به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، ازاینرو برای تحقق اهداف اجتماعی بانکداری یکی از ابزارهای آن بهکارگیری قرضالحسنه است.
قرضالحسنه ابزاری برای کمک به نیازمندان و رفع نیازهای دهکهای پایین درآمدی با جذب منابع است. در واقع جذب منابع در قالب قرضالحسنه باید برای رفع نیازهای مردم صورت بگیرد.
سپردهگذاران قرضالحسنه در راه کسب رضایت خداوند و کمک به نیازمندان اقدام کرده و نظام بانکداری اسلامی به عنوان واسط و وکیل این منابع را جذب می کند و در راستای اهداف دولت اسلامی و کمک به رفع نیازهای جامعه تخصیص میدهد. بنابراین بانکداری اسلامی توازنبخش جامعه بوده و نابرابری را کنترل میکند و نیازهای جامعه اسلامی را پوشش میدهد و موجب میشود توزیع منابع به سمت عدالت توزیعی باشد و رضایت جامعه اسلامی افزایش یابد. بنابراین قرضالحسنه یکی از ابزارهای بانکداری اسلامی در نیل به عدالت توزیعی و رفع نیازهای جامعه است و قطعا موجبات رضایت در جامعه اسلامی را فراهم میسازد و در قرآن نیز خداوند متعال به قرض دادن سفارش کرده است و برکت را حاصل چنین نگاهی میداند که امیدواریم در نظام بانکی کشور نیز با جدیت به این کارکرد توجه ویژه صورت گیرد و ضمن آسیبشناسی روند کنونی اقدامات لازم برای توسعه فرهنگ قرضالحسنه در کشور ایجاد شود.