به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار در نشست خبری گفت: برخلاف تصور موجود در دنیا و آمارهای منتشر شده وضعیت سل در دنیا روز به روز پیچیدهتر میشود و اگر کار جدی در این خصوص صورت نگیرد دنیا به اهداف توسعهای خودش در سال 2030 نخواهد رسید.
وی افزود: در برنامه توسعه سلامت جهانی به دنبال پایان دادن به 4 گروه بیماری سل، مالاریا، ایدز و بعضی بیماریهای گرمسیری کشورهای آفریقایی هستند.
گویا افزود: تلاشهای فعلی جوابگوی رسیدن به این هدف نیست مگر اینکه روش بیماریابی دنیا تغییر کند و در کشور به سراغ گروههای آسیبپذیر همچون حاشیهنشینان، مبتلایان به HIV، زندانیان و معتادین رفتیم و هماکنون در طرحی که 2 سال از اجرای آن مییگذرد سل را در 10 میلیون حاشیهنشین بررسی میکنیم.
وی امکانات تشخیصی کشور را در خصوص سل بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت: هماکنون در کوتاهترین مدت که هنوز فرد علائم بالینی سل را ندارد با روشهای آزمایشگاهی در کمتر از یک روز و یک ساعت سل را تشخیص میدهیم. هدف ما این است که امکانات درمانی سل در کشور به گونهای باشد که کسی برای درمان سل معطل نشده و درمان سل به طور کامل صورت پذیرد.
گویا، تمامی هزینههای درمانی سل اعم از تشخیص، بستری و غیره را رایگان دانست و گفت: سل معمولی هزینه ندارد اما هزینه سل مقاوم به درمان بسیار کمر شکن است و در صورتی که دولت حمایت نکند خانواده مسلول از عهده آن بر نمیآید به همین دلیل دولت تمامی هزینههای درمان سل را رایگان کرده است، هر فرد میتواند 12 نفر برا به سل مبتلا کند.