پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 178451 تاریخ : 1395/01/16-10:03:20
,5,16,17,
صادرات نفت گاز پارسال 30 برابر شد

صادرات نفت گاز پارسال 30 برابر شد

صادرات نفت گاز پارسال به بیش از 300 هزار تن رسید که در مقایسه با 11 ماه سال 93 حدود سه هزار و 275 درصد رشد نشان می دهد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازشانا,اسماعیل حشم فیروز، مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: عملکرد این بخش در مجموع در حوزه های صادرات و بانکرینگ تا حدود زیادی مطلوب بود و تقریبا در بیشتر حوزه ها به برآوردهای پیش بینی شده دست یافتیم.

وی ادامه داد: در بخش صادرات گاز مایع عملکردی مطلوب داشتیم، اما به دلیل نوسانهای شدید بازار در بخش نفت گاز به میزان پیش بینی شده دست نیافتیم، به طور مثال نفت گازی که 970 دلار مبادله می شد به 280 دلار هم رسید.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که برآورد شرکت در بحث نفت گاز پارسال 500 هزارتن بود که به دلیل نوسانهای شدید بازار رقم بیش از 300 هزار تن تحقق پیدا نکرد، گفت: البته این آمار نسبت سال 93 حدود سه هزار و 275 درصد افزایش داشت که دلیل عمده رشد این بود که تا پیش از آن ما نه تنها صادرکننده نبودیم؛ بلکه این فرآورده را وارد می کردیم.

حشم فیروز اعلام کرد: با توجه به این که از اوایل سال 94 صادرات مازاد مصرف آغاز شد ما برآورد کرده بودیم که به 500 هزارتن برسیم که متاسفانه به آن دست پیدا نکردیم، اما طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته بدون شک تا پایان سال 95 رقم 500 هزار تن محقق خواهد شد.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: در بخش بانکرینگ نفت گاز در سال 93 به عدد124   هزار تن دست یافتیم که این رقم با بیش از 94 درصد رشد پارسال به 240 هزار و 325 تن رسید.

وی ادامه داد: بانکرینگ نفت کوره در سال 93 به سه میلیون و 512 هزار و 645 تن رسید که در سال 94 با 25 درصد رشد به چهار میلیون و 400 هزار تن رسید.

حشم فیروز تصریح کرد: در بانکرینگ نفت کوره باید به 20 درصد رشد دست می یافتیم که خوشبختانه با همه مشکلاتی که در بخش نوسان بازار و اورهال پالایشگاه بندرعباس داشتیم باز شاهد 25 درصد رشد بودیم.

وی، با بیان این که این 20 درصد رشد براساس سهم بازار بانکرینگ ایران برای حفظ سهم و جایگاهمان در بحث فروش و عرضه در خلیج فارس تعیین شده است، گفت: در حال حاضر بیش از چهار میلیون تن بانکرینگ نفت کوره داریم  که باید به تناسب آن 10 درصد هم بانکرینگ نفت گاز داشته باشیم.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: با توجه به بانکرینگ بیش از چهار میلیون تن نفت کوره  باید در بخش نفت گاز 440 هزار تن فروش داشته باشیم که هم اکنون 240 هزار تن است، بنابراین باید این رقم در سال آینده با افزایش 200 هزار تنی به 440 هزارتن برسد.

وی اظهار کرد: در بخش بانکرینگ نفت کوره با شرکتهای مربوطه تفاهم صورت گرفته فقط باید ما شرایط تحویل فرآورده را آماده کنیم که در صورت اجرای تعهدهایمان به سهم تعیین شده و رشد 20 درصدی در سال 95 خواهیم رسید.

حشم فیروز، با اعلام این که با 10  شرکت بانکرینگ همکاری داریم ، گفت: اکنون بازارهای بین المللی، خلیج فارس و دریای عمان بازارهای عمده ما هستند و شرکت براساس تقسیم بندی بازاری که صورت گرفته نفت گاز و نفت کوره را عرضه می کند، که امیدواریم با امکاناتی که در سواحل ایجاد شده و شرائط جدید پسابرجام بتوانیم سهم  خود را در زمینه بانکرینگ افزایش دهیم.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: ما برای صادرات دیگر فرآورده ها برحسب تقسیم بندی وزارتخانه با هدف مبارزه با قاچاق، بازارهای اطراف ایران نظیر افغانستان، پاکستان، اربیل کردستان عراق و عراق را تامین می کنیم، همچنین در این زمینه با دولت مرکزی عراق قرارداد صادرات روزانه 2 میلیون تن نفت گاز داریم که امسال هم تمدید خواهد شد.

به گفته وی، اکنون اقدمهای لازم برای تعیین مجری و پیمانکار را پیگیری می کنیم که اگر مجری خوبی پیدا کنیم و قرارداد کامل اجرا شود به برآورد بیش از 500 هزار تن هدفگذاری شده در سال 95 دست پیدا می کنیم.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، با اشاره به این که در دیگر فرآورده ها به آمار پیش بینی شده دست پیدا کرده ایم، افزود: پارسال در بخش صادرات نفت گاز با سه هزار و 275 درصد رشد به 270 هزار تن دست پیدا کردیم، در حالی که این رقم در سال 93 تنها هشت هزار تن بود.

همچنین، در صادرات نفت سفید در سال 93 به رقم 500 تن رسیدیم که پارسال با دو هزار و 600 درصد رشد به 13 هزار و 500 تن دست یافتیم.

وی بیان کرد: سوخت هواپیما پارسال به 15 هزار تن رسید، در حلی که این مقدار در سال 93، سه هزار تن بوده است که از رشد 400 درصدی حکایت می کند. 

حشم فیروز ادامه داد: در بخش صادرات گاز مایع هم 400 درصد رشد داشتیم و از رقم 30 هزار تن سال 93 به 127 هزار تن در سال 94 رسیدیم، صادرات گوگرد با 20 درصد افت به 69 هزار و 500 هزار تن رسید، در حالی که سال 93 این رقم 87 هزار تن بود.

به گفته وی، کاهش صادرات گوگرد به دلیل کمبود تولید و شرایط اورهال پالایشگاه اراک بوده و شرکت هر آنچه را تحویل گرفته فروخته است.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، با اشاره به این که برای صادرات دیگر فرآورده ها هم بسته به مقادیر مازاد مصرفی که مدیریت تامین و توزیع در اختیار ما قرار دهد، مشکلی در بحث فروش وجود ندارد.

وی گفت: در بخش گاز مایع چندین قرارداد تا پایان شهریورماه داریم که بدون شک تمدید خواهند شد.

حشم فیروز، درباره سهم فرآورده ها از بازار بانکرینگ و صادرات گفت: بیشترین بازار فروش بانکرینگ را نفت کوره با بیش از چهار میلیون تن به خود اختصاص داده است که مجموع دیگر فرآورده ها به این مقدار نمی رسد.

به اعتقاد وی، سال 94 سال خوب و تجربه ای مناسب برای امسال بود، زیرا نخستین سالی بود که در زمینه همه فرآورده ها با مازاد و انباشت روبرو بودیم و به شناسایی بازار، ایجاد زیرساختهای لازم و شناسایی مشتریان، ایجاد انبارها و مبادی جدید اقدام کردیم.

حشم فیروز ادامه داد: مبادی صادرات ما تنها مشهد بود، اما اکنون اصفهان و ساری را اضافه کرده ایم که با آماده کردن زیرساختها بدون شک امسال کار روانتر و با سرعت بیشتری اجرا می شود.

وی تصریح کرد: پارسال بخش زیادی از توان و وقت خود را صرف رفع مشکلات داخلی و عملیاتی کردن کارها کردیم که بدون شک با رفع این موانع و بهبود شرائط بانکی امیدواریم مشکلات حل شود و دغدغه ما تنها فروش و بازاریابی باشد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 208
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران