(" منظور گران تر شده است" )، قیمت انواع نان را تا 30 درصد (" در عمل همان 30 درصد و در بسیاری از نانوایی های سراسر کشور تا 45درصد ") افزایش داد.
گران شدن قیمت نان که مهم ترین قوت لایموت مردم کشورمان است با این شیب تند در محافل رسمی و غیر رسمی ،مجلس،رسانه ها و به خصوص در جامعه و در میان اقشار کم در آمد و اسیب پذیر واکنش های بسیاری به دنبال داشته است و به جز نانواها دیگران از این حرکت غیر اعتدالی انتقاد دارند. بسیاری از نمایندگان خانه ملت نیز از دولت و سخنگو آن که معاون برنامه ریزی رئیس جمهوری است، خواسته اند در باره گران تر کردن نان توضیح دهد.
محمدباقر نوبخت در همان روزی که قرار شد از فردای آن روز نان گران شود،اعلام کرد: سه سال است که قیمت نان در کشور افزایش نداشته در حالی که قیمت انواع حامل های انرژی، مزد کارگران ،اجاره مکان،نرخ گندم و آرد و امثال آن بسیار گران تر شده است و نانواها نیز انگیزه لازم را برای پخت نان با کیفیت ندارند. در کشاکش این حرف و حدیث ها ،موافقت ها و مخالفت ها و توضیح خواستن های نمایندگان مجلس از دولت – حالا ما می گوئیم: " خوب شد که نان گران شد.
اینکه چرا چنین سخنی را عنوان می کنیم ، نان این برکت خدا در کشور ما تا کنون یکی ارزان ترین کالاها بوده و به همین علت بسیاری از خانواده ها اعم از اقشار پر درآمد یا آسیب پذیر قدر این نعمت خدا را به علت دور ریز فراوان نان نمی دانستند. براساس آمارها ایران سالانه رقم بسیار زیادی که گاه تا 300 میلیارد تومان اعلام شده است، نان را دور می ریزد و در دور ریختن نان در جهان مقام اول را داراست وحتی از چین یک میلیون و 400 میلیون نفری و هند یک میلیارد و 300 میلیونی جلوتراست که این یک فاجعه به شمار می آید
امارها نشان می دهد که در زمان حاضر سالانه 150 هزار تن نان به ارزش تقریبی 10 میلیارد تومان، تنها در تهران دور ریخته میشود. با احتساب دور ریز در سایر شهرهای کشور، سالانه بیش از 600 هزار تن نان خشک به ارزش تقریبی 40 میلیارد تومان دور ریخته میشود. با وجود بار سنگینی که به عنوان یارانه نان بر بودجه دولت تحمیل میشود، نان به صورت مطلوب در اختیار مردم قرار نمیگیرد و حدود 30 درصد آن به صورت دور ریز و ضایعات درمیآید که معادل 5/2 میلیون تن گندم یعنی همان مقدار کسری سالیانهای است که با پرداخت ارز از خارج وارد میشود. . .
تردیدی نیست که اگر نان ارزش خود را داشته باشد و دولت هم برای آن یارانه اختصاص ندهد،مردم قدر این نعمت را بیشتر می دانند و دور ریز نان " نان خشکی" کم می شود،البته به شرط آنکه نانواها هم انصاف داشته باشند و با این گرانی پر شتاب نان خوب به دست خلق الله بدهند. در چند روز اول گرانی نان به نظر نمی رسد که نانواها این گرانی و کمک دولت را به خوبی درک کرده باشند،اما باید گروه های نظارتی این تولید کنندگان را تشویق و در صورت نیاز مجبور به پخت نان با کیفیت کنند. وقتی مردم پول خوب می پردازند، بی تردید باید نان خوب هم دریافت کنند. از سویی افزایش قیمت نان خواه نا خواه برای نانواها انگیزه پخت نان بهتر را ایجاد می کند و دیگر کمتر کم فروشی و گران فروشی می کنند و دستگاه های نظارتی هم با استدلال می توانند با آنها برخورد کنند. در حقیقت سه عامل جلوگیری از دور ریختن نان ،ایجاد انگیزه در نانوایان و کنترل و نظارت دقت بر فعالیت ها صنف نانوایی از جمله عواملی است که به اعتقاد ما باید گفت: خوب شد که نان گران شد. اگر در این باره نظر و انتقاد و پیشنهادی دارید با ما در میان بگذارید. یا حسین