به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، در این مراسم مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ، مدیران را به حرکت مستمر در مسیر حق و خدمت به خلق دعوت کرد و گفت : نحوه زندگی ما ، اساس زندگی نسل های آینده را پایهریزی میکند پس باید به گونهای عمل کنیم که شرمسار آیندهگان نباشیم .
وی افزود: یاریرسانی به هم نوع به عنوان یک وظیفه و اعتقاد قلبی بایستی سرلوحه اعمال ما قرار گیرد .
مهندس حجتی دیدگاه صحیح در مقوله خدمترسانی را نگرش پویا برای ارتقای خود و سازمان مربوطه دانست و تصریح کرد: باید هر لحظه مدعی خود باشیم ، هر روز برای بهترشدن تلاش کنیم، در دادگاه وجدان عملکرد خود را مورد بررسی قرار دهیم و اثرگذاری خود را پایش کنیم تا سازمان ما شامل رحمت خداوند و دعای خیر مردم باشد .
وی افزود: در شرایط کنونی بایستی قدرت تحمل خود را بالا ببریم، همبستگی خود را حفظ کنیم و با تکیه بر تواناییهای خود و استفاده صحیح و کامل از قابلیتها ، بر محدودیتها و نارساییها غلبه کنیم تا رشد و توسعه محقق شود.
حجتی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه نیازهای قبل و بعد از تولید محصول نیز بایستی در نظر گرفته شوند گفت: کشاورزی در مزرعه خلاصه نمیشود و برای داشتن کشاورزی اقتصادی علاوهبر تولید انبوه بایستی مراحل پیشین و پسین تولید نیز مدنظر باشند و کشاورز در تمام مراحل حضور واقعی داشته باشد.
وی در پایان ضمن اعلام حمایت وزارت جهاد کشاورزی از بانک کشاورزی برای تقویت منابع و افزایش سرمایه بانک گفت: خوشبختانه علیرغم نارساییها ، مشکلات موجود اقتصادی و دیدگاه غالب نسبت به سیستم بانکی، بانک کشاورزی این افتخار را دارد که جایگاه خاصی در بین کشاورزان و عموم مردم ایران داشته و دیدگاه مثبتی نسبت به آن وجود دارد.
در ادامه این مراسم ، دکتر مرتضی شهیدزاده رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی ، برگزاری چنین نشستی را در هشتاد سال اخیر بی سابقه دانست و اظهار امیدواری کرد تا با تعامل، همکاری و هم فکری به هدف تجهیز منابع برای تامین مالی و توسعه بخش کشاورزی دست یازند و با برنامه ریزی برای این آب و خاک ،استقلال اقتصادی کشور را میسر سازند.
شهیدزاده در ادامه سخنان خود با بیان این مطلب که بانک کشاورزی در سال 93 بیش از 378 میلیارد ریال منابع به بخش کشاورزی تزریق کرده است، گفت: بخش کشاورزی نیازهای مختلفی دارد و بانک کشاورزی با منابع موجود تنها 30 درصد از نیازهای بخش کشاورزی را می تواند برآورده کند.
شهیدزاده تغییر در اساسنامه بانک کشاورزی و تفویض اختیارات بیشتر به این بانک را برای تسریع روند تصمیمگیری ضروری دانست و افزود: با حمایت وزارت جهاد کشاورزی می توانیم بانک اول تخصصی کشور باشیم.
شهیدزاده با تاکید بر این مطلب که صندوق بیمه محصولات کشاورزی می تواند ریسک مدیریتی را پوشش دهد، گفت: با توجه به تغییر نگرش برای اقتصادی کردن فعالیت های بانک و بهینه سازی خدمات بایستی تغییراتی در ساختار صندوق بیمه محصولات کشاورزی اعمال شود و تامین به موقع منابع مورد نیاز این صندوق مورد توجه قرار گیرد.
شهیدزاده تغییر نگرش در انضباط مالی، ساده سازی فرآیندها، چابک سازی بانک ، تفویض اختیارات بیشتر به استان ها و حرام دانستن اضافه برداشت از بانک مرکزی را از جمله اقدامات مدیریتی خود از بدو ورود به مجموعه بر شمرد و گفت: تلاش می کنیم با برنامه ریزی درست، منابع اندکی را که در اختیار داریم در مکان صحیح هزینه کنیم تا کشاورزی رو به رشدی را رقم بزنیم.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی برای تاسیس صندوق دوم سرمایه گذاری بانک، با هدف حضور در بازار سرمایه برای جذب منابع و تزریق به بخش کشاورزی صورت خواهد گرفت.
شهیدزاده تخصیص بهینه منابع به کل فرایند تولید و فعالیت های اقتصادی را برای پشتیبانی از تولیدات بخش کشاورزی ضروری دانست و افزود: راهکار مناسب برای جذب منابع، جلب اعتماد مشتری از طریق تامین نیازهای وی و همزمان تصویرسازی مناسب از بانک است.
وی افزود: بانک کشاورزی سیاست ها و خط مشی های اعتباری خود را بر اساس تعامل و همفکری با وزارت جهاد کشاورزی تبیین می کند.
دکتر شهیدزاده سپس گزارشی از عملکرد بانک کشاورزی در سنوات گذشته و پیش بینی برنامه عملکردی آن در سال 94 را ارائه کرد و گفت: در سال 92 مبلغ تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی 185 هزار میلیارد ریال بود ، در سال 93 این رقم به 226 هزار میلیارد ریال افزایش یافت و برای سال 94 تلاش خواهد شد تا این رقم بیش از 350 هزار میلیارد ریال باشد.
وی جذب 96 درصدی منابع صندوق توسعه ملی در 100 روز کاری منتهی به پایان سال 93 را حاصل همکاری بانک و وزارت جهاد کشاورزی دانست و اظهار امیدواری کرد تا در سال جاری این تعامل سازنده به افزایش سهم بانک کشاورزی از بازار برای تامین مالی بخش کشاورزی منجر شود.
شهیدزاده در پایان اهم برنامه های بانک کشاورزی در سال 94 را بر شمرد.
براساس این گزارش دکتر عبدالمهدی بخشنده معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی از دیگر سخنرانان این مراسم ، اولویتهای حمایتی وزارت جهاد کشاورزی را با توجه به محدودیت منابع آب، اجرای امور زیربنایی برای مصرف بهینه آب، تشویق به تولید محصولات گلخانهای و پرورش ماهی در قفس اعلام کرد و افزود : عمده فشار بخش کشاورزی بر دوش بانک کشاورزی به عنوان تنها بانک تخصصی بخش کشاورزی است.
این گزارش میافزاید: بیان دیدگاههای تنی چند از معاونان برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در استانها و بیان مشکلات و پیشنهادات توسط تعدادی از مدیران بانک کشاورزی از دیگر برنامههای این نشست بود .