به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان امورمالیاتی کشور، مجتبی تقوی، مدیرکل امور مالیاتی البرز با اشاره به این مهم که اجرای مالیات بر ارزش افزوده در کشورهایی با ویژگیهای گوناگون اقتصادی، از کشورهای توسعه یافته گرفته تا کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، نتیجه موفقیتآمیزی داشته است، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهمی که در اقتصاد ایران با هدف شفافیت اقتصادی انجام شد، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده است که حاصل بررسیهای کارشناسانه بوده است.
وی افزایش درآمدهای پایدار و پاک مالیاتی، ارتقای سهم منابع حاصل از کسبوکار جامعه در اداره کشور، تقویت حس تعلق و تأثیرگذاری در جامعه، سرعت بخشی به فعالیتهای عمرانی که مستلزم حضور گسترده و نقشآفرینی بخش خصوصی در حیات اقتصادی جامعه است را از کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده دانست.
وی افزود: این سیستم مالیاتی به صورت خود سنج است که در آن وظیفه تشخیص مالیات به خود مودیان واگذار شده است، بنابراین وظیفه اصلی مأموران مالیاتی که بازدید و نظارت را بر عهده دارند، بررسی میزان دقت در گزارش مودی در مورد محاسبه مالیات متعلقه یا مالیات قابل استرداد است.
تقوی این قانون انعطافپذیر را موجب شفافیت فعالیتهای اقتصادی و تحقق درآمدهای مالیاتی دانست و گفت: این قانون موجب کاهش اتکای بودجه کشور به درآمدهای نفتی میشود.
وی در پایان با بیان اینکه اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده در کشور همچون سایر انواع مالیات در راستای تأمین درآمدهای پاک مالیاتی و با هدف انتقال بار مالیاتی از تولید به مصرف است، تصریح کرد: با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، مسیر تهیه و توزیع کالاها شفاف میشود و کسانی که بیجهت در مسیر تولید تا مصرف قرار گرفتهاند، شناسایی شده و به تدریج حذف میشوند.