آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 657950 تاریخ : 1403/04/05-14:06:16
,12,
رونمایی از 17 پروژه کلان صنعت نفت؛ جهش اشتغال و سودآوری با تکیه بر توان داخلی

بانک و صنعت گزارش می دهد

رونمایی از 17 پروژه کلان صنعت نفت؛ جهش اشتغال و سودآوری با تکیه بر توان داخلی

با افتتاح رسمی 17 پروژه کلان بالادست و پایین دست نفت و گاز در هفت استان کشور به ارزش 180 همت، صنعت نفت ایران شاهد یکی از بزرگ ترین موج های اشتغال و سودآوری شد؛ به گونه ای که با این بهره برداری ها، 15 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می شود و سالانه 120 همت سود خالص به اقتصاد کشور بازمی گردد. این پروژه ها نه تنها تولید نفت و فرآورده های پالایشی و پتروشیمی را افزایش داده، بلکه توانمندی داخلی، نقش شرکت های دانش بنیان و حرکت ایران به سوی خودکفایی و رشد اقتصادی پایدار را تقویت می کند.

به گزارش بانک و صنعت آئین افتتاح 17 پروژه کلان صنعت نفت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، از طریق ویدئوکنفرانس در روز دوشنبه چهارم تیرماه برگزار شد تا گامی بزرگ در مسیر رشد اقتصادی، افزایش تولید انرژی و تحول در صنایع بالادست و پایین دست نفتی ایران برداشته شود.

جواد اوجی در این مراسم با تشریح چالش های جدی صنعت نفت در ابتدای دولت سیزدهم، به مجموعه اقدامات بی سابقه ای که در سه سال اخیر برای احیای این صنعت استراتژیک صورت گرفت، پرداخت. بنا به گفته وی، در زمانی که دولت سیزدهم فعالیت خود را آغاز کرد، تولید نفت کشور به پایین ترین حد خود یعنی حدود دو میلیون و 100 هزار بشکه رسیده بود؛ هم زمان 87 میلیون بشکه میعانات گازی و 25 میلیون بشکه نفت سنگین و فوق سنگین در شناورها ذخیره شده و کشور با کسری بودجه 400 هزار میلیارد تومانی و بی انگیزگی غالب میان سرمایه انسانی صنعت نفت روبه رو بود. اوجی عوامل گذار از این چالش ها را همت بالای کارکنان، حمایت های ریاست جمهوری شهید و نقش آفرینی معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد.

وی در ادامه، بهره برداری از 155 پروژه نیمه تمام و کلان نفتی به ارزش معادل 34 میلیارد دلار طی سه سال اخیر را نمونه ای محسوس از تغییر رویکرد دانست. نتیجه این تلاش ها، با رشد 1.5 برابری تولید نفت به سقف 3 میلیون و 600 هزار بشکه، افزودن روزانه 53 میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایش گاز، 270 هزار بشکه به ظرفیت پالایش نفت و تولید روزانه 13 میلیون تن محصولات پتروشیمی بود، که عملاً ایران را در جایگاه ممتازی از نظر ظرفیت تأمین و تولید انرژی منطقه قرار داده است.

تقویت جهش اشتغال و سودآوری ملی با پروژه های جدید

محور اصلی مراسم، افتتاح 17 پروژه بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و گاز ایران به ارزش 180 هزار میلیارد تومان (معادل حدود 3.6 میلیارد دلار) بود که در هفت استان کشور به ثمر نشسته است. وزیر نفت با تاکید بر راهبرد اشتغال محور و سودآفرین این پروژه ها اظهار داشت: «با بهره برداری کامل از این پروژه ها، 15 هزار شغل دائمی و تخصصی جدید ایجاد می شود و سوددهی سالانه آن ها برای اقتصاد کشور 120 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.» به طور مشخص با اجرای این پروژه ها، افزون بر 10 هزار بشکه نفت خام، 7.5 میلیون لیتر سوخت یورو 4 و 5 و 3 میلیون تن محصول پتروشیمی روزانه بر تولید ملی افزوده خواهد شد. همچنین، ظرفیت ذخیره سازی نفت ایران با 18 میلیون بشکه افزایش، سطح امنیت انرژی کشور را ارتقا می دهد.

صنعت نفت کشور موفق شده در سه سال اخیر، با جمع آوری 16 میلیون مترمکعب گاز همراه نفت، علاوه بر کاهش آلایندگی محیط زیست و جلوگیری از اتلاف منابع، توسعه اقتصادی و بهره برداری بهینه از مزیت های هیدروکربوری کشور را رقم بزند. اوجی همچنین وعده داد تا پایان سال جاری، این رقم جمع آوری به بیش از 30 میلیون مترمکعب در روز برسد که به معنی دستاوردی مهم در حوزه توسعه پایدار و حفاظت محیط زیست است.

اتکا به توان داخلی و دانش بنیان شدن صنعت نفت

یکی از نکات شاخص تجربه سه سال گذشته صنعت نفت، رشد چشمگیر نقش شرکت های دانش بنیان و داخلی در این حوزه است. آنگونه که وزیر نفت اظهار داشت، شمار شرکت های دانش بنیان طرف قرارداد با این وزارتخانه از تنها 150 شرکت به 700 شرکت افزایش یافته است. این تحوّل نه تنها نشان دهنده راهبرد اتکا به تولید و فناوری داخلی است، بلکه به شکل ملموسی هزینه ها را کاهش، سرعت و کیفیت پروژه ها را ارتقا و ضریب استقلال ملی را افزایش داده است.

توسعه فاز 11 میدان مشترک گازی پارس جنوبی، که نزدیک به دو دهه میان شرکت های بزرگ غربی و شرقی دست به دست می شد، سرانجام به همت ایرانیان به بهره برداری رسید و به یکی از دستاوردهای کلان سه سال اخیر بدل گشت. امضای بیش از 23 میلیارد دلار قرارداد توسعه میادین و اخذ مصوبه ی پروژه های بهینه سازی با ارزش 36 میلیارد دلار نشان از عزم جدی صنعت نفت برای خروج از سنت های منسوخ و دستیابی به عصر جدید خودکفایی و توسعه دارد.

مدیریت بحران ها و پایداری انرژی در برابر تهدیدات

در کنار موفقیت های فنی و سرمایه گذاری، وزیر نفت با اشاره به سه حمله بزرگ سایبری و تروریستی به زیرساخت توزیع فراورده های نفتی و گازی کشور در این مدت، تاکید کرد با وجود ناترازی ها و فشارها، همبستگی و تلاش شبانه روزی مجموعه صنعت نفت اجازه هیچ تهدید واقعی علیه امنیت انرژی کشور را نداد. این امر اهمیت داشتن ساختار مدیریتی چابک و آماده در زمان بحران را دوچندان نشان می دهد.

مسئولیت اجتماعی؛ جهشی کم سابقه در خدمت رسانی به جامعه

اوجی همچنین به بعد توسعه اجتماعی صنعت نفت اشاره کرد؛ از تصویب و اجرای 6 هزار پروژه مختلف مسئولیت اجتماعی طی سه سال گذشته به ارزش 45 هزار میلیارد تومان سخن گفت، عددی که در مقایسه با صرفاً 4 هزار میلیارد تومان در دولت های پیشین، از ارتقاء چشمگیر سطح خدمت رسانی و توجه به زیرساخت های مورد نیاز مناطق برخوردار و کم برخوردار حکایت دارد.

چشم انداز 1403؛ رشد پایدار و تحول آفرین در نفت و گاز

وزیر نفت در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به پروژه های روبه بهره برداری در ماه های آتی گفت: تا پایان امسال، ظرفیت تولید نفت کشور به 4 میلیون بشکه در روز خواهد رسید، میزان تولید گاز 34 میلیون مترمکعب دیگر افزایش می یابد و پروژه های جمع آوری گازهای مشعل، تولید سوخت استاندارد و احداث 15 پتروشیمی جدید تکمیل خواهد شد. علاوه بر این، توسعه خطوط لوله، کاهش انتقال جاده ای فرآورده ها و تنوع بخشی به صادرات انرژی، بخشی از برنامه های بلندمدت وزارت نفت در سال جدید خواهد بود.

در نهایت، اوجی ضمن تشکر از همکاری همه جانبه کارکنان و شرکای صنعت نفت، اعلام کرد دستاوردهای رقم خورده در مسیر توسعه، اشتغال و سودآوری ملی، زمینه رشد اقتصادی گروه نفت و گاز کشور را تا 20 درصد در سال جاری فراهم خواهد کرد. این موفقیت، چشم اندازی روشن برای اقتصاد مقاومتی و جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی ترسیم می کند.

#حسین جواهریان



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 195