به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک تجارت، دکتر محمدرضا فلاح روز یکشنبه با اشاره به شرایط خاص اقتصادی سال 1391 این سال را دارای بیشترین بحران در حوزه ارزی و فشار بالای تحریمهای بینالمللی و نوسانات نرخ ارز و بازار سرمایه دانست و گفت: آثار تلاطمهای ارزی سال 91 به سال 92 منتقل شد و اگر در سال 91 بازار ارز، سکه و طلا متلاطم بود در سال 92 این بازارها تثبیت شد.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای خصوصی اصل 44 در ادامه با تاکید بر اینکه رسالت ما حمایت از تولید است اظهار داشت: کمک کنیم چرخ تولید در اقتصاد کشور بچرخد چون منافع بلند مدت آن مستقیم و غیر مستقیم به همه ما باز میگردد. اگر تولید رونق یابد تورم کاسته میشود. پس اگر نگاه مان را بلندمدت کنیم میبینیم که وقتی از تولید کننده حمایت میکنیم در واقع از سود حلالی که بابت اشتغال به دست میآید حمایت کردهایم.
مدیرعامل بانک تجارت در ادامه سخنان خود افزود: وظیفه ما در شبکه بانکی این است که تولیدکنندگان واقعی را شناسایی و حمایت ، کنیم نه کسانی که به اسم تولید با تسهیلات دریافتی از بانک در بازارهای دیگر عملیات سوداگری انجام میدهند.
دکتر فلاح اظهار داشت: اگر افزایش تولید در داخل اتفاق بیافتد ما بینیاز از واردات میشویم و در این زمان است که تحریمها بر ما اثر نخواهند داشت. بهترین راه برای غلبه بر تحریمها حمایت از تولید داخلی است. باید تسهیلات را هدفمند کنیم و نظارت را بالا ببریم و مسیر تصمیمگیری ها را روان تر کنیم تا با گردش چرخ تولید، حیات بانکداری حیاتی پایدار و با ریسک پایین گردد. وی با بیان اینکه بازده بازار سرمایه در سال 92 بینظیر بود اظهار داشت: به عنوان نمونه سهم بانک تجارت که در خرداد امسال 140 تومان معامله میشد تا قیمت 405 تومان بالا رفت و اکنون که قیمتها کاهش پیدا کرده 350 تومان معامله میشود. کدام سرمایهگذاری میتواند تا این حد پربازده باشد.
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به اینکه هزینههای تولید در کشور بالا رفته است تاکید کرد: خودمان را جای تولیدکننده بگذاریم؛ نرخ ارز بالا رفته در نتیجه مواد اولیه و ماشین آلاتی با قیمتی چند برابر وارد میشوند. نرخ سود تسهیلات نیز که در اواخر سال 90 به یکباره آزاد شد و به بالای 21 رصد رسید. هزینه سود این تسهیلات در قیمت تمام شده محصولات وارد شده و این یعنی کاهش سوددهی بخش واقعی یعنی بخش تولید اقتصاد. وقتی قیمت تمام شده محصولات بالا رفت یعنی تولید کننده نمیتواند جنس خود را ارزانتر بفروشد پس ناچار است گرانتر بفروشد. با قیمت گرانتر مصرف کننده نمیتواند خرید کند. پس از نظر مصرف کننده تورم وجود دارد و از نظر تولید کننده رکود اتفاق افتاده است و فروش ندارد. نتیجه و تاثیر این دو عامل بر شبکه بانکی بالا رفتن مطالبات است.
وی تصریح کرد: باید دست تولیدکننده را گرفت و به او کمک کرد تا چرخ تولید او بچرخد. چه در پرداخت تسهیلات و چه در تامین سرمایه در گردش میبایست او را حمایت کنیم.