به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابط عمومی آبفای استان تهران، این مطلب را محمد پرورش مدیرعامل آبفای استان تهران بیان کرد و در این باره گفت: با تکمیل فاز دوم تصفیهخانه هفتم آب تهران که ظرفیت تامین آب این تصفیه خانه را 2,5 مترمکعب بر ثانیه افزایش خواهد داد روند تامین آب بخش جنوبی شهر تهران و شهرهای جنوب شرق استان تهران بیش از گذشته ارتقای کمی و کیفی خواهد داشت.
پرورش ادامه داد: فاز نخست تصفیهخانه هفتم تهران دو سال قبل با حضور ریاست محترم جمهوری افتتاح شد که به دنبال آن بلافاصله عملیات اجرایی فاز دوم آن نیز آغاز شد و پیشبینی شده است 55 میلیارد تومان برای اتمام این پروژه نیاز باشد که در صورت تامین این اعتبار، مدول دوم نیز تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
پروژه دیگری که در حوزه آبفای جنوب شرق استان تهران به بهرهبرداری رسید، مخزن 15هزار مترمکعبی شهرستان پاکدشت بود که ساخت آن با اعتباری معادل 9 میلیارد تومان انجام شد. از آنجا که 8000 واحد مسکن مهر امامرضا (ع) در پاکدشت وجود دارد، این پروژه از لحاظ تعادلبخشی کمی و کیفی آب شرب بسیار مهم است و علاوه بر این مخزن و تاسیسات جانبی آن، یک مخزن هوایی 500 مترمکعبی هم برای تامین فشار آب مورد نیاز منطقه احداث شده است.
بهرهبرداری از خط انتقال و خطوط اصلی شهر قرچک به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران پروژه بهرهبرداری از خط انتقال و خطوط اصلی شهر قرچک با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد تومان شامل 12 کیلومتر خط انتقال به قطر 900 میلیمتر با هدف تامین شش میلیون مترمکعب آب سطحی از تصفیهخانه هفتم تهران به صورت سالانه برای شهر قرچک است که بهبود تامین کیفی آب و جبران بخشی از نیاز آبی این شهر و نیز پنج روستای قشلاق، فردیس، محمدآباد، امینآباد و ولیآباد ورامین را در پی دارد.
پرورش در این باره افزود: گرچه آبرسانی به روستاها در حوزه کاری ما نیست اما از آنجا که آب روستاهای یادشده از نظر کیفی دارای مشکلاتی بود و با توجه به اینکه خط انتقال قرچک از این روستاها عبور میکند، تصمیم گرفتیم به این روستاها نیز آبرسانی کنیم.
پروژه دیگری که وزیر نیرو آن را افتتاح کرد، بهرهبرداری از خط انتقال و خطوط اصلی توزیع آب شرب شهر ورامین بود که از سال 1395 آغاز شده و شامل 14 کیلومتر خط انتقال و خطوط اصلی توزیع در قطرهای 600 تا 800 میلیمتر است.
به گفته پرورش با بهرهبرداری از این پروژه که بیش از 27 میلیارد تومان اعتبار داشته است، زونهای فشاری شهر ورامین تکمیل و توزیع هیدرولیک آب در این شهر مدیریت میشود و همچنین ظرفیت انتقال آب ورامین به 750 لیتر بر ثانیه افزایش خواهد یافت.
بهرهبرداری از طرح اصلاح و توزیع شبکه و حفر و تجهیز چاههای آب شرب در شهرستانهای پیشوا، ورامین، پاکدشت و قرچک با هزینهای بیش از 53 میلیارد تومان دیگر پروژهای بود که توسط وزیر نیرو افتتاح شد.
پرورش در این باره گفت: این پروژه شامل 143 کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب با اصلاح 12 هزار رشته انشعاب آب است که با هدف کاهش هدررفت آب اجرا شده است.
همچنین 32 حلقه چاه در این شهرها حفر و تجهیز شده است که با بهرهبرداری از این خطوط انتقال و چاهها 700 لیتر بر ثانیه بر ظرفیت تامین آب در این شهرستانها اضافه خواهد شد.
پاکدشت جزو شهرهایی است که تراکم بسیار بالایی دارد و نفوذناپذیری خاک در این شهر باعث شده است که دفع فاضلاب وضعیت بهداشتی و مناسبی نداشته باشد؛ از این رو همزمان با این سفر عملیات اجرایی طرح فاضلاب پاکدشت آغاز شده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران در این باره اضافه کرد: عملیات اجرایی طرح فاضلاب پاکدشت از سال 1377 کلید خورده بود اما پیشرفتی نداشته بود.
سال گذشته با تلاش بسیار زیاد همکاران ما و حمایتهای وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه کشور متقاعد شد که ردیف اعتباری برای شهرستانهای بهارستان و پاکدشت در نظر بگیرد و به این ترتیب 533 میلیارد تومان اعتبار برای بهبهرهبرداریرسیدن این پروژه پیشبینی شد.
در این طرح که شامل 460 کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب و 9 کیلومتر خط انتقال فاضلاب است، تصفیهخانهای در دو مدول و در مجموع با ظرفیت 88هزار مترمکعب در شبانهروز احداث میشود.
پرورش گفت: طرح فاضلاب پاکدشت پروژههای زیستمحیطی است و ما را به تحقق اهدافمان در چارچوب توسعه پایدار، کمک به حفظ محیط زیست وارتقای سطح بهداشت عمومی منطقه کمک خواهد کرد.
همچنین 521هزار نفر جمعیتی که در افق سال 1425 برای شهرهای پاکدشت، فرونآباد و قیامدشت پیشبینی شده است، از خدمات این طرح برخوردار خواهندشد.
به گفته پرورش از مهمترین مزایای این طرح میتوان به تغذیه سفرههای زیرزمینی آب، تامین بخشی از نیازهای آبی کشاورزی و صنعت و ایجاد اشتغال اشاره کرد.
وزیر نیرو همچنین از خطوط انتقال در دست احداث مدول دوم طرح آبرسانی به شهرهای جنوب شرق استان تهران بازدید کرد.
این طرح که شامل 15 کیلومتر خطوط انتقال در قطرهای 600 تا 1200 میلیمتری چدنی است، حدود 85 درصد پیشرفت دارد و به این ترتیب سالانه 15 میلیون مترمکعب آب از تصفیهخانه هفتم تهران به شهرهای قرچک، باقرآباد، ورامین و خیرآباد منتقل خواهد شد.
پساب، ظرفیت مناسبی برای تامین آب بخشهای مختلف مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: با توجه به کمبود آب استان تهران و نیز جمعیت بالای آن پساب، ظرفیت مناسبی برای تامین آب بخشهای مختلف است؛ پساب قابل استفاده در بخشهای کشاورزی و صنعت است و ازآنجاکه در اکثر شهرهایی که پروژههای فاضلاب اجرا میشود، صنایع و کشاورزی مستقر است پساب به شدت مورد نیاز است.
پرورش تصریح کرد: با اجرای مدل مالی واگذاری پساب که در تمامی جلسات شورای برنامهریزی که توسط استاندار تهران و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شده به این نکنه پرداخته شده است که باید شرکتهای آب و فاضلاب اجازه واگذاری پساب را به متقاضیان در دو بخش صنعت و کشاورزی و آبیاری فضای سبز داشته باشند؛ به طور مثال این واگذاری میتواند در یک بازه زمانی 10 یا 15ساله باشد؛ درآمدی که از محل پساب حاصل میشود به اجرای سریعتر پروژههای فاضلاب در شهرهای مختلف استان تهران کمک میکند.
از طرف دیگر و پس از پایان مدت زمان واگذاری، پساب را در اختیار شرکت آب منطقهای تهران قرار میدهیم تا برای تغذیه آبخوان و نیز سفرههای زیرزمینی از آن استفاده کند و به این ترتیب از فرونشستهای زمین جلوگیری شود.
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر پردیس وزیر نیرو همچنین از پروژههای آبفای شرق استان تهران از جمله عملیات اجرایی ساخت فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب پردیس بازدید و مرکز پایش، آزمایشگاه، کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب را افتتاح کرد.
به گفته پرروش سال گذشته فاز نخست تصفیهخانه فاضلاب پردیس با ظرفیت 24 هزار مترمکعب در شبانهروز افتتاح شد.
جمعیت بسیار بالایی در مدت بسیار کم در شهر جدید پردیس بارگذاری شده، جنس خاک منطقه سنگی و نفوذناپذیر است و با توجه به اینکه رودخانههای جاری در این منطقه از جمله جاجرود جزو رودخانههای تامینکننده آب شرب شهر تهران است باید مراقب باشیم که منابع آب آلوده نشود.
او افزود: با فاز اول تصفیهخانه فاضلاب پردیس 70 تا 80 درصد تصفیهخانه در مدار بهرهبرداری قرار گرفت که بلافاصله فاز دوم آن با ظرفیت تصفیه 24هزار مترمکعب در شبانهروز را آغاز کردیم و پیشبینی میکنیم در کمتر از مدت زمان پیشبینیشده به بهرهبرداری برسد.
مرکز پایش و راهبری تأسیسات آب و فاضلاب که طرح جوادالائمه (ع) نام گرفته است از دیگر پروژههایی است که در بازدید وزیر نیرو افتتاح شد
هدف از اجرای این طرح کنترل و نظارت از راه دور تأسیسات آب و فاضلاب به منظور توسعه خدمات کمی و کیفی، افزایش رضایتمندی مشترکان، کاهش هزینهها و دسترسی سریع به جزئیات دادهها ست که دارای چهار مرکز رودهن (مرکزی)، لواسان، دماوند و فیروزکوه است.
تأمین برق اضطراری ایستگاههای پمپاژ خطوط انتقال از دیگر پروژههای آبفای شرق استان تهران است که مدیرعامل آبفای استان تهران در باره آن میگوید: با توجه به اینکه بارندگیها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و آب ورودی سدها هم کم شده است پیشبینی میکنیم تابستان امسال در تامین برق با مشکل مواجه شویم؛ از این رو چندین دستگاه دیزل ژنراتور برای نصب در محل چاهها خریدهایم تا در صورت قطع برق از آنها استفاده کنیم.
پرورش تصریح کرد: بهرهبرداری از تاسیسات فشارشکن نرم نیز از دیگر پروژههایی است که دکتر اردکانیان از آن بازدید کرد.
این پروژه زیستمحیطی است، چراکه از انرژی آب که در خطوط انتقال آب وجود دارد، انرژی برق مورد نیاز برای تجهیزات و تاسیسات شرکت تامین میشود. سامانه ارتباطات ایمن و پایدار برای حفظ ارتباط مرکز با واحدهای امدای شرکت در هنگام حوادث و نیز نوسازی و تجهیز ناوگان خودروهای امدادی و عملیاتی از دیگر پروژههایی است که در آبفای شرق استان تهران به بهرهبرداری رسید.
به گفته پرورش، ارزش مجموع پروژههای افتتاحشده در شهرهای پاکدشت، قرچک، ورامین، پردیس و رودهن بالغ بر 1500 میلیارد ریال، پروژههایی که کلنگ آغاز عملیات اجراییشان به زمین زده شد 6300 میلیارد ریال و پروژههایی که وزیر نیرو از آنها بازدید کرد، هزار میلیارد ریال بوده است.