به گزارش بانک و صنعت به نقل از گمرک ایران، سیدروح اله لطیفی اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مصوبه 27 مردادماه، در راستای جلوگیری از سواستفاده از اطلاعات مسافران ورودی برای رجیستری گوشی تلفن همراه، اظهار و ثبت تلفن همراه پس از احراز هویت دقیق، تشخیص غیرتجاری بودن و طی تشریفات گمرکی در لحظه ورود به کشور انجام می شود.
وی افزود: برابر مصوبه مذکور، پس از 12 مهرماه، هرگونه ثبت غیر حضوری تلفن همراه مسافری و بعد از خروج از گمرکات اجرایی مبادی ورودی، ممنوع خواهد بود.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک تصریح کرد: بعد از تاریخ ذکر شده، کارشناسان گمرک در گیت های ورودی مبادی مربوطه حاضر خواهند شد و به ارائه خدمات و انجام تشریفات گمرکی براساس این مصوبه با رعایت کامل مقررات می پردازند.
لطیفی تاکید کرد: مسافران اسناد و مدارک خرید تلفن را با خود به همراه داشته باشند تا در صورت وجود نداشتن شناسه در سامانه ارزش گمرک همکاران نسبت به پذیرش ارزش کالا و ادامه تشریفات گمرکی، اقدام کنند تا پس از آن دفتر تعیین ارزش گمرک، تصمیمات لازم را اخذ کند.
پیش از این انجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اعلام کرده بود که با گذشت بیش از دو سال از اجرای طرح رجیستری که قرار بود جلوی واردات قاچاق موبایل را بگیرد، اما همچنان شاهد سوء استفاده سوداگران از خلاهای قانونی این طرح هستیم.
بر این اساس، طی 2 سال اخیر صدها هزار دستگاه تلفن همراه قاچاق که عمدتا موبایل هایی با ارزش بیشتر از 300 یورو بوده اند با سوءاستفاده از رویه مسافری وارد کشور شده است. این اتفاق، صدمات جبران ناپذیری را با خروج صدها میلیون دلار بر بدنه اقتصادی کشور وارد کرده و بسیاری از خریداران این دستگاه ها را با مشکلات عدیده ای از جمله عدم پشتیبانی مواجه کرده است.