به گزارش بانک و صنعت، نصرالله سردشتی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش در همایش گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با بیان اینکه این شرکت صادرات کل کشور در بخش نفت خام، فرآورده های نفتی و گاز مایع را انجام می دهد، گفت: متاسفانه برخی دستاوردهای بزرگ و حتی مشکلات پیش روی این شرکت را به دلیل تحریم ها نمی توانیم توضیح بدهیم.
وی افزود: شرکت ملی نفتکش ایران با دارا بودن 70 فروند شناور که 50 فروند آن غول پیکر است بزرگترین شرکت حمل مواد نفتی در دنیاست ضمن اینکه 3500 نفر پرسنل داریم که به دلیل تحریم ها امکان استفاده از نیروی خارجی وجود ندارد و تمام پرسنل این شرکت ایرانی هستند.
مدیرعامل شرکت نفتکش ایران با تاکید بر اینکه تمام تعمیرات شناورها را در داخل کشور انجام می دهیم و رنگ، ابزارآلات و قطعات و دیگر ملزومات کشتی را که قبلاً از خارج تهیه می کردیم در داخل تامین می شود، ادامه داد: 5 ماه پیش 5 فروند کشتی متعلق به دو شرکت کشتیرانی و نفتکش وظیفه صادرات فرآورده های نفتی به ونزوئلا انجام داد که با تقدیر رهبر معظم انقلاب مواجه شد و حرکت ما جهادی نامیده شد، با این حال دریانوردی تجاری حق مسلم ماست و کسی نمی تواند خدشه ای به صادرات نفتی ما وارد کند.
سردشتی با بیان اینکه مشکل سوخت کم سولفور کشتی های شرکت کشتیرانی و نفتکش از محل تولید پالایشگاه اراک حل شد، گفت: در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.
به گفته عضو شورای عالی هماهنگی ارگان های دریایی شرکت نفتکش با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی 500 نفر از فارغ التحصیلان رشته های دریایی را برای کارآموزی و اعزام به دریا جذب کرده است.
وی ادامه داد: کشتیرانی خصوصی در بخش حمل و نقل محموله های نفتی راه اندازی شده و حتی در بخش صادرات فرآورده های نفتی، گاز و نفت خام به نفتکش کمک کرده اند.
مدیرعامل نفتکش دو شرکت کشتیرانی و نفتکش را نوک پیکان تحریم ها از زمان شروع مجدد تحریم ها دانست و یادآور شد: این موضوع اهمیت ناوگان ملی را نشان می دهد، اگر ناوگان ملی نداشتیم امکان صادرات نفت و فرآورده های آن در ایام تحریم وجود نداشت. به گفته سردشتی میانگین سنی ناوگان شرکت نفتکش 16 سال است که چندان نرمال نیست و به دلیل تحریم ها امکان نوسازی ناوگان وجود ندارد.