به گزارش بانک و صنعت، مجتبی فراهانی اظهار داشت: طی شش ماه اول سال بنگاه های مشاور املاک از حیث نصب نرخنامه، دریافت کمیسیون مطابق با تعرفه نرخنامه و ارائه فاکتور برای دریافت حق مشاوره مورد بازرسی قرار گرفتند و این طرح همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه از 39 هزار و 407 مشاور املاک 805 مورد متخلف شناسایی شد، اظهار داشت: روند بازرسی ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از کاهش 40 درصدی تعداد بازرسی ها و رشد 28 درصدی ارزش ریالی برخوردار بوده است.
فراهانی اظهار داشت: این تعداد بازرسی ها، در طی این بازه زمانی حدود 9 درصد از کل میزان بازرسی های صورت گرفته در سطح کشور را شامل می شود.
وی عمده تخلفات این واحدها را به ترتیب گرانفروشی، عدم صدور فاکتور، عدم درج تعرفه در محل و نداشتن پروانه کسب عنوان و تصریح کرد: این واحدهای متخلف تاکنون با تشکیل پرونده هایی به ارزش مجموعاً بیش از 103 میلیارد ریال به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
این مقام مسئول ادامه داد: براساس آمار اعلام شده طی این مدت، بالاترین ارزش ریالی پرونده های متشکله در کل کشور به ترتیب به استان های تهران با 57 درصد، استان همدان با هفت درصد و استان خراسان رضوی با شش درصد تعلق داشته و همچنین استان اصفهان با 36 درصد بالاترین سهم تخلف یابی را در کل کشور به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، در زمان حاضر با استفاده از کد رهگیری 94 هزار واحد صنفی مشاور املاک ثبت شده در سراسر کشور، چهار میلیون و 41 هزار و 632 مورد معامله ملکی در دفاتر این واحدهای صنفی به ثبت رسیده، که از این تعداد حدود 899 هزار و 472 مورد مربوط به شش ماهه اول سال جاری است.