وی در این همایش طی سخنانی اظهار داشت: برگزاری این همایشها نشاندهنده آن است که نظام بانکداری ما به سوی یک نظام جامع بانکداری اسلامی به پیش میرود و هدف مدیران بانکی و نظام بانکداری ما تلاش برای رسیدن به نظام بانکداری اسلامی است.
وی در پایان گفت: مجموعه نظام بانکی کشور نیازمند توجه ویژه مسئولان است چرا که توسعه کشور و تاسیسات اقتصادی نیازمند منابع بانکی است. ما اگر بخواهیم به تورم تک رقمی برسیم نیاز داریم انضباط مالی و پولی خود را با قدرت اجرا کرده و با استمرار ادامه دهیم و امیدوارم همه ما دست در دست یکدیگر کشور را به سوی پیشرفت و تحولات مثبت اقتصادی به پیش ببریم.
قبل از سخنان معاون اول رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی طی سخنانی از حمایتهای معاون اول محترم رئیس جمهور از سیستم بانکی قدردانی کرد.
مدیران عامل بانکهای ملی، سپه، کشاورزی، پاسارگاد و سینا نیز در میزگرد تخصصی نکاتی را در مورد موانع و عملکرد بانکداری بدون ربا ایراد کردند. دکتر عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران طی سخنانی اظهار داشت: با شرایط تورمی که در کشور وجود دارد و طبیعتاً مسائل و مشکلاتی که از تورم ناشی میشود باعث می شود اجرای کامل بانکداری اسلامی با مشکلاتی مواجه شود و همه ما به این باور رسیدهایم که برای حل این مشکلات به تحولات اساسی نیازمندیم.
وی گفت: سیاست های متناقض که هر چند وقت یک بار به سیستم بانکی ابلاغ شد، قانون بانکداری بدون ربا را که قرار بود آزمایشی باشد به قانون دائمی تبدیل کرد و 31 سال است که براساس قانون موقتی که قرار بود اصلاح شود، اما با همان اشکالات در حال اجرا است.
همتی تصریح کرد: ما فاصله زیادی با بانکداری اسلامی داریم، زیرا قرار بود بانکداری بدون ربا مقدمه ای برای بانکداری اسلامی باشد. قرار بود بانک های تجاری عقود مبادلهای و بانک های تخصصی عقود مشارکتی را مورد توجه قرار دهند، اما هم اکنون به دلیل شرایط اقتصادی، بانک های تجاری به سمت عقود مشارکتی رفتهاند.
وی با بیان اینکه قانون بانکداری بدون ربا دچار اشکالات جدی است گفت: اشکالات سیستم بانکی بسیار زیاد است و امیدوارم این همایش مقدمهای برای طرح مسائل جدی و اساسی در حوزه بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی شود و برای حل مشکلات فعلی راهکارهایی را بیاندیشیم و همه ما و صاحب نظران فارغ از هیاهوی رسانهای و به طور کاملاً کارشناسانه به ارائه نظرات خود بپردازیم.