مکتوب موافقت خود را برای عبور خطوط انتقال گاز ایران به اروپا  ارائه دادند و این مسیر همچنان یکی از گزینه های ترانزیت گاز ایران به اروپا می باشد.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران، در خصوص نصب کنتورهای هوشمند از سوی این شرکت برای مشترکین فعلی گاز به خبرنگار ما گفت: نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکین جدید این شرکت در دستور کار قرار گرفته است و تاکنون 50 هزار کنتور هوشمند در اختیار مشترکین قرار گرفته است و مطابق برنامه تمامی مشترکین گاز به کنتورهای هوشمند این شرکت مجهز خواهند شد.

در بخش گازرسانی از ابتدای سال 90 تا 25 دی ماه سال جاری توانستیم 53 درصد از روستاها و 95 درصد شهرها را گازرسانی کنیم که به طور کلی می‌توان گفت 75 درصد از خانوار ایرانی از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطر نشان کرد: در حال حاضر 906 شهر و 11 هزار و 395 روستا که شامل 18 میلیون و 8 هزار خانوار ایرانی می‌شوند به همراه  44 هزار و 400 واحد صنعتی و 64 نیروگاه از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
وی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته هوا بسیار سردتر بود، تصریح کرد: در طول سال جاری به هیچ عنوان قطعی گاز ناشی از افت فشار در هیچ جای کشور گزارش نشده است به طوری که در همین سال یک میلیون و  310 مشترک جدید به شبکه گاز کشور افزوده شده‌اند. 
اوجی با اشاره به اینکه در سال جاری رکورد 92 میلیون مترمکعب گازرسانی به صنایع را داشته‌ایم، اظهار کرد: سال گذشته این رقم 72 میلیون متر مکعب بود و از طرفی در سال جاری صادرات گاز 10.5 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به تزریق گاز شیرین به میادین نفتی گفت: در حال حاضر 9.5 میلیون مترمکعب گاز شیرین به میادین تزریق می‌شود که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 5.6 میلیون مترمکعب بود.
وی با اشاره به بهینه سازی در 3 پالایشگاه بزرگ گاز کشور گفت: با طرح‌ها و ابتکارهای خوبی که در 3 پالایشگاه فجرجم، بیدبلند و فازهای 4 و 5 پارس جنوبی انجام شد توانستیم 32 میلیون مترمکعب گاز را به حجمفرآورش کل گاز کشور اضافه کنیم.
وی با اشاره به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تصریح کرد: در طول این مدت 25 میلیون متر مکعب گاز دربخش خانگی و تجاری صرفه‌جویی شده است به طوری که 80 درصد از صورتحساب‌های مشترکین خانگی زیر 25 هزار تومان صادر و این نشان‌دهنده رعایت الگوی مصرف در کشور است.
وی با اشاره به اینکه 63 درصد از قبوض مشترکین سبز و 31 درصد زرد و 6 درصد از قبوض قرمز صادر شده است، اظهار کرد: از نتایج هدفمند کردن یارانه‌ها این است که می‌توان مصرف گاز را حتی به 50 میلیون مترمکعب کاهش مصرف رساند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در بخش خانگی و تجاری رشدی در مصرف نداشتیم و در صنایع نیز به طور میانگین 82 میلیون متر مکعب گاز و در صادرات در طول یکسال 7.6 میلیارد مترمکعب و همچنین 9 میلیارد متر مکعب واردات گاز را در طول مدت گذشته داشته‌ایم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در کشور 620 میلیون مترمکعب به طور میانگین گاز تولید می‌شود که از این میزان  440 میلیون متر مکعب برای تزریق به شبکه سراسری و مابقی برای صادرات و تزریق به میادین نفتی صورت می‌گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: برای اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تاکنون هیچ درخواستی مبنی بر افزایش قیمت گاز از شرکت ملی گاز ایران به دولت صورت نگرفته و ما نیز هیچ پیشنهادی را به ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها در این خصوص نداده‌ایم.
وی با اشاره به عرضه گاز طبیعی در بورس گفت: هنوز این طرح به طور جدی دنبال نشده و کارشناسان این شرکت بر روی تحقیق در خصوص این موضوع هستند.
وی با اشاره به اینکه درآمد شرکت ملی گاز ایران به ازای فروش هر مترمکعب گاز تنها 18 تومان است، گفت: این درآمد به طور کلی بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها 2 هزار و 800 میلیارد تومان بوده است.
جواد اوجی با اشاره به قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه گفت: این قرارداد در سال 1995 منعقد و مدت اجرای آن  25 سال است و ما موظفیم سالانه حداکثر 10 میلیارد متر مکعب گاز را به آنها صادر کنیم که این قرارداد تا پایان سال 2020 ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه کشور ترکیه درخواست کرده است تا رقم قیمت گاز صادراتی ایران به این کشور کاهش یابد، گفت: در نشستی که اخیرا در قطر داشتیم صحبت‌هایی مبنی بر اینکه قیمت صادرات گاز به هیچ عنوان نظمی در آن دیده نمی‌شود همه کشورهای صادرکننده به دنبال تعیین یک قیمت عادلانه هستند.
اوجی ادامه داد: اخیرا در جلساتی که با کشور ترکیه داشتیم درخواست آنها مطرح شد و ما نیز قصد داریم بر روی این درخواست اقداماتی انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به صدور قبوض الکترونیکی و به صورت پیامک تصریح کرد: این طرح به صورت پایلوت در شهرهای اصفهان، زنجان و البرز انجام شد به طوری که مشترکین با ارسال شماره اشتراک خود به یک شماره تلفن می‌توانند در عرض 30 ثانیه رقم قبوض خود را دریافت کنند و ما قصد داریم به زودی این کار را در سراسر کشور انجام دهیم.
وی تصریح  کرد: رقم تلفن‌ها در استان‌های مختلف متفاوت است و مشترکین می‌توانند این ارقام را بر روی سایت شرکت ملی گاز ایران دریافت کنند..
وی همچنین با اشاره به واگذاری شرکت‌های ذخیره‌سازی و بازرگانی و صادرات گاز گفت: شرکت‌های ذخیره‌سازی و بازرگانی بدون آنکه در بورس عرضه شوند به بخش خصوصی واگذار می‌شود و مدیریت آن تغییر پیدا خواهد کرد اما شرکت صادرات گاز به عنوان یک شرکت جدید با نام مدیریت امور بین‌الملل گاز کار خود را ادامه خواهد داد. 
وی همچنین با اشاره به بدهی صنایع، نیروگاه‌ها وCNG تصریح  کرد: اخیرا درخواستی را به دولت داده‌ایم که اگر این بخش از کشور بدهی خود را هر چه زودتر با شرکت ملی گاز تسویه نکنند 20 درصد سود به بدهی آنها اختصاص یابد.
وی در پایان گفت: کلیه مشترکینی که 3 یا 4 دوره قبوض خود را پرداخت نکنند گازشان قطع می‌شود 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 195
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران