به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، سیدمحمود نوابی در همایش حمایت از حقوق مصرف کنندگان استان کردستان ، گفت: از سال 80 تاکنون 16 همایش ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان برگزار شده که نسبت به اولین دوره آن شاهد رشد22 برابری در حوزه متقاضیان و 17 برابری در حوزه منتخبین بودیم.
وی با بیان اینکه این همایشی داوطلبانه است، عنوان کرد: فراخوان برگزاری هفدهمین دوره ملی این همایش اعلام شده که توسط هیئت عالی رتبه ارزیابی واحدهای شرکت کننده انجام می شود.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور با اشاره به اینکه این همایش تجلیل از بنگاه های اقتصادی برتر در حمایت از حقوق مصرف کنندگان است ، گفت: اصل بر این است که تولیدکنندگان حقوق مصرف کنندگان را در نظر بگیرند اگر این اتفاق رخ ندهد قطعا این واحدها محکوم به فنا خواهند بود.
نوابی اظهارداشت: کردستان در برگزاری این همایش جلوتر از استان هایی هم چون اصفهان است و شرکت 32 بنگاه اقتصادی استان در این ازمون و همایش نشان از اعتماد به نفس آنها دارد.
وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان در سال 88 مصوب شده است، عنوان کرد: این قانون دارای مواد مترقی است و یکی از این ماده ها مربوط به تشکیل انجمن های حمایت از حقوق مصرف کنندگان است.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور در ادامه عنوان کرد: هم اکنون 289 انجمن شهرستانی، 30 انجمن استانی و یک انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در کشورمان فعال هستند.
نوابی با بیان اینکه انجمن های حمایت از حقوق مصرف کنندگان در دنیا نقش مهم و اثرگذاری دارند، بیان کرد: این انجمن ها ساختارهای مالی پیش بینی نشده در کشورما دارند که امیدواریم در حوزه توانمندسازی آنها بیشتر کار و اقدام شود.
وی بیان کرد:درماده6 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان تاکید شده استانداران و دستگاه های اجرایی در حوزه شفاف سازی و فرایند حقوق مصرف کنندگان باید بر فرایند کاری واحدهای تولیدی نظارت داشته باشند.
معاون وزیرصنعت،معدن و تجارت افزود: متاسفانه تاکنون ماده مذکور مورد غفلت واقع شده و کسی با جدیت در این حوزه وارد نشده است.
نوابی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا در حوزه عرضه از موارد حمایت های ما از تولید و مصرف کننده است، گفت: در قاچاق کالا خیلی از دستگاه ها نقش دارند و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در حوزه مبارزه با توزیع وظایفی برعهده دارد.
وی از رشد 10 برابری جمع آوری کالای قاچاق در سطح عرضه در سال 95 نسبت به 94 خبر داد و اظهارداشت: امسال هم مبارزه با عرضه کالای قاچاق جزو اولویت های ما است.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور با اشاره به اینکه در دولت یازدهم زیرساخت خوبی برای جهش صنعتی و خدماتی کشور ایجاد شده است، بیان کرد: 30 هزار میلیاردتومان امسال از سوی دولت دوازدهم برای تسهیل و رفع موانع تولید در کشور اختصاص پیدا کرده است.
نوابی ادامه داد: سال گذشته از میزان تسهیلات مربوط به رفع موانع تولید برای استان ها سهم تعیین شد ولی امسال سهمی وجود ندارد و هر استانی فعال تر و بهتر عمل کند می تواند تسهیلات بیشتری دریافت کند.
وی افزود: از 30 هزارمیلیارد تومان، 10 هزار میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده و علاوه بر این امسال صنوف تولیدی هم می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت تعهد ایجاد 450 هزار شغل در سال جاری را داده است که درپنج ماهه نخست امسال حدود 50 در صد آن محقق شده است.
نوابی با اشاره به اینکه کردستان در سرمایه گذاری صنعتی دچار عقب ماندگی است، گفت: تعیین بسته ها و مشوق های سرمایه گذاری یکی از بهترین مسیرهای جبران این عقب ماندگی است.
وی یادآورشد: شعار اصلی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان این است که حق الناس بر حق الله مقدم است.