به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نفل از شانا، وزیر نفت بعداز ظهر امروز (چهارشنبه 16 اردیبهشت ماه) در آیین گشایش بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان این که پارسال در نمایشگاه نوزدهم صنعت نفت قول ساخت یک طرح فراگیر پالایشگاهی به ظرفیت 480 هزار بشکه میعانات گازی در منطقه سیراف را داده بودم، گفت: این طرح سه میلیارد دلاری خرداد ماه امسال با حضور و مشارکت سرمایه گذاران و شرکتهای توانمند اکثرا خصوصی آغاز می شود.
وی با اشاره به راه اندازی پنج فاز پارس جنوبی در سال 93 اظهار داشت: یکی دیگر از قولهای بنده در سخنرانی خود در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزایش ظرفیت تولید گاز کشور بود که این امر با افزایش 125 میلیون مترمکعبی تحقق یافت.
زنگنه راه اندازی 5 پنج فاز پارس جنوبی به دست متخصصان صنعت نفت ایران را کاری عظیم برشمرد و گفت: افتخار راه اندازی این پروژه متوجه صنعتگران ایرانی است.
روند توسعه میدانهای غرب کارون به خوبی پیش می رود
وزیر نفت در ادامه به توسعه میدانهای غرب کارون اشاره کرد و گفت: کارها در این بخش و در میدانهایی که در این حوزه هستند به خوبی در حال انجام است و با سرعت خوبی پیش می رود.
وی با یادآوری این که در نمایشگاه نوزدهم یکی از مسائلی که عنوان شد همکاری با انجمنهای صنفی حرفه ای بود تا شرایط برای رقابت و فضای کسب و کار برای آنها بهبود یابد، افزود: در این زمینه مهر ماه پارسال ابلاغیه ای صادر شد که چند محور اصلی داشته است.
وی افزود: بر اساس این ابلاغیه شرکتهای تابعه نفت ملزم شدند از شرکتهایی که در فهرست تنظیم شده از سوی معاونت امور مهندسی وزارت نفت قرار دارند، استفاده کند.
وزیر نفت همسنگ سازی قیمتها، محاسبه قیمت نفت، شفافیت در مناقصه های داخلی و انجمنی برای رفع اختلافها را از دیگر موارد این بخشنامه ابلاغی عنوان کرد و افزود: بر این اساس همسنگ سازی قیمتها یکی از موارد این ابلاغیه بوده است و در آن قیمتهای خارجی با محاسبه هزینه حمل و پس از پرداخت هزینه های گمرکی محاسبه می شود.
10 قلم کالای اصلی صنعت نفت در داخل ساخته می شود
وزیر نفت همچنین به ساخت 10 کالای اصلی و پرمصرف داخلی در داخل کشور اشاره کرد و افزود: در این زمینه قرار شد تجهیزات سر چاهی، پمپهای درون چاهی، شیرهای ایمنی، لوله های جداری، الکترو موتورهای ضد احتراق، ماشینهای دوار، تجهیزات اندازه گیری، فولادهای آلیاژی و پیلهای هوشمند بوسیله شرکتهای داخلی ساخته شود.
وزیر نفت افزود: قرارداد ساخت مته های حفاری هم اکنون امضا شده است و باقیمانده اقلام مهم مورد نیاز تا پایان امسال امضا می شود.
اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی با تمام توان
وی در ادامه با اشاره به این که رفع تحریمها به معنی رها کردن ساخت داخل در این دولت نیست، تصریح کرد: ما با همه قدرت برای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی که ایجاد اقتصاد درون زا و برون گراست استفاده می کنیم و در صورت برداشته شدن تحریم از این فرصت برای انتقال فناوری و نوآوری استفاده می کنیم.
وزیر نفت تاکید کرد: برداشتن تحریمها به این معنا نیست که کار را تعطیل کنیم بلکه باید کار با همه قدرت و با همکاری شرکتهای معتبر خارجی ادامه یابد.
وزیر نفت با تاکید بر این که مرد شکستن تحریمها هستیم اما متقاضی آن نیستیم، گفت: امسال دولت با عزت تمام تحریمهای بین المللی را لغو می کند تا طرحهای عظیم صنعت نفت سرعت گیرد.
وی گفت: هم اکنون وقت آن است که از موضع قدرت و توانمندی با شرکتهای خارجی که تمایل به حضور در ایران دارند صحبت کنیم؛ هرچند که آنها ما را در روزهای سخت تنها گذاشتند.
وضع مقابله با رانت خواری رو به بهبود است
زنگنه با یادآوری این که پارسال مطالبی در باره رانت خواری اعلام کردم، افزود: خوشبختانه امسال وضع مقابله با رانت خواری رو به بهبود است.
وزیر نفت با اشاره به ضعف ایران در زمینه شرکتهای پیمانکاری عمومی و یی پی سی کار گفت: اگر این شرکتها در ایران وجود داشته باشند و حمایتهای لازم از آنها انجام شود به طور حتم بازار ساخت داخل تضمین می شود.
وجود 70 میلیارد دلار پروژه در حال ساخت و طراحی
زنگنه به وجود 70 میلیارد دلار پروژه در حال ساخت و طراحی در صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت نفت اشاره کرد و گفت: نقش بخش خصوصی در اجرا و سرمایه گذاری این طرحها بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به مجوز پارسال مجلس به دولت در زمینه سرمایه گذاری در قالب بند «ق» گفت: امسال نیز مجلس در قالب ماده 15 قانون رفع موانع تولید به دولت و وزارت نفت اجازه سرمایه گذاری 50 هزار میلیارد تومانی (20 میلیارد دلاری) را داده است که این رقم با احتساب منابع بند «ق» از نظر فیزیکی رقمی بی نهایت برای ما به شمار می رود.
وی گفت: بخشی از منابع بند ق پارسال در بخشهایی از حوزه نفتی غرب کارون، فازهای پارس جنوبی و راه آهن استفاده شده است از این رو ما می توانیم با اصلاح ساختار و بهینه سازی مصرف در بخش راه آهن و حمل و نقل صرفه جویی قابل توجهی در بخش فرآورده های نفتی داشته باشیم.
وزیر نفت از سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد تومانی در بخش گازرسانی روستایی امسال خبر داد و گفت: با توجه به استفاده پیمانکاران داخلی در بخش گازرسانی از سازندگان داخلی اجرای این میزان پروژه می تواند تضمین کننده بازار داخلی باشد.
وی با اشاره به هزینه 80 میلیارد دلاری وزارت نفت بابت پرداخت یارانه های فرآورده های نفتی گفت: اگر بتوانیم با طراحی طرحهای صرفه جویی در بخشهای خودروهای کم مصرف، گازسوز، اتومبیلهای برقی و موتورسیکلتهای برقی سرمایه گذاری داشته باشیم می توانیم شاهد صرفه جویی 15 تا 20 میلیارد دلاری در این بخش باشیم.