به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازاقتصادی و دارایی )شادا(، معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در این مراسم با اشاره به اهمیت این سامانه در ایجاد شفافیت در نظام مالی دولت گفت: در علم مدیریت نظریه ای با عنوان مقاومت در برابر تغییر وجود دارد که بر اساس آن افراد حقیقی یا حقوقی با سنجش میزان منافع یا زیان خود در برابر تغییر واکنش نشان می دهند .
نوبخت در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 10 سال از تعهد بودجهریزی برمبنای عملکرد در سازمان مدیریت و برنامه ریزی میگذرد، افزود: تعهد دیگر مربوط به نظامGFS صندوق بین المللی پول است که بر اساس آن دولت ها تنظیم و نگهداری حسابهای ملی خود را منطبق بر استانداردهای بین المللی پذیرفته شده انجام می دهند.
وی در تببین نظام حسابداری GFS گفت: ما نیز این استانداردها را که برگرفته از صندوق بینالمللی پول است پذیرفتیم، زیرا مبنا و تعاریف متفاوت داشت. از منظر آنها نفت درآمد نیست بلکه فروش سرمایه و دارایی است و نظام GFSبرپایه تراز است.
نوبخت با اشاره به اینکه سه منبع در مقابل سه نوع مصرف داریم، عنوان کرد: نظام GFS در برابر درآمد و هزینه تراز میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری تراز درآمد دولت منفی 45 هزار میلیارد تومان است،گفت: دولت مجبور است برای تامین این هزینه ها از محلی غیر از درآمد ها اعم از درآمدهای مالیاتی و گمرکی یعنی در آمدهای نفتی اقدام کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ادامه داد: اکنون نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی 7 تا 7،5درصد است که در برنامه ششم به حدود 10 درصد خواهد رسید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با اشاره به اینکه با شناسایی اموال دولت مشکل فاینانس و تأمین مالی حل میشود، اظهار داشت: در تبصره 6 بودجه 94 بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت، 5 هزار میلیارد تومان اسناد خزانه و هزار میلیارد تومان صکوک پیشبینی شده و وعده انتشار11 هزار میلیارد تومان اوراق داده شده است.
وی افزود: در عین حال برای استفاده از هزار میلیارد تومان صکوک مشکل وجود دارد، چون تضمین آن برعهده دستگاهها بوده که باید براساس اسناد و اموال خود در نظر بگیرند، به همین علت چون اوراق مشارکت و اسناد خزانه تضمین دولت را دارد، انتشار صکوک با مشکل مواجه است.
به گفته نوبخت، نکته مهم دیگر، در کنار تأمین مالی، بهرهوری است که از 8 درصد رشد اقتصادی، باید 2،5 واحد درصد آن از بهرهوری باشد و 5،5 واحد سرمایهگذاری صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه از اموال دولت به نحو مطلوب استفاده نمی شود، تصریح کرد: دستگاههایی هستند که از اموال مطلوب استفاده نمیکنند و در مقابل باید برای دیگر دستگاهها از بودجه هزینه شود.
وی گفت: در حال حاضر براساس برآوردها 12 بیلیارد ریال اموال دولتی داریم و نمیتوانیم حسابداری درستی از آن داشته باشیم.
نوبخت با اشاره به تأمین درآمدهای پایدار تصریح کرد: بدون افزایش تعرفه و نرخ مالیاتی باید از طریق بسط پایههای مالیاتی به سمت بی نیاز شدن از درآمدهای نفت برویم.