پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 29 تاریخ : 1390/03/02-00:00:00
,5,
تدارکات عروسی - چشم هم چشمی ها!!

تدارکات عروسی - چشم هم چشمی ها!!

متاسفانه این تدارکات بعضا غیر ضروری و چشم ، هم چشمی ها مشکلات زیادی برای اقتصادی خانواده ها به خصوص خانواده ها داماد به وجود می آورد و تحمیل مخارج گاه به درگیری های میان دو خانواده می انجامد.!!

مهریه‌های بالا و جهیزیه های آنچنانی در جامعه پیامد های منفی متعددی دارد که کارشناسان اجتماعی این موضوع را ناشی از فرهنگ‌ نادرست حاکم بر جامعه می دانند.

 شیوع چشم و هم چشمی در خانواده ها یکی از دلایل بالا رفتن مبالغ مهریه است تا جایی که سنگین شدن مهریه در بعضی از خانواده‌ها تبدیل به یک فرهنگ شده به طوری که هرچه مبالغ مهریه‌ها بیشتر باشد، موقعیت اجتماعی آن خانواده بالاتر نشان داده می‌شود.فرهنگ غلط چشم و هم چشمی جایگاه ویژه ای در خانواده پیدا کرده است به طوری که آقایان هنگام ازدواج موقعیت اقتصادی و اجتماعی خود را نمی‌شناسند و با خرج هزینه‌های سنگین بعد از ازدواج درگیر مشکلات فراوان می‌شوند.
در علم روانشناسی از پدیده چشم و هم چشمی به‌عنوان یک مشکل، بیماری یا ناهنجاری یاد می‌شود و مباحث دینی آن را به‌عنوان یک رذیلت اخلاقی که ریشه در حسد ، تکبر و زیاده‌خواهی دارد نام برده است .
پدیده چشم و هم چشمی یک غریزه ذاتی در همه انسان‌هاست ولی در برخی افراد به‌خصوص خانم‌ها به شکل یکی از مؤلفه‌های ثابت رفتار آنها درآمده است. البته این رفتار در مردان نیز به شکل زیرآب‌زنی بروز داده می‌شود و وضعیت کاری و شغلی آنها را با مشکل مواجه می‌کند.
افرادی که در پی جلب توجه دیگران هستند و می‌خواهند از سوی اطرافیان خود مورد تأیید قرار بگیرند دچار چشم و همچشمی می‌‌شوند.
در بیماری چشم و هم‌چشمی فرد به‌صورت ناخودآگاه با دیگران رقابت مادی دارد. کسانی که پا به میدان این رقابت می‌گذارند سعی می‌کنند در مسابقه‌ای که در افکارشان آن را ترتیب داده‌اند امتیاز کسب کنند و در خرید اجناس بهتر و گران قیمت‌تر از رقیب خود پیشی بگیرند. این حالت از نظر رفتاری ناشی از حس حسادت آنهاست که در رسیدن به برخی از اهداف مادی جلوه‌گر می‌شود. پیامد این بیماری در مثال فوق، تأخیر در امر ازدواج و به‌دنبال آن افزایش سن ازدواج است.
یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌های چشم و هم‌چشمی متوجه خانواده‌ها و به‌خصوص زوجین است. این معضل اجتماعی در برخی خانواده‌ها به قدری ریشه دوانده که سبب بروز درگیری‌های خانوادگی و حتی طلاق شده است. در جدل‌های خانوادگی معمولا خانم خانه تمایل به خرید کالای روی بورس را دارد و به قدری خود را محق می‌داند که درصورت عدم‌برآورده شدن خواسته‌اش تصور می‌کند در حقش اجحاف شده است.
افرادی که در پی جلب توجه دیگران هستند و می‌خواهند از سوی اطرافیان خود مورد تأیید قرار بگیرند دچار این ناهنجاری می‌‌شوند. چشم و هم چشمی ارتباط مستقیمی با میزان پذیرفته‌شدن افراد از سوی خود آنها دارد بدین مفهوم که هر چه افراد وضعیت ظاهری، توانایی‌های فردی و مالی خود را همانگونه که هست، قبول داشته باشند، کمتر به چشم و هم‌چشمی با اطرافیان خود مبادرت می‌ورزند و از آنجا که مهم‌ترین عارضه‌ چشم و هم‌چشمی بار مالی آن است این قبیل افراد دیگر دچار خسارت مالی نیز نمی‌شوند.
ازدواج
دلایل چشم و هم چشمی
 
احساس خود‌کم‌بینی، عدم‌اعتماد به نفس و احساس حقارت از مشکلاتی است که این افراد دارند و برای پوشاندن این نقاط ضعف به پدیده چشم و هم‌چشمی روی می‌آورند. از نظر روانشناختی زمانی که معیارهای ارزشی در وجود فرد نهادینه نشده باشد، برای او فقط دیدگاه دیگران مهم است اما زمانی که معیارهای ارزشی درون ذهن فرد جای گرفت، از وابستگی به‌نظر دیگران رها می‌شود و می‌تواند معیارهای اخلاقی و رفتاری خود را به کار ببرد. برخی افراد به‌دلیل تفسیر غلطی که از سعادت و خوشبختی دارند و آن را در تجمل‌گرایی می‌بینند به این امر اهتمام می‌ورزند.
 
چشم و هم‌چشمی پدیده‌ای کاملا منفی است تمام عباراتی که برای توصیف آن به کار برده می‌شود پیامی منفی را القا می‌کند. به همین دلیل نمی‌توان نتایج مثبتی از آن انتظار داشت. با این همه رقابت در تحصیل علم و امور معنوی، نه با عنوان چشم و هم‌چشمی که به اسم رقابت مثبت تلقی شده و باعث پیشرفت افراد خواهد شد.
پدیده چشم و هم‌چشمی ریشه درونی و بیرونی دارد به این معنی که بخشی از آن به فرد بستگی دارد و بخش دیگر آن به محیط اطراف او. به همین نسبت راه حل‌های آن نیز هم درونی هستند و هم بیرونی.
رفع این بیماری در بخش درونی، بستگی به بیمار دارد. او باید تصمیم بگیرد که از منظر و نگاه دیگران خود را نبیند و مورد ارزیابی قرارندهد و سعی کند معیارهای ارزشی خود را پیدا کرده و به‌نظر دیگران وابسته نباشد.در قسمت بیرونی که در ارتباط با جامعه است معیارها و ارزش‌های غلطی است که باید در جامعه تغییر پیدا کند. رسانه‌های جمعی در فرهنگسازی نقش مهمی دارند



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 188
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران