آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 134374 تاریخ : 1394/02/19-09:47:37
,5,
ساخت 360 کیلومتر خط لوله برای پایداری شبکه انتقال گاز

پارسال محقق شد

ساخت 360 کیلومتر خط لوله برای پایداری شبکه انتقال گاز

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، پارسال بیش از 360 کیلومتر خط لوله برای پایداری شبکه انتقال گاز ساخته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت و به نقل از خبرنگار شانا، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران امروز (شنبه 19 اردیبهشت ماه) در نشست خبری حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: برای بهره برداری از مجموع پروژه های این شرکت در سال گذشته بیش از دو هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار، هزینه شده است.

علیرضا غریبی افزود: ساخت 80 کیلومتر خط 56 اینچ دهم سراسری از پتاوه تا اصفهان از جمله این پروژه ها بود که با بهره برداری از آن ظرفیت انتقال گاز کشور افزایش یافت.

وی یادآور شد: این پروژه با هدف گازرسانی به جنوب استان اصفهان بویژه جایگزینی مصارف صنایعی از جمله، ذوب آهن، فولاد مبارکه و مصارف خانگی اجرا شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، با بهره برداری از این خط، ماموریت خط چهارم سراسری تغییر کرده و این خط، گاز مورد نیاز مرکز کشور را تامین و پایداری انتقال گاز در این مناطق افزایش می یابد.

غریبی در خصوص عملکرد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در سال 93، گفت: یکی از پروژه های مهمی که طی سال گذشته در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران انجام شد، اجرای خط لوله 23 کیلومتری عسلویه تا پارسیان و خط انتقال گاز به نیروگاه کهنوج بود.

وی در خصوص ایستگاههای راه اندازی شده طی سال 93، اظهار کرد: ایستگاه همدان، بیجار، خیرگو و پتاوه از جمله ایستگاههایی بودند که پارسال به بهره برداری رسیدند و پل کله و دشت نیز آماده شدند، اما به دلیل عدم تزریق گاز به بهره برداری نرسیدند.

غریبی، به نصب توربینهای یدک در ایستگاههای تقویت فشار خنج و ارسنجان و تکمیل آنها در سال گذشته اشاره کرد و در توضیح برنامه های آتی این شرکت در سال 94، ادامه داد: تکمیل و به مرحله بهره برداری رساندن خط ششم سراسری از اولویتهای شرکت مهندسی و توسعه گاز در سال جدید است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، گفت: از دیگر برنامه های این شرکت در سال جدید، تکمیل خط 600 کیلومتری اهواز تا دهکلان است که این پروژه هم اکنون با انشعابات تعریف شده در اجراست.

غریبی از برگزاری مناقصه برای اجرای خط انشعابی کوهدشت- خرم آباد به منظور تقویت سامانه گاز لرستان خبر داد و افزود: در تلاشیم برای تسریع در امر صادرات گاز به عراق، عملیات اجرایی انشعاب 230 کیلومتری 48 اینچ کوهدشت را به نتیجه برسانیم.

وی ادامه داد: خط لوله 100 کیلومتری چارمله به نفتشهر، که در واقع قسمت انتهایی مسیر صادرات گاز به عراق است، بزودی به مرحله بهره برداری می رسد.

به گفته وی، برای صادرات گاز به بصره، از مسیر اهواز به شلمچه (خرمشهر) خط لوله ای به طول 141 کیلومتر احداث کردیم و امیدواریم امسال و اواسط سال آینده، بتوانیم این مجموعه را وارد مدار تولید کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، یادآور شد: در مجموع خط ششم سراسری، 600 کیلومتر خط لوله 56 اینچ است که ضمن گازرسانی به غرب و شمال غرب کشور، برای انجام بخشی از صادرات گاز نیز در نظر گرفته شده است.

غریبی، پیشرفت فیزیکی پروژه های یاد شده را مثبت ارزیابی کرد و افزود: خط لوله اهواز تا دزفول حدود 200 کیلومتر است، که لوله های حدود 30 کیلومتر آن تامین شده و جوشکاری 130 کیلومتر آن نیز انجام شده است.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، انتظار می رود این خط  پایان امسال به بهره برداری برسد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، از در دست اجرا بودن پروژه دزفول- کوهدشت خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این خط لوله 160 کیلومتری به تازگی اجرا شده و انتظار می رود تا اواسط سال آینده به مرحله بهره برداری برسد.

غریبی با اشاره به انتخاب پیمانکار پروژه کوهدشت- بیستون، افزود: ورقهای مورد نیاز برای تولید این خطوط لوله، تامین شده است و به تدریج وارد فاز عملیاتی این پروژه می شویم، بر اساس برنامه زمانبدی شده قرار است این خط لوله اواسط سال آینده تکمیل شود.

وی پیشرفت پروژه انتقال گاز از خط ششم سراسری را 60 درصد عنوان کرد و ادامه داد: آزمایش 100 کیلومتر انتهایی خط  230 کیلومتری ششم آغاز شده و اواسط سال آینده آماده بهره برداری می شود.

غریبی حجم کل سرمایه مورد نیاز در این بخش را 2.2 میلیارد دلار برآورد و اعلام کرد: البته این رقم ممکن است در روند کار تغییر کند.

غریبی گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و تامین نیاز بخشی از صادرات گاز از طریق این خط  را از اهداف بهره برداری آن دانست و یادآور شد: ساخت یک خط لوله 260 کیلومتری از ایرانشهر به زاهدان از برنامه های اجرای این پروژه گازرسانی بوده که پیمانکار آن انتخاب شده و بیش از 25 کیلومتر خط لوله به منطقه حمل شده است.

وی گفت: با بهره برداری از پروژه یاد شده، بیش از 400 هزار خانوار در شهرهای ایرانشهر، زاهدان، زابل و خاش از نعمت گاز طبیعی برخوردار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در خصوص پروژه گازرسانی دامغان – نکا، افزود: عملیات اجرایی این پروژه آغاز شده و لوله های بیش از 130 کیلومتر از 176 کیلومترخط لوله 42 اینچ، تولید شده است و انتظار می رود خط برای سال آینده تکمیل شود.

وی میزان کل خطوط لوله ای که باید توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز به بهره برداری برساند را بیش از شش هزار کیلومتر عنوان کرد و ادامه داد: این شرکت امسال باید پنج ایستگاه خط هشتم انتقال گاز را پیش از زمستان راه اندازی کند. 

غریبی اظهار کرد: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، طی دو سال آینده باید پنج ایستگاه از خط ششم سراسری را اجرایی و عملیاتی کند که پیمانکار آن انتخاب شده و بزودی وارد مرحله عملیاتی می شود.

به گفته وی، خط لوله نکا- ساری- رشت به طول 380 کیلومتر و 40 اینچ از جلمله خطوطی است که باید طی سالهای آینده اجرایی شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197