پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 444299 تاریخ : 1397/10/07-15:42:44
,8,13,
موافق عرضه تدریجی کل گندم کشور در بورس کالا هستیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

موافق عرضه تدریجی کل گندم کشور در بورس کالا هستیم

اجرای سیاست قیمت تضمینی ذرت و جو در بورس کالا هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع صاحبان صنعت دامداری و مرغداری و به طور کلی گروه های مصرف کننده بوده است؛ از این رو موافق عرضه کل گندم کشور در بورس کالا هستیم که البته با توجه به حجم بالای آن، در بازه زمانی 2،3 ساله به سود کشاورزان، تولید و دولت خواهد بود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: نکته مهم این است که شروع هر کاری به آسانی امکان پذیر نیست؛ اما اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا از طرح های موفق بخش کشاورزی در چند سال اخیر بوده است به طوریکه امروز دولت  هیچ نگرانی برای اجرای سیاست خرید تضمینی و ورود به بازار ذرت ندارد. پس از ذرت، شاهد اجرای این طرح برای جو و موفقیت آن بودیم؛ از این رو در مورد گندم هم عرضه پرحجم در بورس کالا آغاز شد به طوریکه واحدهای صنفی صنعتی گندم موردنیاز خود را از طریق بورس تامین می کنند. 

عباس کشاورز با بیان اینکه در سال های آینده شاهد توسعه معاملات کشاورزی در بورس خواهیم بود و درخصوص عرضه گندم در بورس نیز نگرانی وجود ندارد، گفت: برای عرضه گندم تولیدی کشور در بورس نگرانی وجود ندارد؛ اما به طور طبیعی نمی توان در شرایط فعلی همه 11 میلیون تن گندم کشور را روی تابلوی بورس برد. از این رو، برنامه این است که حداقل کسانی که فعالان واحدهای صنفی و صنعتی هستند، مثل کارخانه های تولید ماکارانی و تولیدکنندگان شیرینی، بیسکویت و سایر تولیدکنندگانی که برای تولید داخلی و صاردات خود به گندم و آرد نیاز دارند، از بورس اقدام به خرید گندم کنند. 

وی افزود: ضمن اینکه توصیه می شود گندم بر مبنای تقاضای این گروه ها و با خصوصیاتی که این واحدهای تولیدی می خواهند، در بورس عرضه کنیم؛ چراکه گندم برای هر مصرفی شرایط و خصوصیات خاصی را می خواهد. 

کشاورز تاکید کرد: من معتقدم اگر گندم کل کشور طی دو سه سال آینده و به تدریج در بورس عرضه شود و دولت هم با اجرای این سیاست و برای عرضه کل گندم تولیدی کشور در بورس موافقت کند، فشار بالای مالی ناشی از مداخلات دولت در خرید گندم کاهش می یابد.

وی در ادامه تصریح کرد: وزارت کشاورزی کاملا موافق عرضه کل گندم تولیدی کشور به مرور در بورس است؛ ولی موضوع اینجاست که در حال حاضر سیاست خرید تضمینی برای گندم موردنیاز برای مصارف نان اجتناب ناپذیر است؛ ولی اگر طی دو سه سال برنامه عرضه را اجرایی کنیم، شاید دولت هم در آینده گندم خود را از بورس خریداری کند.

وی بر لزوم فرهنگ سازی و آشنایی کشاورزان با مکانیسم معاملات بورس تاکید کرد و گفت: در این راستا باید کشاورزان را با این سیستم معاملاتی آشنا کنیم تا بتوانیم به سرعت در مسیر عرضه محصولات کشاورزی در بورس حرکت کنیم. 

کشاورز با اشاره به پرداخت سریع مطالبات کشاورزان با عرضه محصولات این حوزه در بورس کالا در قالب سیاست قیمت تضمینی، اظهار کرد: اجرای این سیاست در بورس باعث شد تا دولت به جای پرداخت کل وجه محصول، مابه التفاوت نرخ فروش در بورس با قیمت تضمینی را بپردازد و به عبارت دیگر بار مالی تحمیل شده بر بودجه دولت با کمک بورس کالا بسیار کم شد. ضمن اینکه کشاورزان هم از دریافت پول ناشی از فروش محصولاتشان در سریع ترین زمان ممکن راضی هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان اظهار کرد: به نظر من اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس برای محصولات مختلف خیلی زود رونق می گیرد؛ حتی پیشنهاد عرضه سیب زمینی در بورس هم وجود دارد، چراکه اختلاف بین قیمت مصرف کننده و عرضه کننده این محصول خیلی زیاد است. حال آنکه این بورس شرایط برد برد را در اختیار طرفین می گذارد که هم می تواند به مصرف کننده کمک کند و هم به نفع مصرف کننده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 233
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران