به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، محمدرضا بهرامن اضافه کرد: عملکرد تامین اجتماعی بیشتر واحدهای تولیدی بهویژه واحدهای درگیر با مشاغل سخت و زیانآور را دچار چالش کرده است. واحدهای معدنی از جمله واحدهای متضرر از عملکرد نامناسب تامین اجتماعی در بخش خصوصی هستند.
رییس خانه معدن با اشاره به اینکه روش محاسبه سازمان تامین اجتماعی و مبنای حقوق بازنشستگان از سوی این سازمان واحدهای معدنی را دچار سردرگمی کرده است، گفت: واحدهای تولیدی محاسباتشان را انجام داده و مجامع را برگزار کرده و سودشان را تقسیم کردهاند و امروز بعد از گذشت 10 سال سازمان تامین اجتماعی محاسبات را دوباره انجام میدهد.
وی ادامه داد: عمده نیروی انسانی واحدها در مقاطعی این واحدها را ترک کردند و با توجه به زمان ترک کار باید بر مبنای قانون مشاغل سخت و زیانآور 4 درصد مستمری دریافت کنند اما سازمان تامین اجتماعی در محاسبات جدید بر اساس آخرین حقوق دریافتی نیروی انسانی، مستمری که باید توسط کارفرمایان پرداخت شود را محاسبه میکند.
بهرامن ادامه داد: از طرف دیگر سازمان تامین اجتماعی کارفرمایان را موظف کرده است 4 درصد مستمری بازنشستگی نیروی کار را در زمان بازنشستگی پرداخت کنند.
وی گفت: اگر کارگر از یک مجتمع برود و 15 سال دیگر بازنشسته شود، آن مجتمع باید بر اساس آخرین حقوق و مزایای دریافتی توسط نیروی کار درصد مستمری را پرداخت کند. این چه قانونی است که آینده را مبنای محاسبات شرکتها قرار میدهد؟ این روش محاسبه در هیچ جای دنیا معمول نیست و خطر سرمایهگذاری در کشور را افزایش میدهد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: بهطور مکرر درباره نحوه اجرای این قانون پیگیری کردیم اما بهجایی نرسیدیم. سازمان تامین اجتماعی متحمل هزینههایی شده است و برای پوشش این هزینهها به بخش خصوصی فشار میآورد.