به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ؛ در آستانه روز جهانی کارگر، هفته نامه آتیه نو با روی جلدی متفاوت و تیتر «سربازان بی ادعای تولید» به طور ویژه به مباحث مربوط به کار و کارگر پرداخته و در گزارش اصلی خود، نقشکارگران در«احیای تولید ملی» و موانع و چالشهای تحقق این امر را بررسی کرده است.
به نوشته این هفته نامه، «حمایت از کالای داخلی هدف و شعاری است که امسال اقتصاد تولید ایران باید به آن دست یابد. مسئلهای که بسیاری معتقدند اگر درست و حسابی به آن توجه شود، اقتصاد بیمار ایران را مداوا میکند. تقریبا همه ناظران پذیرفتهاند که مداخله سیاستی برای احیای کارآفرینی و تسهیل فرایندهای کسبوکار، امید به رشد اقتصادی کشور را دوچندان میکند و از دل آن، بهبود رفاه و افزایش کیفیات زندگی عموم مردم بهخصوص کارگران افزایش مییابد. گذشته از اهمیت موضوع این روزها دغدغه جدیتر در عرصه رسمی و فضای کارشناسی، انتخاب رویکرد مناسب و تدوین بستههای سیاستی شکوفاننده تولید است. حال سوال این است از کدام مسیر، رویای حمایت درست و حسابی از تولید تعبیر میشود؟ نقش نیروی کار در این فرایند چیست و چه بسترهایی باید فراهم شود تا با رشد بهرهوری، ارزشافزوده اقتصادی افزایش یابد؟ مهمترین مولفه جذب، نگهداری و ارتقای نیروی کار چیست؟ و سرانجام آنکه افزایش حقوق و درآمد کارگران آیا نقشی در شاخص تولید و رقابتپذیری بنگاهها دارد؟»
مثلث نامتساویالاضلاع!
«مثلث نامتساویالاضلاع!» عنوان گزارش از میزگردی است که آتیه نو به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار کرده است. در این میز گرد، علی خدایی، نماینده کارگران در شورایعالی کار و محمدرضا نجفیمنش، رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق تهران از وضعیت فعلی روابط کار چهار دهه پس از انقلاب گفتند.
به نوشته این هفته نامه، وضعیت اقتصادی و معیشتی جامعه به گونهای است که هر گفتوگوی کارگری و کارفرمایی در هر سطحی که باشد مستعد تبدیل شدن به مناقشه است، چراکه انباشت مطالبات یکی از طرفین این معادله -یا نامعادله- بحث را به مسیر جدل میکشاند. موارد متعددی از مسائل حل نشده بین این دو ساق مثلث کار کشور وجود دارد که ساق دیگر یعنی دولت هم نتوانسته نقش سازندهای در حل آنها داشته باشد. برای مثال، طبق آییننامه تبصره یک ماده7 قانون کار، مقرر شده بود با تفکیک قراردادهای موقت از دائم تکلیف امنیت شغلی کارگرانی را که در گرو تنظیم قراردادهای دائم بود مشخص شود، اما با گذشت چندین سال از این موضوع هنوز آییننامهای تنظیم نشده و طبق آمارهای رسمی مسئولان، بیش از90 درصد کارگران امنیت شغلی ندارند، این در حالی است که جمعیت کارگری با احتساب تعداد اعضای خانواده آنها، جمعیتی بیش از 50 میلیون نفر را در کشور شکل میدهند. بررسی این موضوع در سالی که همه از تقویت تولید ملی و پشتیبانی از کالا باکیفیت ایرانی صحبت میکنند، بازخوانی نقش کارگران و مناسبات آنها با دیگر اضلاع تولید، میتواند درک بهتری از موانع و مشکلات تحقق شعارهای فوق بدهد. پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه 97، در آستانه روز جهانی کارگر، مسائل، چالشها و نگرشهای جامعه کار را در نشستی با حضور علی خدایی، عضو هیئتمدیره کانون شوراهای اسلامی کار و نماینده کارگران در شورایعالی کار و محمدرضا نجفیمنش، رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق تهران و نماینده سابق ایران در مجمع جهانی کارفرمایی تحلیل کردیم. از حسین سلاحورزی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز برای حضور در این میزگرد دعوت به عمل آمده بود که به دلیل ماموریت کاری، نتوانست حضور پیدا کند و یادداشتی مرتبط با بحث در اختیار ما قرار داد.
سپر دفاعی کارگران جهان
آتیه نو با طرح این سئوال که در خط مقدم اتحادیه های بین المللی کارگری چه می گذرد؟ در مطلبی با عنوان «سپر دفاعی کارگران جهان» روایتی از کمپین کارگران هندی ارایه کرده است. به نوشته این هفته نامه، یک ماه پیش، در صبح بیستودوم ماه مارس، تعدادی زن با ساریهای رنگارنگ و پلاکاردهایی در دست، در یکی از خیابانهای اصلی بنگلورِ هند به راه افتادند. تعدادشان آنقدر بود که در نگاه اول توجه را جلب کند. بعضی از آنها فرزندان کوچکشان را در آغوش گرفته و دست کودک دیگری را بهدنبال خود میکشیدند. تعداد اندکی مرد هم در این جمعیت راهپیما به چشم میخورد. روی پلاکاردها عبارتهای «شرایط کاری نامطلوب، توالتهای کثیف و شکسته، عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و دستمزد پایین» به چشم میخورد. کارگران مزارع چای هند، کمپینی برای حمایت از حقوق انسانی کارگران یعنی حق دسترسی به آب سالم و بهداشت در محیط کار تشکیل داده و در روز جهانی آب، خواستار رسیدگی به حقوق خود شدند.
پاسخ به سه سوال مهم و کاربردی بیمهای
در این شماره از آتیه نو محمد حاجی بابایی، کارشناس تامین اجتماعی به سه سوال مهم و کاربردی بیمهای پاسخ گفته است,1- حق بیمههای پرداختی بابت احتساب سوابق سربازی یا حضور داوطلبانه در جبهه، در چه صورتی به بیمهشده برگشت داده میشود؟ 2- برای کسی که با 55 سال و یک ماه سن و حدود پنج سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری در تامیناجتماعی با نرخ 30درصد بهطور غیرارادی از کار بیکار شده و با معرفی اداره کار، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری شده، مقرری بیمه بیکاری تا چه زمانی پرداخت میشود؟ 3- آیا میتوانم با انتقال شش سال سابقه خود از صندوق عشایر و روستائیان به تامیناجتماعی و پرداخت مابهالتفاوت حقبیمه آن، با 11سال سابقه در تامیناجتماعی بازنشسته شوم؟
عنوان برخی دیگر از مطالب شماره 149 هفته نامه آتیه نو
کرامت کارگران به اعتبار کالای ایرانی است
بسته تامیناجتماعی برای حمایت از کسبوکار
تقویم هفته کارگر
تقویت تشکلها تنها راهکار دفاع از حقوق کارگران است
تدابیری برای حمایت از کارگر و کالای ایرانی
اینجا چراغی روشن است
کار، زندگی این زنان را نجات داد
و....