مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ٣١ پروژه مهر ماندگار پتروشیمی به عنوان طرح های توسعه ای این صنعت ارزش آفرین مصوب شده بود که ظرفیت اسمی این ٣١ طرح بیش از ١٣ میلیون تن است.
مهندس عبدالحسین بیات افزود: این پروژه ها با ٥,٦ میلیارد دلار بودجه ارزی و بیش از ٥٦ هزار میلیارد ریال بودجه ریالی مصوب شده اند که تا پایان اسفند ماه سال گذشته ١٧ طرح به بهره برداری کامل رسید.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اظهار کرد: با بهره برداری از این طرح ها ١٧ طرح هشت میلیون و ١٥٧ هزار تن به ظرفیت نصب شده صنایع پتروشیمی کشور افزوده شد.
وی افزود: ١٤ طرح باقی مانده نیز ٤ میلیون و ٨٣٥ هزار تن ظرفیت دارند که با بهره برداری کامل از پروژه های مهر ماندگار، صنعت پتروشیمی ایران به ظرفیت ٦٠ میلیون تن دست خواهد یافت.
بیات ادامه داد: پیش از مصوب شدن پروژه های مهر ماندگار ظرفیت صنعت پتروشیمی ٥١ میلیون و یکصد و ٢٥ هزار تن بود که اکنون با ٢٥,٤ درصد رشد ظرفیت نصب شده در به حدود ٦٠ میلیون تن خواهد رسید.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: از پروژه های مهر ماندگار تا کنون ٩ طرح به طور رسمی افتتاح شده و ٨ طرح نیز منتظر افتتاح رسمی است و ٤ طرح نیز تا پایان خرداد ماه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
بیات تصریح کرد: طرح های توسعه ای در پتروشیمی فجر، پتروشیمی ایلام، اسکله صادراتی فاز ٢ عسلویه و فاز اول نیروگاه پتروشیمی دماوند ٤ طرحی هستند که به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: ٢١ طرح پتروشیمی به غیر از پروژه های مهر ماندگار در کشور وجود دارد که در مسیر فاینانس خارجی قرار داشته و تاکنون برای ٥ طرح مجوز گشایش ال سی را دریافت شده است.
بیات گفت: برای این ٢١ طرح ١٣ میلیارد دلار منابع لازم است و صندوق توسعه ملی ١٧ طرح را پشتیبانی خواهد کرد و تاکنون ٢ میلیارد دلار نیز برای این پروژه ها گشایش ارزی صادر شده است و در کل ٦ میلیارد دلار گشایش ارزی از طریق صندوق توسعه ملی انجام خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: با بهره مندی کامل از ٧٣ طرح پتروشیمی که در دست اجرا داریم ظرفیت صنعت پتروشیمی به ٦٤ میلیون تن خواهد رسید و تا پایان برنامه پنجم این ظرفیت باید به ١٠٠ میلیون تن برسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که در سال گذشته ٤١ میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور تولید شد، گفت: از این مقدار ٢٨ میلیون تن در بازار در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت و مابقی نیز به عنوان خوراک میان مجتمع های پتروشیمی مبادله شد و ١٥,٦ میلیون تن نیز به خارج از کشور صادر شد.
بیات افزود: ١٢,٣ میلیون تن از محصولات پتروشیمی مصرف داخلی از طریق بورس در اختیار صنایع تکمیلی قرار گرفته است