پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 1627 تاریخ : 1390/05/23-00:00:00
,1,
واگذاری سهام سایپا باید لغو شود

رئیس هیئت تحقیق و تفحص :

واگذاری سهام سایپا باید لغو شود

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام سایپا با بیان این که منابع مالی واگذاری سهام این شرکت خودروسازی مشخص نیست، گفت: این معامله باید لغو شود و مسئولان با دقت و ن

 نادر قاضی‌پور با بیان این که نمایندگان مردم در مجلس پس از افزایش تعرفه واردات خودرو شاهد ورود جریان انحرافی به شبکه خودروسازی با هدف یک قطبی کردن این صنعت بودند ، افزود: اعضای شورای رقابت با برگزاری نشست‌های خود از حضور همزمان یک نفر در هیئت مدیره دو شرکت خودروسازی جلوگیری کرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که روند واگذاری سهام شرکت ایران‌‌خودرو به سایپا با سرعت و بدون مشخص بودن منابع مالی آن انجام شده است، ادامه داد: هیئت تحقیق و تفحص از نحوه این واگذاری به دلیل شفاف‌سازی، حمایت از تولید، جلوگیری از ورشکستگی و جلوگیری از ورود جریان انحرافی به شبکه اقتصاد تشکیل شد.

این نماینده مردم در مجلس با بیان این که هیئت تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا چهار هدف اساسی را دنبال می‌کند، گفت: نخستین هدف این هیئت تحقیق و تفحص مطابقت واگذاری‌ها با سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی و بررسی شائبه‌ تبانی در نحوه واگذاری است.

وی با بیان این که دومین گام هیئت تحقیق و تفحص از سهام گروه خودروسازی سایپا نحوه واگذاری سهام، جابه‌جایی سهام شرکت‌های سهامی است، تصریح کرد: اعضای این هیئت در مرحله بعد ابهام‌های موجود در نقش مدیرعامل و هیئت مدیره سایپا و جابه‌جایی افراد را بررسی‌ می‌کند.

قاضی‌پور تأکید کرد: مرحله نهایی کار تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا که مهم‌ترین بخش این تحقیق و تفحص است، به تأمین منابع مالی این واگذاری مربوط می‌شود و اعضای این هیئت ابهام‌های موجود در تأمین منابع مالی این واگذاری را بررسی می‌کنند.

 

وی با یادآوری این که رئیس و معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، گزارش‌هایی را درباره نحوه واگذاری سهام سایپا به هیئت تحقیق و تفحص ارائه داده‌اند، افزود: گزارش‌ سازمان نوسازی کلی است و منابع مالی برای خرید سهام در گزارش‌ها وجود ندارد و اعضای هیئت تحقیق و تفحص را قانع نکرده است.

قاضی‌پور یادآور شد: بر اساس آخرین ترکیب سهام داران شرکت خودروسازی سایپا سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران93 / 34 درصد، گروه سایپا متشکل از سرمایه‌گذاری سایپا، شرکت ایمن جوش سایپا و شرکت پیش‌گامان بازرگانی ستاره تابان 12 / 26 درصد و سرمایه‌گذاری رنا 73 / 15 درصد و شرکت ساحل 20 درصد سهم دارند.

وی ادامه داد: بر اساس اساسنامه شورای عالی رقابت، شرکت رنا نمی‌تواند در هیئت مدیره سایپا حضور داشته باشد و باید از حضور در هیئت مدیره شرکت خودروسازی سایپا کناره‌گیری کند.

قاضی‌پور با بیان این که نماینده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به علت حضور در شرکت ایران‌خودرو نمی‌تواند در هیئت مدیره شرکت خودروسازی سایپا حضور داشته باشد.

با توجه به این که دولت لایجه بودجه را درآذر ماه سال جاری به مجلس ارائه می‌دهد و اسفند ماه سال جاری انتخابات مجلس برگزار می‌شود، اعضای هیئت تحقیق و تفحص باید با شتاب زیادی گزارش خود را تهیه کنند

وی با یادآوری این که تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا به تازگی آغاز شده است، بیان کرد: با توجه به این که دولت لایجه بودجه را در آذر ماه سال جاری به مجلس ارائه می‌دهد و اسفند ماه سال جاری انتخابات مجلس برگزار می‌شود، اعضای هیئت تحقیق و تفحص باید با شتاب زیادی گزارش خود را تهیه کنند.

قاضی‌پور درباره راهکارهای مناسب برای واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا گفت: این معامله باید لغو شود و مسئولان با دقت و نظارت بیشتر سهام این شرکت را دوباره در بازار بورس ارائه کنند و خریداران واقعی با مشخص بودن منابع مالی اقدام به خرید سهام کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس تأکید کرد: اگر اعضای تحقیق و تفحص از واگذاری سهام سایپا در راستای بررسی‌های خود با مشکل‌هایی مانند فساد اخلاقی و استخدام غیرقانونی روبه‌رو شوند با استناد به ماده 233 آیین‌نامه داخلی مجلس گزارشی را برای برخورد با این مشکل‌ها در صحن علنی مجلس قرائت می‌کنند.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا تصریح کرد: مسئولان شرکت خودروسازی سایپا برای ترساندن هیئت تحقیق و تفحص از بنده شکایت کرده‌اند.

تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا هشتم خردادماه امسال با 20 رأی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصویب شد و پس از آن، نمایندگان مردم در مجلس در تاریخ 22 خرداد به تشکیل این هیئت رأی دادند و با توجه به تعطیلات مجلس حکم فعالیت این هیئت در تاریخ هشتم مرداد صادر شد.

نادر قاضی‌پور، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، شهریار طاهرپور،‌ حسین گروسی، سیدمهدی صادق، الیاس نادران، علیرضا زاکانی، حمیدرضا کاتوزیان،‌ علیرضا محجوب، محمدرضا سجادیان، ابوالفتح نیکنام، احمدرضا دستغیب (فرزند فخرالدین)، عزت‌اله اکبری‌تالارپشتی، احمد مهدوی‌ابهری و مصطفی رضا حسینی‌قطب‌آبادی اعضای هیئت تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام گروه خودروسازی سایپا هستند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 177
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران