به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، ناصر ریاحی گفت: دولت مبلغ 20 هزار میلیارد ریال(2 هزار میلیارد تومان) اوراق مشارکت مرابحه در عوض بدهیهای بیمارستانها و... برای شرکتهای حوزه دارو در نظر گرفته و به شرکتها پیشنهاد داده است به جای مطالبات خود اوراق دریافت کنند. واقعیت این است که این اوراق به سادگی امکان نقدشدن ندارند و شرکتهای سرمایه گذاری با کاهش 20 تا 40 درصدی ارزش آنها حاضر به نقد کردنشان هستند.
وی با اشاره به اینکه به طور میانگین بیش از یک سال است که شرکتهای دارویی از بیمارستانها و... طلب دارند، گفت: دولت اعلام کرده است که اگر تا سوم آذر شرکتها اوراق را دریافت نکنند آنها را به خزانه باز میگردانند و این در شرایطی است که به دلیل پرداخت نشدن مطالبات شرکتهای تولید کننده دارو هم اکنون با چالشهای جدی رو به رو شدهاند.
ریاحی با بیان اینکه شرکتهای دارویی معتقدند دولت باید به جای اوراق مرابحه به آنها پول نقد پرداخت کند، افزود: در طول یک سالی که به صورت میانگین مطالبات شرکتهای دارویی پرداخت نشده است آنها حدود 20 درصد از ارزش واقعی مطالباتشان را از دست دادهاند و حالا اگر بخواهند 20 تا 40 درصد ارزش دیگر مطالباتشان را هم به خاطر دریافت اوراق و فروش آن از دست بدهند در واقع 50 درصد پولی که طلب داشتهاند از بین رفتهاست.
وی ادامه داد: هم اکنون شرکتهای تولیدکننده دارو و واردکنندگان در شرایط سختی به سر میبرند، زیرا نقدینگی لازم را در اختیار ندارند و اگر این روند ادامه پیدا کند شاهد تعطیلی و کاهش تولید و واردات دارو که جزو کالاهای حیاتی محسوب میشود، خواهیم بود.
به گفته ریاحی دولت به جز 20هزارمیلیارد ریال(دو هزار میلیارد تومان) اوراق مرابحه ای که برای پرداخت بدهیهایش به شرکتهای دارویی در نظر گرفته، مبلغ 80 هزار میلیارد ریال (هشت هزارمیلیارد تومان) اوراق برای پرداخت بدهیهای شرکتهای تجهیزات پزشکی، بیمارستانها و.... در نظر گرفته است که آن هم مشکل نقد شدن دارد.
به گزارش ایرنا، محمود نجفی عرب رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران پیش از این گفته بود: در حال حاضر شرکتهای تولیدکننده دارو بیش از دو هزار میلیارد تومان و شرکتهای تجهیزات پزشکی بیش از سه هزار میلیارد تومان از شرکت های بیمه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطالبات دارند.