آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 210415 تاریخ : 1395/03/17-20:12:47
,2,17,
منابع بانک ملی دردولت یازدهم 60درصدرشد کرد

منابع بانک ملی دردولت یازدهم 60درصدرشد کرد

عبدالناصر همتی مدیر عامل سابق بانک ملی ایران از رشد 60 درصدی منابع بانک ملی در مدت 30 ماه فعالیت دولت یازدهم باوجود رقابت سنگین بین بانکی خبر داد و گفت:در این مدت اجازه ندادیم در بخش سپرده موثر بانکی به بانک دوم تبدیل شویم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,عبدالناصر همتی روز دوشنبه در مراسم تودیع از بانک ملی ،افزود: در این بخش با بانک دوم 200 هزار میلیارد ریال (20 هزار میلیارد تومان) فاصله داریم، اما همچنان بانک اول کشور در بین بانک های عامل در سپرده های موثر هستیم.
وی گفت: نسبت منابع به کارکنان از 23 میلیارد ریال به 40 میلیارد ریال رسید که 70 درصد رشد نشان می دهد. ضمن آن که از 40 هزار نفر کارکنان رسمی بانک ملی در این مدت سه هزار نفر کم شد.
همتی گفت: در جریان اختلاس هشت هزار و 700 میلیارد ریالی ( 870 میلیارد تومان) که عده ای به دنبال آن بودند، سه ماه درگیر بودیم و با کمک اطلاعات مراقبت کردیم تا اتفاق نیفتد.
وی کاهش تعداد شرکت های تحت تملک بانک ملی را از دیگر اقدام های انجام شده در دوره مدیریت اش در بانک ملی عنوان کرد و گفت: در ابتدا با ایستادگی و برخی مخالفت ها رو به رو شدیم اما توانستیم بخشی از شرکت ها را واگذار کنیم.

وجود رقابت مکارانه در سیستم بانکی
مدیرعامل سابق بانک ملی با بیان اینکه رقابت سخت و بسیار مکارانه‌ای در سیستم بانکی به ویژه در برخی بانک ‌های خصوصی وجود دارد، اظهار داشت: با وجود این رقابت ها که ما را گرفتار کرد، توانستیم روی پای خود بایستیم.
وی با ارایه گزارشی از عملکرد 33 ماهه خود در بانک ملی ایران گفت: از زمان قبول مسئولیت، مشکلات درون‌زا و برون‌زا در این بانک وجود داشت که مجموعه بانک تلاش کرد در این مدت آن را حل و فصل کند.
همتی با گلایه از برخی کارشکنی ها در مسیر اصلاح ساختار مالی بانک ملی در سه سال گذشته اظهار داشت: همه به ویژه کسانی که در اوایل حضورم در بانک ملی فتنه کردند، می بخشم؛ عده‌ای شب‌نامه نوشتند، در کار ما اخلال کردند زیرا می‌دانستند می‌خواهیم بانک ملی را درست کنیم.
همتی تاکید کرد: به طور قطع وقتی صدها میلیارد تومان پول آن هم با نرخ 12 درصدی در دست عده‌ای باشد و شما می‌خواهید آن را پس بگیرید، فشار می‌آورند و عده ای نیز از خارج از بانک خط می گرفتند و همراهی نمی کردند.
رئیس کل بیمه مرکزی با برشمردن اصلاحات ساختاری مالی صورت گرفته در بانک ملی افزود: منابع موثر بانک ملی اکنون به 120 هزار میلیارد تومان می‌رسد و نسبت به بانک دوم 20 هزار میلیارد تومان بیشتر است. 
وی، ساماندهی مطالبات معوق را از دیگر اقدامات انجام شده در سه سال گذشته عنوان کرد و گفت: مطالبات معوق در پایان اسفندماه سال گذشته به 6.8 درصد کاهش یافت که البته با توجه به اینکه در اوایل سال معمولاً معوقات اندکی رشد می‌کند فکر می‌کنم این نسبت اکنون هفت درصد باشد.
همتی بیان اینکه 10 کارگروه ویژه برای وصول مطالبات معوق تشکیل شد و توانستیم بخش قابل توجهی از معوقات را وصول کنیم، افزود: نرخ سود حدود 50 هزار میلیارد ریال از معوقات را از 13 تا 14 درصد به 22 درصد رساندیم.
مدیرعامل پیشین بانک ملی ایران درباره تلاش عده ای برای اختلاس هشت هزار و 730 میلیارد در بانک ملی نیز گفت: سه ماه درگیر این موضوع بودیم تا در نهایت مانع از وقوع آن شدیم؛ آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی به من گفت خیلی شانس آوردی وگرنه نامت روی این اختلاس می‌ماند.

 162 شرکت بانک ملی باید واگذار شود
همتی با یادآوری اینکه بانک ملی 162 شرکت دارد که طبق سیاست های دولت باید واگذار کند، اظهار داشت: تلاش بسیاری برای واگذاری بنگاه‌های مازاد صورت گرفت و فقط در سال گذشته هفت هزار و 800 میلیارد ریال (780 میلیارد تومان) واگذاری انجام شد اما چون بازار کشش نداشت امکان فروش بیشتر فراهم نبود.
وی به مشکلات و سنگ اندازی ها در مسیر واگذاری این شرکت ها اشاره کرد و گفت: برای نمونه شرکت کشت و صنعت لرستان که 15 سال راکد بود به یک شیعه عربستانی واگذار شد اما عده ای فشار آوردند و با استاندار نامه نگاری کردند تا این واگذاری متوقف شود در حالی که اکنون این فرد یک هزار میلیارد ریال (100 میلیارد تومان) سرمایه گذاری کرده است.
مدیر عامل پیشین بانک ملی با یادآوری اینکه در زمان پذیرش این مسئولیت نرخ موثر تسهیلات در بانک ملی به 11 درصد رسیده بود و همه تسهیلات با نرخ 12 تا 14 درصد پرداخت می شد، ادامه داد: این در حالی بود که بانک به سپرده های یکساله مردم 20 درصد سود پرداخت می کرد.
وی ادامه داد: برای توقف این وضعیت ابتدا از پرداخت وام ایثارگران جلوگیری کردم؛ اگرچه اعتراض های زیادی را در کشور به دنبال داشت اما توانستیم این وضعیت را ساماندهی کنیم و پس از آن، تسهیلات ایثارگران دوباره برقرار شد.
همتی اضافه کرد: در این شرایط در گام نخست نرخ سود تسهیلات را به 22 درصد افزایش دادیم که متوسط نرخ سود تسهیلات در سایر بانک‌ها بود.
وی تاکید کرد: اگر بانک ملی دو سال دیگر با این شرایط تسهیلات پرداخت می کرد، چیزی از بانک باقی نمی ماند.
همتی با بیان اینکه 134 طرح برای تحول بانک ملی در دست اجراست، افزود: امروز بانک ملی از تفکر بنگاه دولتی بودن خارج شده و مانند بنگاه خصوصی و اقتصادی فعالیت می کند.
همتی، تحول نرم افزاری و سخت افزاری را از دیگر اقدامات انجام شده در سه سال گذشته در بانک ملی عنوان کرد و گفت: راه اندازی اینترنت بانک و تحول در بخش فناوری اطلاعات از جمله این دستاوردهاست.

تکریم مردم از طریق جذب منابع بیشتر و وصول مطالبات معوق 
مدیرعامل جدید بانک ملی ایران نیز در این آیین، راهبرد این بانک را خدمت به مردم و ارائه خدمات باکیفیت عنوان کرد و گفت: این کار از طریق حمایت از بخش تولید و پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط با رویکرد اشتغال زایی و اقتصاد مقاومتی پیگیری می شود.
محمدرضا حسین زاده حمایت از صادرات و استفاده مناسب از ظرفیت های بین المللی و منطقه ای را رویکرد بانک ملی دانست و گفت: این بانک در آستانه 89 سالگی خود قرار دارد و فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است.
وی افزود: کارکنان بانک ملی تلاش می کنند تا با خلاقیت، نوآوری و تحول گرایی به اعتلای بانک و پیشرفت کشور کمک کنند و امیدواریم آیندگان قضاوت خوبی درباره ما داشته باشند.
حسین زاده، تکریم مردم از طریق جذب منابع بیشتر و وصول مطالبات معوق را از راهکارهای این بانک برای رسیدن به اهداف خود که همان کمک به بهبود فضای کسب و کار و اشتغال است، عنوان کرد.
مدیرعامل بانک ملی ایران، از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست تا موضوع افزایش سرمایه این بانک دولتی را در دولت و مجلس پیگیری کند تا بتوان تسهیلات بیشتری را در اختیار متقاضیان به ویژه در بخش تولید قرار داد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 234