پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 226803 تاریخ : 1395/07/25-15:34:10
,5,
چهارمین سکوی پارس جنوبی بارگیری می شود

نصب6 سکوی پارس جنوبی در سال95:

چهارمین سکوی پارس جنوبی بارگیری می شود

سکوی 17B پارس جنوبی، چهارمین سکوی این میدان مشترک در سال 95 است که سه شنبه (27 مهرماه) از بندرعباس بارگیری می‌شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،افزایش برداشت گاز از میدان پارس جنوبی و کاهش فاصله ایران با قطر در این میدان گازی، یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت نفت در دولت یازدهم بود که از همان روزهای آغازین فعالیت دولت، توسعه این میدان مشترک و تکمیل هرچه سریع‌تر فازهای توسعه‌ای آن در دستور کار قرار گرفت.

از همان ابتدا، به دلیل محدودیت منابع مالی اولویت بندی فازهای پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفت. به این ترتیب که فازهای با پیشرفت‌ بالا در اولویت توسعه و تامین منابع مالی قرار گرفتند، نتیجه آن افتتاح فازهای 12، 15-16 و بخشی از فازهای 17-18 بود.

با راه‌اندازی این فازها برداشت روزانه گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی به 360 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت و ظرفیت برداشت از این میدان مشترک هم به 430 میلیون مترمکعب در روز رسید. 

با اجرایی شدن برجام و تسهیل در واردات تجهیزات و کالاهای تحریمی پارس جنوبی، روند تامین منابع مالی و ورود کالاهای مورد نیاز اجرای طرح‌ها از سرعت بالاتری برخوردار شد و از سال94 فازهای اولویت دوم یعنی 19، 20، 21 و بخش‌های باقی مانده فازهای 17 و 18 پارس جنوبی در اولویت بهره‌برداری قرار گرفتند. 

نصب 3 سکوی پارس جنوبی در کمتر سه ماه

سال 95، سال سکوهای پارس جنوبی است، سالی که 6 سکوی 19A، 19B، 17B، 18B، 20 و 21 پارس جنوبی راه‌اندازی و نصب می‌شوند.

در کمتر از سه ماه سه سکوی 19A، 18B و 21 پارس جنوبی از سوی متخصصان ایرانی و با رعایت همه استانداردهای ایمنی بارگیری و نصب شدند. همچنین برای شتاب در روند اجرای کار2 سکوی 19A و 21 به صورت همزمان به سمت خلیج فارس حمل شدند تا صرفه جویی زمانی در نصب سکوها محقق شود.

نصب و بهره‌برداری از سکوی 19A در 84روز

خردادماه امسال سکوی 19A با ظرفیت برداشت 500 میلیون فوت مکعب گاز از یارد شرکت تاسیسات دریایی در خرمشهر بارگیری و عملیات نصب آن 26 تیرماه ازسوی متخصصان ایرانی با موفقیت انجام شد. 

این سکو، دوشنبه (19 مهرماه) با ثبت رکورد 84 روز به بهره برداری رسید و اکنون برداشت گاز از آن در حال انجام است. 

فاز 19معادل 2 فاز استاندارد است که با راه اندازی آن امکان برداشت روزانه 2 میلیارد فوت مکعب گاز از این فاز فراهم می‌شود. اردیبهشت و تیرماه امسال ردیف‌های یک و چهار شیرین‌سازی پالایشگاه فاز 19 با ظرفیت روزانه یک میلیارد فوت مکعب از طریق سکوهای SPD2 (سکوی اقماری منفک شده از فاز یک) و 19C راه اندازی شد. 

ردیف 3 شیرین سازی پالایشگاه فاز 19 هم آمادگی دریافت گاز سکوی 19A را دارد. 

در حال حاضر روزانه حدود 25 میلیون مترمکعب گاز از بخش سکوهای فاز19 برداشت و پس از ورود به پالایشگاه و انجام مراحل شیرین سازی،22 میلیون مترمکعب گاز فراورش شده به خط سراسری تزریق می شود.

بارگیری و نصب سکوی 21 

تیرماه امسال، بارگیری سکوی 2 هزار و 700 تنی فاز 21 پارس جنوبی از یارد خرمشهر شرکت تاسیسات انجام شد و عملیات نصب آن هم هشت مردادماه امسال پایان یافت. این سکو بیست و یکمین سکوی پارس جنوبی است که در موقعیت خود در خلیج فارس قرار گرفت. با بهره برداری از این سکو امکان برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز از فاز 21 امکان پذیر می شود. 

علیرضا عبادی، مجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی گفته است که این سکو آبان ماه به بهرداری می رسد. 

سکوی فاز 20 هم دی ماه امسال به بهره برداری می رسد. هم اکنون مراحل نهایی فرایند بارگیری این سکو در یارد خرمشهر در حال انجام است و در روزهای آینده شاهد بارگیری این سکو خواهیم بود.  

با اجرای فازهای 20 و 21 پارس جنوبی ظرفیت برداشت گاز ایران 2 میلیارد فوت مکعب در روز افزایش می یابد. 

بارگیری سکوهای 17B و 18B از یارد بندرعباس

در حالی که متخصصان شرکت تاسیسات دریایی عملیات بارگیری همزمان 2 سکوی 19A و 21 را با موفقیت انجام دادند، در بندرعباس هم متخصصان شرکت ایزوایکو بارگیری سکوی 18B را دوم تیرماه به پایان رساندند و سکو به سمت موقعیت خود در خلیج فارس حمل و مردادماه در موقعیت خود نصب شد. طی ماه آینده این سکو نیز به بهره برداری می رسد.

این سازه 2 هزار و 300 تنی ظرفیت فرآورش 500 میلیون فوت مکعب گاز پارس جنوبی را دارد. 

اکنون یارد بندرعباس آماده بارگیری چهارمین سکوی فازهای 17 و18 یعنی 178 است، این سکو نیز مانند سکوی 18B ظرفیت فرآورش 500 میلیون فوت مکعب گاز را در روز دارد و سه شنبه، 27 مهرماه بارگیری خواهد شد. 

فازهای 17 و 18 پارس جنوبی دارای 2 سکوی اصلی 18A و 17A و 2 سکوی اقماری 17B و 18B است. هر کدام از این سکوها ظرفیت برداشت 500 میلیون فوت مکعب گاز را در روز دارند. 

پیش از این ساخت، راه‌اندازی و بهره‌برداری از 2 سکوی اصلی فازهای17 و 18 انجام شد از دیماه 1393 تاکنون گاز تولیدی از این فازها از طریق 2 سکوی اصلی به شبکه سراسری تزریق می شود. 

با اجرای فازهای 17 و18 پارس جنوبی برداشت روزانه 56 میلیون مترمکعب گاز، 80 هزار بشکه میعانات گازی،400  تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون تن اتان و 1,05 میلیون تن گاز مایع ( پروپان و بوتان) محقق خواهد شد.

کاهش فاصله ایران و قطر در برداشت گاز از پارس جنوبی 

اما راه اندازی و تکمیل سکوهای پارس جنوبی تنها به 6 سکوی پیش گفته منتهی نمی شود، با تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه پارس جنوبی، اکنون همه فازهای این میدان مشترک در اولویت توسعه قرار گرفته‌اند و همان طور که علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفته است، شرکت نفت وگاز پارس باید سرعت اجرای پروژه‎ها بیش از پیش افزایش دهد. 

مرتضی زرین گل، مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی هم گفته است که امسال سکوی A این فاز آماده نصب می شود.

از ابتدای سال 93 تاکنون حدود 150 میلیون متر مکعب به میزان برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی افزوده شد. این رقم اوایل سال 96 به 300 میلیون متر مکعب در روز و اوایل سال96به حدود 530 میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید. ایران امیدوار است تا به زودی در برداشت گاز پارس جنوبی با قطر برابر شود و به سال‌ها برداشت نابرابر از این پارس جنوبی خاتمه دهد. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 199
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران