به گزارش روز دوشنبه شبکه تخصصی بانک و صنعت ،مهمانان تالار شیشهای با پایان یافتن فصل مجامع و دریافت سودهای نقدی شرکتها، بار دیگر نظارهگر نوسان قیمتها شدند تا از این منظر نیز بتوانند بر سود حاصل از سرمایهگذاری خود در این بازار بیفزایند.
شاخص بورس، روزگذشته پس از گذشت حدود یک ماه از نزول به زیر مرز 25 هزار، بار دیگر مرز 25 هزار واحد را پشتسر گذاشت.
به این ترتیب شاخص بورس که از پنجم تیرماه سال جاری به کمتر از 25 هزار واحد رسیده بود، بار دیگر در دومین روز کاری بورس در مردادماه به رقم 25 هزار و 181 واحد ارتقا یافت و بازدهی بورس در این ماه را به 4/2 درصد رساند.
این در حالی است که رشد 372 واحدی شاخص در روزگذشته بازدهی 5/1 درصدی بورس را به همراه آورد و موجب شد ارزش بورس با رشد 1700 میلیارد تومانی به رقم 111هزار و 700 میلیارد تومان برسد.
اگرچه رشد معاملات بازار نسبت به روزهای قبل قابل توجه بوده است، اما این رقم نمیتواند ارزش مناسب و در خوری برای «ویترین اقتصاد» ایران باشد. از سوی دیگر باید دانست اگر از چند معامله عمده و بلوکی بازار در روزگذشته صرفنظر کنیم، ارزش معاملات دیروز کمتر از 40 میلیاردتومان بوده است.
مقایسه آمارها نشان میدهد شاخص در 27 فروردینماه با ثبت رقم 26 هزار و 676 واحد، بیشترین میزان را در سال جاری تجربه کرده است، اما اکنون پس از گذشت بیش از سه ماه از این تاریخ، شاخص همچنان پایینتر از سطح یادشده قرار دارد.
اما این نکته را نیز باید به خاطر داشت که رشد دیروز شاخص بورس، ششمین رشد بزرگ شاخص در یک روز، در سال جاری محسوب میشود.
جهش بورس در روزگذشته، در شرایطی رخ داد که قیمت بیشتر سهمهای بازار در خردادماه و تیرماه گذشته به دلایلی از جمله مسائل داخلی در حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی با افتی غیرمنطقی مواجه شده بود، اما در حال حاضر به دلیل ارزنده بودن برخی سهمها و برخورداری آنها از ارزش ذاتی مناسب از یک سو و ارائه گزارشهای مناسب سهماهه توسط شرکتها از سوی دیگر، سرمایهگذاران به ارزیابی دوباره شرایط بازار پرداخته و دریافتهاند که هنوز گزینههای مناسبی برای سرمایهگذاری در بازار وجود دارد و بورس همچنان این توانایی را دارد که عنوان مناسبترین گزینه سرمایهگذاری را برای خود حفظ کند.
براساس اطلاعات موجود، بازدهی بورس از ابتدای سال جاری به 1/8درصد رسیده که بازده قابل توجهی برای فعالان این بازار نیست. این در حالی است که این بازدهی در مدت مشابه سال قبل بالغ بر 22 درصد بود.
اما در جستوجوی دلایل بالا بودن بازدهی سال قبل میتوان به دلایلی چون رشد بازار در پی پایین بودن قیمت سهمها و P/E آنها در سال 89 اشاره کرد که در سال جاری، چنین اتفاقی رخ نداده است، بنابراین برای رشد بازار در سال جاری باید به دنبال عوامل دیگری بود.
حمایت دولت از بازار سرمایه میتواند عامل موثری در رشد این بازار محسوب شود.
رییس «سازمان» در آخرین اظهارات خود از حمایت همهجانبه ارکان نظام از بازار سرمایه خبر داده و اظهار کرده بود: «بازار سرمایه در کانون توجه نظام قرار دارد.» این اظهارات میتواند در کنار رشد اخیر شاخص بورس و رکود بازارهای موازی، آینده روشنی را پیشروی فعالان بازار سرمایه ترسیم میکند.