به گزارش روز دوشنبه بانک و صنعت، حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای امروز در بیستمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه گفت: ممکن است ساختار و قوانین مشکل داشته باشند اما چیزی که باعث این فساد شده رفتار خائنانه مجری قانون بوده است. به عنوان مثال رشوه گرفته، تبانی کرده و فساد به بار آورده است.
ناظر ویژه دستگاه قضایی در پرونده فساد مالی اخیر گفت: این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد که کار تولیدی و افزایش ثروت ملی یک ارزش است و اینکه بخش خصوصی متصدی اموری شود که لازم نیست در اختیار دولت باشد نیز لازم است، اما باید دید این کار با چه هزینهای صورت میگیرد. آیا میتوان برای تولید ثروت ملی دست به هر کاری زد.
محسنیاژهای با بیان اینکه در حال حاضر کمیته مشترک سه قوه در حال بررسی این موضوع است، گفت: باید دید آیا بانک مرکزی اجازه داشته کار خود را بکند یا اینکه در کار آن دخالت صورت گرفته است. آیا بانک مرکزی به طور درست بر امور نظارت داشته است یا بازرسان بانکها کار خود را به درستی انجام دادند. آیا بازرسان کار خود را انجام دادهاند؟ این فساد دور از چشمشان رخ داده یا اینکه کارشان را به درستی انجام ندادند؟
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم سرمایهگذاری صالح که میخواهد از تسهیلات درست استفاده کند، جلویش گرفته نشود؛ کسی که میخواهد با پول دولت پروژه اجرا کند و آن پول را وثیقه اعتبار دیگری میکند این کار افزایش ثروت ملی نیست بلکه همانطور که در این پرونده رخ داد افزودن ثروت شخصی است.
دادستان کل کشور با بیان اینکه حدود ۲ ماه از اولین اقدام قضایی برای این پرونده گذشته است، گفت: در ۳ روز گذشته غیر از ۲۲ نفر متهم اول ۲۰ نفر دیگر احضار شدند که بعد از تحقیق از آنها برای ۱۴ نفرشان قرار بازداشت موقت صادر شد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: افراد دیگری هم که اموالشان از ناحیه این شرکتها تحصیل شده بود شناسایی شدند و اموالی هم توقیف شد.
محسنیاژهای گفت: در همین زمینه عدهای ممنوعالخروج شدند و بخشی از اموال آنها در گمرک و سازمان امور مالیاتی مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه امیدواریم انتظاری که همه درباره این پرونده و سرعت رسیدگی به آن دارند برآورده شود، گفت: اموال به سرعت شناسایی میشوند اما برخی زوایای پیچیده وجود دارد، به عنوان مثال خیلی از اموال غیرمنقول که باید ثبت و بعد منتقل میشدند تنها با یک قولنامه منتقل شده است که شناسایی این اموال مدتی زمان میبرد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اینکه چرا خاوری ممنوعالخروج نشد، گفت: ما مؤظف هستیم که در اقدامات خود دقت کنیم تا دچار افراط و تفریط نشویم. ممکن است امروز اتهامی متوجه فردی باشد اما روز بعد این فرد از اتهام تبرئه شود. همچنین عکس این موضوع هم صادق است.
محسنیاژهای ادامه داد: زمانی که خاوری احضار و در خوزستان از او تحقیق شد هنوز به این نتیجه نرسیده بودیم که باید ممنوعالخروج شود.
وی همچنین گفت: آن روز هیچ کس نمیدانست خاوری دو تابعیت دارد و بسیاری از افراد هم نمیدانستند که خانواده او در کانادا زندگی میکند.