به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سید محمد مجابی معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به قرار گرفتن لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا در دستور کار صحن علنی مجلس، گفت: امروز چهارشنبه 14 مهرماه به عنوان دولت برای بررسی لایحه در جلسه مجلس حضور داشتم اما به دلیل تعدد دستورهای اعاده شده از سوی شورای نگهبان، نوبت به طرح لایحه نرسید و موضوع به جلسه بعد مجلس موکول شد.
وی افزود: نظر به اهمیت موضوع آلودگی هوا به ویژه با توجه به اینکه برای نخستین بار در قوانین کشور، موضوع گرد و غبار در حوزه آلودگی هوا مورد توجه و طرح قرار میگیرد، نماینده آبادان با تهیه درخواستی مکتوب که به امضاء 50 نفر از نمایندگان رسید از رئیس مجلس خواست تا لایحه مذکور با قید فوریت در صحن علنی طرح و بررسی شود.
مجابی افزود: با توجه به تعداد بالا نمایندگانی که خواستار فوریت در بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا شدهاند، لایحه در اولویت طرح جلسه آینده مجلس قرار گیرد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری اهمیت بسیار بالا لایحه مذکور، همچنین نقاط قوت و ویژگیهای خاص آن از جمله شرح شفاف و صریح تکالیف و وظایف دستگاههای مرتبط در موضوع آلودگی هوا، پیش بینی جرایم خاص برای آلایندگی هوا، تأکید بر ضرورت اجرایی شدن پایش موتورخانههای مهم برای نخستین بار در کشور، تأکید بر ضرورت پایش امواج، همچنین توجه به موضوع گرد و غبار به عنوان یکی از آلاینده های مهم و موثر هوا، خاطرنشان کرد: تصویب این لایحه گامی موثر در مدیریت آلودگی هوا کشور است.
این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به تشدید پدیده وارونگی هوا در نیمه دوم هر سال و افزایش آلودگی هوا در بسیاری از شهرها و استانهای کشور به ویژه کلانشهرها، تسریع در تصویب این قانون منجر به شکل دهی بهتر اقدامات و مدیریت آلودگی هوا در کشور میشود.
به گفته مجابی، برخورد کارشناسی و دقیق نمایندگان مجلس در کمیسیونهای مختلف به ویژه کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و آب منجر به تکمیل گزارش کمیسیون اصلی در خصوص لایحه پیشنهادی شد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اشارهای هم به توجه ویژه مجلس دهم به لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا داشت و افزود: نظر به اینکه لایحه مذکور مدت مدیدی در مجلس متوقف مانده بود، اقدام مجلس دهم برای قرار دادن لایحه مذکور در دستور کار صحن علنی مجلس آن هم پس از 6 ماه از فعالیت مجلس، قابل تقدیر است.