به گزارش خبرگزای بانک و صنعت، حجت الاسلام محسنی اژه ای با اشاره فیلتر شدن سایت آقای هاشمی اظهار کرد : قانونی در سال 88 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید به نام قانون جرایم رایانه ای که در مرداد ماه این قانون لازم الاجرا شد.
وی افزود : این قانون سلسله وظایفی را به عهده قوه قضائیه گذاشته و در این قانون کارگروهی پیش بینی شده است که این کارگروه بر اساس ماده 21، 22 و 23 و تبصره های این مواد وظایفی را به عهده دارد.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه دو وظیفه عمده بر عهده این کارگروه است ادامه داد : تعیین مصادیق مجرمانه یکی از این وظایف است که مبنای این کارگروه برای تعیین این مصادیق، قوانین و مقررات لازم الاجراست و بر اساس آن، مصادیق مجرمانه را تعیین و به سرویس دهندگان رسماً اعلام می کنند.
آقای اژه ای گفت : به آنها می گویند اگر چنانچه مطلع شدید خود شما که میزبان هستید موظف هستید به سایت میهمان اطلاع دهید که بردارند و اگر نشد به این کارگروه اطلاع دهید.
وی وظیفه دیگر این کارگروه را پالایش مصادیق مجرمانه بیان و اضافه کرد: این کارگروه متشکل از شش وزیر و یا نمایندگان آنهاست.
سخنگوی قوه قضاییه افزود : ماده 22 گفته کارگروهی متشکل از شش وزیر یا نمایندگانشان ازطرف دولت از جمله وزیر اطلاعات، آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات، ارتباطات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادگستری و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی یا نماینده اش، رئیس سازمان صدا و سیما یا نماینده او، نماینده ای از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی و از طرف قوه قضائیه نیز دادستان کل کشور که رئیس این کارگروه است.
وی گفت : در تبصره این ماده پیش بینی شده است که اگر سایتی پالایش و فیلتر شد اگر چنانچه به فیلتر شدن شکایت داشتند به این کارگروه شکایت می کنند و این کارگروه شکایت را بررسی می کند.
اژه ای ادامه داد: در تبصره یک ماده 22 این قانون نیز آمده است که این کارگروه موظف است هر دو هفته یک بار تشکیل جلسه دهد و تصمیم بگیرد.
وی در عین حال گفت : این اقدامات نافی اقدامات قوه قضائیه نیست و ممکن است قوه قضائیه مستقیماً اقداماتی داشته باشد اما در این قانون، این کارگروه با این شرح وظایف پیش بینی شده است.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد : درباره این مسئله پس از آن که در مرداد ماه لازم الاجرا شد، چون تغییری هم در قوه قضائیه و هم در ریاست جمهوری در سال 88 رخ داد که انتخابات دوره دهم را داشتیم و رئیس قوه قضائیه هم در مرداد ماه تغییر کرد، توقفی در اجرای این قانون انجام شد که از چند ماه بعد من بلافاصله این مسئله را دنبال کردم و بلافاصله این کارگروه تشکیل شد و از آن تاریخ تا کنون وظایف خود را انجام می دهد.
وی گفت : این کارگروه بر اساس قانون با هفت عضو رسمیت پیدا می کند و با اکثریت آراء مصوباتش قابلیت اجرا می یابد.
آقای اژه ای افزود : رویه کار به این صورت است که برخی از سایت ها ثبت نشده و برخی ثبت شده اند، اعلام شد کسانی که از آن به بعد می خواهند سایت ایجاد کنند بیایند ثبت کنند تا هم از امتیازات آن برخوردار شوند و کسانی که قبل از این قانون و تشکیل کارگروه سایت ایجاد کرده اند اعلام شد که بیایند ثبت کنند که تعدادی ثبت کرده اند و تعدادی ثبت نکرده اند.
وی گفت : رویه این کارگروه این است که آن افرادی که ثبت کرده اند و برای قانون احترام قائل شده اند اگر مصادیق مجرمانه ای در سایت او دیده شد به او تذکر داده و به صورت رسمی از طرف این کارگروه به او اعلام می شود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود : اگر به این تذکر توجه کرد و آن را برداشت قضیه تمام و گاهی اوقات از آنها تشکر می شود و اگر با تذکر آن مطلب برداشته نشد بستگی به نوع مصداق مجرمانه، اهمیت دارد، اگر مطلب سنگینی زده بود و تذکر داده شده را رعایت نکرد همان جا فیلتر می شود و اگر چنانچه مطلب خیلی مهم نبود برای بار دوم تذکر داده می شود.
وی گفت : گاهی اتفاق افتاده است که حتی برای بار سوم نیز تذکر داده می شود که اگر توجه نکردند فیلتر می شود.
آقای اژه ای افزود : در مورد این سایت (سایت اقای هاشمی) هم این اتفاق افتاده است، درباره این سایت برخی مصداق های مجرمانه در این سایت دیده بودند، که گزارش شده بود.
وی ادامه داد : در مهر ماه ، موارد خلاف در کارگروه مطرح می شود و کارگروه اعلام می کند که به این سایت تذکر داده شود تا آن مطلب را بردارد.
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد : این سایت به نام محسن هاشمی است در حالی که روزنامه ها می گویند مال خود آقای هاشمی رفسنجانی است.
وی ادامه داد : در مهر ماه این مسئله تصویب شد که به این سایت تذکر داده شود تا مطلب را بردارد و چهارم آبان نامه رسمی نوشته و به شخص آقای محسن هاشمی اعلام شد که برخی موارد از نظر ما مجرمانه است و آن را بردارید که حدود پنج محور بود و آنها را برداشتند.
آقای اژه ای گفت : پس از مدتی دوباره همان موارد قبلی و موارد جدیدی را نیز گذاشتند و هر چه جلوتر آمدیم زیادتر شد.
وی افزود : بار دوم نیز که حدوداً اذر ماه بود به صورت رسمی تذکر دادند و این بار عنایت نکردند و مطالب را برنداشتند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد : کارگروه در هفتم دی ، با اکثریت اعضا تصویب می کند که با توجه به تذکرهای قبلی و اعتنا نکردن آنها، سایت فیلتر شده و هم اکنون نیز فیلتر است.
وی گفت : البته شنیده ام که دیروز نامه ای نوشتند و توضیحاتی دادند و یکی از وظایف این کارگروه این است که به شکایت ها رسیدگی کند، قطعاً دوباره مطرح و رسیدگی می شود و باید ببینیم که کارگروه چه تصمیم می گیرد؟