به گزارش بانک و صنعت، دهمین نشست کرسی راهبردی قاچاق کالا و ارز و امنیت ملی با موضوع «رمزارزها: ظرفیت ها و چالش های اقتصادی» (جلسه دوم) در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.
در این نشست مهدی نوری، مدرس دانشگاه و صاحب نظر در مسائل مربوط به رمزارزها ضمن تشریح پیامدهای مختلف این پدیده نوظهور بر حوزه های مختلف اقتصادی به بیان راهکارهای مرتبط پرداخت.
وی اقبال به رمزارزها در کشور و سراسر دنیا را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه امروزه حتی بانک های مرکزی نیز تمایل به انتشار رمزارزهای ملی پیدا کرده اند تصریح کرد: غفلت از این حوزه می تواند منجر به خسارت های بزرگی در اقتصاد و امنیت ملی کشورمان شود.
این مدرس دانشگاه با تطبیق پول متعارف با رمزارزها در ویژگی هایی نظیر ابزار مبادله، واحد محاسبه و ذخیره ارزش اظهار کرد: هر چند رمزارزها برخی ویژگی های پول را دارند، ولی هنوز زود است که آن را به لحاظ ماهیت با پول برابر بدانیم.
وی ادامه داد: اهمیت این نکته از آن جهت است که اگر ماهیت رمزارز به خوبی شناخته نشود، در تنظیم و تدوین مقررات آن دچار اشکال خواهیم شد. از یک نگاه، اگر آن را پول بدانیم، مرجع تدوین مقررات مربوط به آن بانک مرکزی و اگر دارایی محسوب شود مرجع تدوین مقررات وزارت اقتصاد و دارایی خواهد بود، همین مسأله در نوع نگاه به صرافی های رمزارزی و نحوه برخورد با آن ها نیز اهمیت خواهد داشت.
در خاتمه اعضای این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداختند و ضمن انتقاد از غفلت چندین ساله و سیاست گذاری اخیر که انسداد چند ماهه فعالیت های قانونی این عرصه را به همراه دارد، بر لزوم عزم و اراده جدی مسؤولین و دستگاه های مربوطه تأکید کردند.