به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، حمیدرضا اعتدالمهر با بیان اینکه امکان برآورد دقیق خسارات وارد شده به کسبوکارهای اینترنتی در مدتی که اینترنت قطع بود وجود ندارد، اظهار کرد: یک مدل قابل فهم و منطقی برای تخمین حدودی میزان این خسارت با استفاده از آمار اشتغال و درآمدها انجام میشود.
وی افزود: طبق آمارها اشتغال حدود 400 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اینترنت وابسته است. اگر فرض کنیم 10 روز کار این افراد دچار اختلال شده و نتوانسته باشند خلق ثروت کنند و پایین ترین حالت ممکن برای تخمین خسارت را حقوق این افراد در نظر بگیریم، در این زمان حدودا به اندازه 130 هزار حقوق به کسبوکارهای اینترنتی خسارت وارد شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاههای اینترنتی شهر تهران با بیان اینکه حداقل مبلغی که میتوان به عنوان ضرر و زیان محاسبه کرد، یک سوم حقوق افرادی است که شغل آنها به اینترنت وابسته است، تصریح کرد: اگر میانگین حقوق را دو میلیون تومان در نظر بگیریم، میتوانیم میزان خسارت را به طور تقریبی محاسبه کنیم که عدد بزرگی است.
اعتدالمهر با بیان اینکه انتقاداتی در زمینه محاسبه حقوق و صفر نبودن کارکرد در این زمان نسبت به روش گفته شده وجود دارد، گفت که میتوانیم حداقل خسارت وارد شده به کسبوکارهای اینترنتی را معادل 100 هزار نفر حقوق در نظر بگیریم که پرداخت میشود، اما در مقابل آن کاری انجام نشده است.
بیش از 50 درصد کاربران، مشتری بستههای اینترنتی تلفن همراه
به گفته وی سرویسهای نسبتا خوبی که روی گوشیهای همراه داده شده بود باعث شد کاربران کارهای خود را با تلفن همراه انجام دهند و رایانههای خانگی تقریبا بلااستفاده شده است. از طرف دیگر برخی به دلیل قیمت و کیفیت بهتر بستههای خط تلفن همراه، اینترنت خانگی خود را نیز قطع کردهاند که این مسئله باعث شده هنوز وضعیت کسب و کارهای مجازی به حالت قبل از قطع اینترنت بازنگردد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاههای اینترنتی شهر تهران با بیان صفر شدن فروش برخی کسبوکارهای مجازی، تصریح کرد که از زمان وصل شدن اینترنت خانگی فروش واحدها به 30 تا 40 درصد رسیده که نشان میدهد بیش از 50 درصد کاربران از بستههای اینترنتی تلفن همراه استفاده میکنند.